Desorelle

Prospect Desorelle

Ce este Desorelle si pentru ce este utilizat?

Compozitia Desorelle: un comprimat filmat contine etinilestradiol 0,03 mg si desogestrel 0,15 mg si excipienti: alfa-tocoferol, stearat de magneziu, acid stearic, dioxid de siliciu colidal anhidru, povidona K 30, amidon de cartof, lactoza monohidrat, propilenglicol, macrogol 6000, hipromeloza.

Desorelle este un contraceptiv oral ce contine un hormon folicular de sinteza si un hormon luteal si este utilizat pentru a preveni aparitia sarcinii. Desorelle isi exercita efectul prin oprirea ovulatiei.

Inainte de a lua Desorelle trebuie efectuat un control medical general si ginecologic complet pentru a exclude existenta bolilor ce pot prezenta riscuri in cazul utilizarii contraceptivelor orale.

In timpul utilizarii Desorelle trebuie efectuate controale medicale regulate la intervale de aproximativ 6 luni.

Comparativ cu alte metode contraceptive, utilizarea contraceptivelor orale prezinta beneficii asa cum este prezentat mai jos:
– reprezinta o metoda contraceptiva cu grad crescut de siguranta, puteti ramane gravida dupa ce incetati sa luati contraceptivul oral.
– sangerarile menstruale pot fi mai reduse cantitativ si pot avea durata mai scurta.
– durerea din timpul menstruatiei poate diminua sau poate sa dispara.
– utilizarea contraceptivului oral poate reduce incidenta anemiei, infectiilor pelviene, aparitia si dezvoltarea sarcinilor in afara uterului (sarcini ectopice) precum si a anumitor tulburari ale uterului, ale ovarelor sau ale sanilor.

Cand nu trebuie utilizat Desorelle?

Nu utilizati Desorelle daca sunteti gravida, alaptati, aveti tumori la nivelul sanilor sau uterului, antecedente de tromboza (formarea unui cheag de sange in vasele de sange, ceea ce poate determina aparitia trombozei venoase profunde, embolism pulmonar, infarct miocardic sau accident vascular cerebral), factori de risc ai trombozei, hipertensiune arteriala moderata sau severa, tulburari ale metabolismului lipidelor, diabet zaharat cu complicatii, boli hepatice grave, tumora hepatica, tulburari metabolice, litiaza biliara, sangerari vaginale de cauza nediagnosticata, boli autoimune ce afecteaza anumite organe din corpul dumneavoastra, hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului si daca, in timpul unei sarcini anterioare, au aparut icter, prurit, eruptii cutanate sau tulburari ale auzului.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de oricare dintre aceste boli sau chiar dintre cele care nu au fost mentionate mai sus.

Daca oricare dintre bolile mentionate mai sus debuteaza in timp ce luati anticonceptionalul oral, intrerupeti administrarea acestuia si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. In cazul in care vi se recolteaza probe de sange trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati un contraceptiv oral, deoarece medicamentul poate modifica rezultatul unor teste de laborator.

In timpul utilizarii contraceptivului oral, unele femei pot sa observe aparitia pe piele a unor pete maro-galbui, mai ales la nivelul fetei. Daca ati observat aparitia acestei manifestari in timpul unei sarcini anterioare sau in timp ce ati utilizat un alt medicament ce continea hormoni, acestea pot sa apara si in cazul in care utilizati Desorelle. In cazul in care credeti ca acest lucru este posibil, va rugam sa nu va expuneti la actiunea radiatiilor solare sau a radiatiilor ultraviolete.

Adinistrarea concomitenta a altor medicamente precum cele anticonvulsivante, antibiotice, tranchilizante, laxative si medicamente pe baza de sunatoare poate diminua efectul Desorelle. Daca suferiti de diabet zaharat, s-ar putea sa fie necesara cresterea dozelor de insulina sau antidiabetice orale. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent alte medicamente chiar daca sunt dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Puteti efectua un test de sarcina in cazul in care intarzie aparitia menstruatiei, rezultatul acestuia nefiind afectat in cazul in care utilizati contraceptivul oral. Totusi, posibilitatea de aparitie a unei sarcini este foarte scazuta, in cazul in care ati luat contraceptivul oral asa cum v-a fost prescris, nu ati avut tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree sau nu ati utilizat alte medicamente. Continuati sa luati contraceptivul oral ca de obicei. In caz contrar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Ca alte contraceptive hormonale, Desorelle nu va va proteja impotriva infectiei cu HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuala. Deoarece substantele active din componenta acestui contraceptiv oral pot fi eliminate in lapte si pot determina scaderea cantitatii acestuia, nu este recomandata utilizarea Desorelle in perioada de alaptare. Desorelle nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum trebuie sa utilizati Desorelle?

