De Ce Sunt Atrase Femeile De Romanele Cu Crime Si Violuri Reale?

Conform unui studiu publicat in jurnalul Social Psychological and Personality Science, femeile sunt mai atrase decat barbatii sa citeasca literatura despre criminali si violatori care au existat in realitate.

Genul literar al infractiunilor non-fictionale este bazat pe topicuri macabre printre care crime in serie sau violuri. Majoritatea oamenilor ar presupune ca barbatii, reprezentand sexul mai agresiv, gasesc interesante astfel de subiecte.

Cercetatorii au descoperit ca femeile sunt atrase de literatura criminalilor din cauza dorintei de a cunoaste informatii relevante pentru prevenirea sau supravietuirea unui eventual eveniment similar. De exemplu, prin intelegerea dorintei de a ucide pe care o are un criminal, o femeie poate invata semnele pe care sa le observe la un iubit gelos sau la un strain suspect. Prin citirea unor sfaturi pentru supravietuire, femeile le-ar putea folosi daca se confrunta cu o situatie de rapire sau captivare.

Este posibil ca citind carti inspirate din activitatea criminalilor reali, femeile sa dobandeasca o frica superioara celei care le-a determinat sa citeasca. Este ca un cerc vicios: o femeie se teme sa devina victima si incepe sa citeasca literatura relevanta pentru a invata tehnici de supravietuire impotriva unui criminal/violator, dar cu fiecare carte pe care o citeste descopera informatii despre noi criminali si victimele lor astfel ca frica ii devine din ce in ce mai justificata si mai intensa.

1 raspuns

  1. mai degraba ar invata niste tehnici de autoaparare

    Cum ai spus si tu.E cu dus si intors sa citesti astfel de carti: risti sa pici in cealalta extrema.Ajungi sa simti frica oriunde chiar si acolo unde nu este cazul.Devii alert continuu.Starile de anxietate se vor simti ca la ele acasa o data ce ajung sa se cuibareasca in mintea ta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.