Deficit de Obstetricieni in Canada

Chiar daca statisticile arata ca nasterile de acasa au siguranta similara celor din spital, studiul a inclus doar femei cu sarcini normale, fara risc, deci practic nu-i vad relevanta… tu ca viitoare mamica n-ai de unde sti ce urmeaza sa se intample, accidente si situatii neasteptate apar fara sa se anunte din timp.

Canada se confrunta cu o criza a medicilor obstetricieni, iar deficitul actual se va acutiza in viitorii ani. Principala cauza e procentul mare de obstetricieni care urmeaza sa se pensioneze in viitorul apropiat, neexistand suficienti medici care sa le ia locul. Plus de asta, 80% dintre cei 413 de rezidenti sunt femei si sunt 2 aspecte care agraveaza criza: 1. urmeaza sa isi ia concedii pentru cresterea copiilor si 2. putine femei sunt dispuse sa investeasca 60 de ore pe saptamana pentru cariera, preferand viata de familie.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.