Incepand cu prima zi a menstruatiei se administreaza fara intrerupere, timp de 21 de zile, cate un comprimat filmat Desorelle pe zi, de preferat la aceeasi ora. Dupa administrarea ultimului comprimat filmat urmeaza o perioada de 7 zile de pauza, in care apare o sangerare asemanatoare menstruatiei. In a opta zi, dupa terminarea perioadei de 7 zile de pauza se incepe un nou ciclu de administrare, chiar daca sangerarea nu a incetat.

Administrarea Desorelle pentru prima data

Asteptati pana la debutul menstruatiei, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive (prezervati, diafragma, spermicid etc). Primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei. Daca menstruatia a debutat deja, puteti incepe sa luati contraceptivul oral din a 2-a pana in a 5-a zi a ciclului menstrual, indiferent daca sangerarea a incetat sau nu. In acest caz trebuie luate masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a contraceptivului oral. Daca menstruatia a debutat de mai mult de 5 zile, trebuie sa asteptati pana la prima zi a urmatoarei menstruatii, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive. Trebuie sa incepeti sa luati contraceptivul oral in prima zi a urmatoarei menstruatii.

Amanarea unei menstruatii
Daca doriti sa amanati o menstruatie din cauza unei calatorii, unui examen sau oricare alt motiv trebuie sa incepeti un nou blister Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari. Puteti amana aparitia menstruatiei atat timp cat doriti, dar nu este recomandata amanarea pentru mai mult de 3 luni deoarece pot sa apara sangerari anormale (sangerari minore sub forma de pete sau sangerari spontane), aparitia acestora nefiind asociata cu diminuarea efectului contraceptiv. Administrarea obisnuita de Desorelle poate fi reluata dupa o perioada de 7 zile de pauza.

Inlocuirea altui contraceptiv oral cu Desorelle

Trebuie administrate toate comprimatele ce contin hormoni din blisterul vechi. In ziua urmatoare trebuie administrat primul comprimat filmat Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari si nu este necesar sa asteptati aparitia menstruatiei. Nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. In cazul in care este inlocuit un contraceptiv oral ce contine doar progesteron, primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei, dar sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a Desorelle.

Dupa nastere
Puteti sa incepeti sa luati comprimatele filmate Desorelle la 2-3 saptamani dupa nastere. Daca a avut loc un contact sexual in aceasta perioada puteti utiliza alte metode contraceptive si puteti incepe administrarea contraceptivului oral in prima zi de aparitie a menstruatiei. Daca incepeti administrarea contraceptivului oral dupa 21 de zile de la nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare.

Dupa pierderea spontana a sarcinii sau dupa avort
Puteti incepe imediat sa utilizati Desorelle, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Eficacitatea Desorelle poate fi diminuata
– daca nu ati luat comprimatul filmat timp de peste 12 ore
– daca aveti tulburari digestive insotite de varsatura sau diaree ce dureaza de peste 12 ore
– daca luati concomitent anumite medicamente.

Daca ati uitat sa luati comprimatul filmat la ora obisnuita, trebuie sa-l luati in urmatoarele 12 ore. Luati urmatorul comprimat filmat la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, eficacitatea contraceptivului oral poate fi diminuata, de aceea comprimatul filmat uitat trebuie luat cat mai curand posibil. Urmatorul comprimat filmat trebuie luat la ora obisnuita si trebuie folosite metode contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Daca aveti tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree, absorbtia Desorelle poate fi diminuata. Daca va simtiti mai bine in decurs de 12 ore dupa ce ati luat comprimatul filmat, trebuie sa luati un comprimat filmat suplimentar dintr-un alt blister si sa continuati apoi administrarea ca de obicei, utilizand comprimatele filmate din blisterul initial. Daca simptimele dureaza de mai mult de 12 ore, trebuie sa continuati administrarea comprimatelor filmatesi sa utilizati masuri contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Ce reactii adverse pot fi determinate de catre Desorelle si ce trebuie facut in cazul aparitiei lor?

Ca orice alt medicament, Desorelle poate avea, de asemenea, reactii adverse.

Acestea pot fi: greata, varsaturi, cefalee, hipersensibilitate a sanilor, crestere in greutate, infectii vaginale, sangerari intermenstruale, eruptii cutanate, disconfort in cazul in care sunt purtate lentile de contact, depresie si instabilitate emotionala.

In timpul primelor luni de administrare pot sa apara sangerari anormale precum menstruatii neregulate, sangerari intermenstruale, ce pot fi mai abundente (sangerari spontane) sau diminuate (pete de sange), sau pot sa apara intarzieri ale sangerarii de intrerupere. Aparitia acestor sangerari nu este datorata ineficacitatii medicamentului. Totusi, daca este necesar, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Rareori au fost raportate efecte adverse grave precum: tromboze, cancer de san sau col uterin, boli hepatice, coree (boala a sistemului nervos), litiaza biliara.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca fumati, deoarece, in acest caz, riscul de aparitie a bolilor trombotice este crescut, mai ales la femeile peste 35 de ani.

Trebuie sa intrerupeti imediat administrarea Desorelle si sa va adresati medicului dumneavoastra daca:
– observati semne posibile ale trombozei precum durere intensa in piept, ce iradiaza in bratul stang, durere intensa neobisnuita la nivelul membrelor inferioare, slabiciune si amorteala la nivelul oricarei parti a corpului dumneavoastra, dificultate la respiratie, tuse neobisnuita, mai ales daca expectorati sange, ameteli sau stare de lesin, tulburari ale vederii, tulburari ale vorbirii sau auzului, migrena (mai ales pentru prima data) sau agravarea acesteia
– apare icterul (colorarea in galben a pielii)
– observati aparitia unei umflaturi la nivelul sanului
– observati aparitia brusca a unei dureri intense in partea inferioara a abdomenului sau la nivelul stomacului
– aveti sangerari vaginale neobisnuite, abundente, sau daca menstruatia a intarziat de 2 ori la rand
– in cazul unei imobilizari prelungite sau cu 4 saptamani inainte de efectuarea unei interventii chirurgicale planificate
– credeti ca sunteti gravida.

Cum trebuie pastrat Desorelle?

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj Desorelle

Cutie cu un blister tip calendar din Al-PVC/PVDC a 21 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere tip calendar din Al-PVC/PVDC a cate 21 comprimate filmate.

282 raspunsuri

1 3 4 5
 1. Buna seara! Am si eu o problema si sper ca imi puteti raspunde careva. Iau anticonceptionale Novynette de aproximativ 6 luni, tocmai am trecut de pauza de 7 zile si in seara asta, la ora 24, trebuia sa incep pastila din noul blister fiind a 8a zi dupa cele 7 de pauza. problema e ca am uitat sa imi cumpar si nu mi-am dat seama. Am avut contact neprotejat in seara aceasta. Daca o iau maine, pana in ora 12, isi mai face efectul ?

 2. prima zi a ciclului insemnind prima zi cind am observat ca curge foarte putin si mai maroniu sau cind incepe sa curga mai tare?si inca o intrebare acest anticoncepcional se da la persoanele care vor sa faca fertilizare in vitro?

  • Aș vrea să știu și eu dacă este normal să fie prescrise aceste pastile pentru sarcina în vitro mulțumesc.

 3. buna ziua, am luat 10 zile utrogestan si un blister de desorelle pentru un chist ovarian dupa care acesta a disparut asa ca am intrerupt si pastilele(acum 7 zile). Atat in timp ce luam pastilele cat si dupa ce le-am intrerupt ma mananca pielea si imi apar pe corp(in locuri aproximativ simetrice) niste basicute rosii si unele mai mari si tari. Astea pot fi niste reactii adverse in urma pastilelor?

 4. Buna ziua, doresc sa va intreb daca desorelle isi va mai face efecutl daca e utilizat inainte de menstruatie ca catea zile, de fapt am luat doar una aseara dupa raportul sexual si nu stiu daca sa mai continui cu utilizarea in continuare chiar daca e inainte de mestruatie si nu am luato in priama zi,care va fi peste 5 zile,sau nu,pt ca nici nu stiu daca isi va face efectul in modul in care am luat medicamentul total aftel utilizarii lui normale!
  Multumesc!

 5. Buna seara. As vrea sa stiu daca anticonceptionalele desorele ies la analizele de sange sau de urina si la analizele micro. Iau de 2 ani pastile, iar sambata trebuie sa fac niste analize si nu vreau sa se afle ca iau anticonceptionale. Influenteaza cu ceva analizele?

 6. Am uitat sa iau o pilula Desorelle (a 11-a ). Acum le iau pe restul in mod obisnuit. Ar trebui sa imi fac griji?

  Multumesc!

 7. buna ziua.am si eu o problema.Am inceput sa iau desorelle si de vreo cateva zile imi curge sange si un lichid maro.ce pot face?e ceva grav?mentionez ca mi-a trecut ciclul si am luat anticonceptionalele din prima zii de ciclu si la acceasi ora.
  Va multumesc frumos si o zii frumoasa!

 8. am luat anticonceptionale din prima zi a menstruatiei si spre srprinderea mea sangerarea a incetat a doua zi. de ce numi dau seama?

 9. buna ziua.am inceput sa iau desorelle de 2 luni.sunt spre sfarsitul lunii a 3a.in a 14a zi de luat pilule am avut contact sexual neprotejat.de atunci am stare de greata si o scurgere maronie.mentionez ca nu am uitat sa iau pilulele decat in a 2a luna(2 ore intarziere)e posibil sa fiu insarcinata?sa-mi fac testul?cat la suta ofera protectie anticonceptionalele?astept raspuns urgent.multumesc

 10. Buna! Iau desorelle de o luna (dupa o pauza de 1 an) si as vrea sa stiu daca se modifica efectul tratamentului(scade protectia) in cazul in care incep un tratament naturist cu tinctura de marar.

 11. Am o problema. In aceasta seara cand am vrut sa iau pastila desorele am vazut observat ca ieri am luat pastila pe care trebuia sa o iau azi. Si azi am luat o pe cea care trebuia sa o iau ieri. Este vreo problema? Trebuie sa folosesc prezervativul? Este modificata protectia din cauza asta?

 12. buna .ma numesc ionela si am si eu o nelamurire folosesc Desorelle si am terminat o folie si acuma fac pauza dar ai trecut 4 zile si menstruatia nu imi vine , s-ar putea sa fiu insarcinata ? precizez ca am luat pastila in fiecare seara …

 13. Buna ziua, am o nelamurire. Am uitat sa iau pastila aseara la ora la care trebuia si azi dimineata le-am luat pe amandoua respectiv cea de astazi, are ceva? trebuie sa folosesc prezervativ? maine seara ar fi 36 de ore intarziere. Multumesc si daca pot primi un raspuns astazi.

 14. Buna!In alea 7 zile in care nu bei anticonceptionalele trebuie folosit prezervativul sau alt anticonceptional?

 15. Buna seara, am o mica problema,am luat pastilele din prima zi de cm,adica era o sangerare dar nu in cantitate normala,era foarte scazuta,dupa ce am luat prima pastila am avut sangerari la fel inca 3 zile si atat,este normal?Adica nu e prima data cand iau Desorelle,doar ca am facut o pauza de 6 luni,stiu cum trebuie luat,si nu mi s`a mai intamplat asaceva,e prima data.

 16. Buna …am si eu o intrebare…am fost la medic si i.am cerut sa imi prescrie anti….dar mi.a zis c.aa le iau din a 5 a zi de menstruatie…nu am inteles daca intre prima folie si a 2a trebuie sa fac pauza pentru ca mi.a facut o schita si intr prima si a doua folie nu zice nimic de pauza de 7 zile numai dupa a doua mi.a scris pe schita….deci trebuie sa fac pauza de 7 zile dupa prima folie de administrare??????????????????

 17. Buna ziua! Iau Desorelle de aproape un an! Asi dori sa aflu daca o sa fiu pe menstra si o sa fiu anesteziata total pt o operatie de hemoroizi Are vre’un efect negativ anestezia ? Asi putea folosi un tampon vaginal in timpul operatiei? Multumesc,o zi buna

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Gabriela, anestezia nu ar trebui sa aiba un efect negativ, dar nestiind exact cu ce medicamente vei fi anesteziata, cel mai sigur este sa intrebi anestezistul. Nu-ti face griji legat de sangerare. Numai bine!

 18. Buna ziua , am desfacut din graba o pastila din folie , dupa care mi am dat seama ca trebuie sa o iau in ordinea desenelor , am pus pastila la loc si i am pus un scoch, dupa care am luat pastila zilei corespunzatoare. E prima zi de menstra, intrebare: pastila aflata sub scoch e ok? Sau ar trebui sa cumpar alta folie pentru acea pastila .

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Cata, este ok pentru o zi, doua, ideal trebuie protejata de ambalajul original. Pastilele au aceeasi compozitie toate, nu trebuie o ordine anume (desenul are doar rolul de a te ajuta sa retii ce si cand ai luat), deci urmatoarea ia-o pe cea deja deschisa.

 19. Multumesc frumos de raspuns .

 20. Buna seara, din neatentie am luat 2 pastile de ac azi adica pe cea care trebuia si peste o jum de ora cea care trebuia sa o iau maine ……o zii agitata…..cum procedez in continuare? Multumesc

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Mirela, continua ca si pana acum, iar pauza o vei incepe dupa 20 de zile de administrare, urmand 7 zile de pauza si un nou blister inceput in ziua 8 de pauza.

 21. Buna! iau desorelle de 3 luni si cand aproape termin o tabla de 21 de capsule am mancarimi si usturimi in zon vaginala …si dureaza cam 1 saptamana eu sunt plecata din tara si nu stiu ce sa fac …. sa iau ceva medicamente de protectie ?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Cristina, simptomele sugereaza o infectie, trebuie sa faci un examen/cultura de secretie vaginala. Daca se confirma, in functie de microorganismul infectant poti lua tratament.

 22. Buna! Am luat Desorelle pentru chist pe ovar timp de 2 luni la recomandarea medicului si as vrea sa iau acum pentru contraceptie. Trebuie sa merg iar la medic, sau pot lua fara a ma duce la el?

 23. buna!am fost la medic si mi s-a spus ca am ovare polichistice.mi s-a recomandat tratament cu anticonceptionale desorelle.inca nu am inceput tratamentul si recunosc ca nu as vrea sa-l iau,nu am mai luat pana acum.exista alta solutie? acestea pot fi eliminate? si daca nu iau se agraveaza? se inmultesc? multumesc frumos!!

 24. Buna! Am inceput Desorelle din a doua zi de mentruatie, pentru ca nu am avut ocazia sa iau pastila in prima zi. Intrebarea mea este daca pot face sex neprotejat si cand, avand in vedere ca nu am inceput din prima zi de ciclu, ci din a doua. Multumesc frumos!

 25. am o intebare urgenta!.va rog sa imi spuneti daca se poate,am uitat sa iau pastila cu nr14 din blister.am luat pastila cu nr 15si 16.am avut un contact ne protejat in ziua 15 corespondenta pastili 15 din blister in ziua 16 am luat 2 pastile 14 dimineata si 16 seara .am continuat normal.azi e ultima patila din blister.ce trebuie sa fac?ce sfat imi dati? multumesc anticipat.va rog daca se poate sa imi raspundeti urgent,multumesc!

 26. am nevoie urgent de raspuns,multumesc

 27. Buna seara ma numesc Cristina am si eu o întrebare .
  Am luat 21 de zile anticonceptionalele iar apoi trebuia sa fac pauza de 7 zile iar eu nu am f?cut pauza.l
  Si am început o alta tableta acum daca dupa 3 zile eu mam oprit mai imi vine mestruatia fac pauza 7 zile pe data de 1 se fac 7 zile este posibil sa imi vina zilele astea .mtumesc pt în?elegere scuzati ma k V-am deranjat.as dori si eu un r?spuns

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Cristina, sangerarea care apare in pauza nu este o menstruatie normala si apare din cauza scaderii bruste a nivelului estrogenului (pentru ca nu se mai iau anticonceptionalele), deci va aparea la cateva zile oricand opresti tratamentul.

 28. spataru elena

  Va rog si eu lamuriti ma si pe. Mine am luat pana in ian cerazzete ca am alaptat si imi venea menstruatia mereu dupa ce am intarcat am luat desorelle in feb am ast prima zi de menstruatie am luat primul blister si mi a venit normal menstruatie in alea 7zile pauza am inceput a 8 a zi din urmatorul am inceput din ziua respectiva adica marti m si aseara am vazut ca mi a venit menstruatia mai devreme.si pe 6 adica luni termin folia mie nu mi s a intamplat asa cu desorelle am mai luat de astea inainte sa am bb si am fost multumita.acum nu stiu oare imi mai vine saptamana viitoare dupa ce termin folia in alea 7zile pauza.va rog sa imi radpundeti.multumesc

 29. Buna ziua..Prietena mea vrea sa inceapa sa ia desorelle.noi avem deja o fetita de 2 ani si acum vrea sa inceapa sa ia aceste pastile.Sunt bune pastilele daca a nascut?sunt destul de puternice?dupa cat timp pot face sex neprotejat fara riscul de a ramane insarcinata.vreau sa fiu sigur.multumesc

 30. Buna seara.am un an si 6luni de cand iau anticonceptionale desorelle.dar luna asta in saptamana a doua adica pilula a 10 din blister am uitat sa o iau si mi-am amintit dupa 24 de ore k nu am luat-o cand trebuia sa iau pastila normal.eu le iau la ora 19:00 seara deci in ziua urmatoare am luat 2 odata pe cea uitata si cea care trebuia sa o iau normal.daca am avut contact sexual neprotejat in ziua a 9 seara in care mentionez ca am luat pastila numai pe cea din ziua a10am uitat sa o iau exista riscu sa raman insarcinata??multumesc

 31. Buna ziua!am folosit desorelle timp de 1 an si jumatate si apoi am intretupt, am avut menstruatie si cu aprox 2 sapt inainte de urmatoarea menstruatie am avut contact, fara finalizare inauntru, cred! MenstruatiA nu mi-a venit inca, azi e a 7a zi de cand imi intarzie. Am facut 2 teste cu 2 zile in urma si nimic, negativ. Nu Mai pot astepta prea mult deoarece trebuie sa parasesc tara si trebuie sa fiu sigurA ca nu sunt gravida…dupa cat timp ar Mai trebui sa repet un test? Va multumesc!mentionez k am utilizat zenella med cu 1 sapt in urma…

  • Andreea Juncanariu

   Buna, Dana
   Poti sa mai faci un test de sarcina, iar pentru a elimina orice dubiu, mergi si fa o analiza pentru beta-hCG.

 32. buna ziua! asi avea si eu cateva nelamuriri:1- daca se ia pastiila din a 7.a zi de pauza are cv?? si daca iau pastila si la un interval de 15 min ies afara isi pierd efectul? va multumesc !

 33. Buna ziua
  De 2 luni, la recomandarea medicului ginecolog, am inceput administrarea cu desorelle… de vreo saptamana am observat ca mi s-au marit sanii si sunt grei,plus ca am acele scurgeri maronii.am facut un test de sarcina care a iesit negativ, dar tot mi e teama sa nu fie o sarcina. Pastilele le-am luat la aceeasi ora, exact cum mi a recomandat medicul.
  Exista riscul sa raman insarcinata chiar daca iau pastilele corect? mentionez si ca sunt fumatoare.

 34. Buna ziua! De 10 zile am început sa iau un tratament pt ca m.a gasit ca am chist ovarian…printre care mi.a dat si desorelle…dar problema este ca tot am sânger?ri..nu mi se mai opre?te menstrua?ia si este a 10 a zi..care sa fie cauza? Va Multumesc !

 35. Buna ziua in s?pt?mana a doua am uitat sa iau pastila duminica si luni dupa am luat-o mar?i si miercuri joi vineri sâmb?ta si duminica nu le-am mai luat si am luat-o in a treia s?pt?mana luni dar de joi imi curge menstra ce se întâmpla ?

 36. Buna ziua iau desorelle de 2 ani jumatate aproape si am decis sa fac o pauza de o luna .mi sa terminat stopul acum 3 zile dar azi am un pik de dureri la ovare si am observat scurgeri del sange este normal Va rog sa imi raspundeti nu sunt in tara si nu am pe cine sa intrebato multumesc anticipat

 37. Buna ziua eu am luat desorelle la recomandarea medicului jumatate de an dupa nu am mai luat as putea sa le iau din nou sau trebuie sa ma duc la medic

 38. Buna.am pierdut o sarcina in luna februarie anu acesta.am fost la doctor si mia sctis desorelle leam inceput din luna martie(25 knd mia venit ciclu)ma tinut o saptaman.apoi am avut pauza de 3 zile si mia venit iar ciclu 4 zile.apoi iar o fost o pauza pe vreo 2 zile dupa care mio venit ciclu 2 zile si gata.in luna aprilie(10knd sa terminat episoadele de sangerari)nu mia mai venit ciclu nici in ziua de azi si iau desorelle in fiecare zi la ora21:00.oare pot sa fi ramase insarcinata?miau crescut sani am greata numi plac unele mirosuri si am pofte.ma poate ajuta cineva

 39. Gheorghita ramona

  Buna ! As vrea sa stiu daca dupa 13 ani de luat anticonceptionale „Desorel” mai raman insarcinata ? Am 38 ani !

 40. Buna ziua.
  Iau desorelle de cativa ani.
  Vreau sa le întrerup la terminarea blisterului.
  Întrebare:cate zile mai sunt protejata de la administrarea ultimului comprimat?
  Mulțumesc anticipat

 41. Buna ziua! In perioada in care 7 zile fac pauza poti sa ramai insarcinata?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.