Desorelle

Prospect Desorelle

Ce este Desorelle si pentru ce este utilizat?

Compozitia Desorelle: un comprimat filmat contine etinilestradiol 0,03 mg si desogestrel 0,15 mg si excipienti: alfa-tocoferol, stearat de magneziu, acid stearic, dioxid de siliciu colidal anhidru, povidona K 30, amidon de cartof, lactoza monohidrat, propilenglicol, macrogol 6000, hipromeloza.

Desorelle este un contraceptiv oral ce contine un hormon folicular de sinteza si un hormon luteal si este utilizat pentru a preveni aparitia sarcinii. Desorelle isi exercita efectul prin oprirea ovulatiei.

Inainte de a lua Desorelle trebuie efectuat un control medical general si ginecologic complet pentru a exclude existenta bolilor ce pot prezenta riscuri in cazul utilizarii contraceptivelor orale.

In timpul utilizarii Desorelle trebuie efectuate controale medicale regulate la intervale de aproximativ 6 luni.

Comparativ cu alte metode contraceptive, utilizarea contraceptivelor orale prezinta beneficii asa cum este prezentat mai jos:
– reprezinta o metoda contraceptiva cu grad crescut de siguranta, puteti ramane gravida dupa ce incetati sa luati contraceptivul oral.
– sangerarile menstruale pot fi mai reduse cantitativ si pot avea durata mai scurta.
– durerea din timpul menstruatiei poate diminua sau poate sa dispara.
– utilizarea contraceptivului oral poate reduce incidenta anemiei, infectiilor pelviene, aparitia si dezvoltarea sarcinilor in afara uterului (sarcini ectopice) precum si a anumitor tulburari ale uterului, ale ovarelor sau ale sanilor.

Cand nu trebuie utilizat Desorelle?

Nu utilizati Desorelle daca sunteti gravida, alaptati, aveti tumori la nivelul sanilor sau uterului, antecedente de tromboza (formarea unui cheag de sange in vasele de sange, ceea ce poate determina aparitia trombozei venoase profunde, embolism pulmonar, infarct miocardic sau accident vascular cerebral), factori de risc ai trombozei, hipertensiune arteriala moderata sau severa, tulburari ale metabolismului lipidelor, diabet zaharat cu complicatii, boli hepatice grave, tumora hepatica, tulburari metabolice, litiaza biliara, sangerari vaginale de cauza nediagnosticata, boli autoimune ce afecteaza anumite organe din corpul dumneavoastra, hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului si daca, in timpul unei sarcini anterioare, au aparut icter, prurit, eruptii cutanate sau tulburari ale auzului.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de oricare dintre aceste boli sau chiar dintre cele care nu au fost mentionate mai sus.

Daca oricare dintre bolile mentionate mai sus debuteaza in timp ce luati anticonceptionalul oral, intrerupeti administrarea acestuia si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. In cazul in care vi se recolteaza probe de sange trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati un contraceptiv oral, deoarece medicamentul poate modifica rezultatul unor teste de laborator.

In timpul utilizarii contraceptivului oral, unele femei pot sa observe aparitia pe piele a unor pete maro-galbui, mai ales la nivelul fetei. Daca ati observat aparitia acestei manifestari in timpul unei sarcini anterioare sau in timp ce ati utilizat un alt medicament ce continea hormoni, acestea pot sa apara si in cazul in care utilizati Desorelle. In cazul in care credeti ca acest lucru este posibil, va rugam sa nu va expuneti la actiunea radiatiilor solare sau a radiatiilor ultraviolete.

Adinistrarea concomitenta a altor medicamente precum cele anticonvulsivante, antibiotice, tranchilizante, laxative si medicamente pe baza de sunatoare poate diminua efectul Desorelle. Daca suferiti de diabet zaharat, s-ar putea sa fie necesara cresterea dozelor de insulina sau antidiabetice orale. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent alte medicamente chiar daca sunt dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Puteti efectua un test de sarcina in cazul in care intarzie aparitia menstruatiei, rezultatul acestuia nefiind afectat in cazul in care utilizati contraceptivul oral. Totusi, posibilitatea de aparitie a unei sarcini este foarte scazuta, in cazul in care ati luat contraceptivul oral asa cum v-a fost prescris, nu ati avut tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree sau nu ati utilizat alte medicamente. Continuati sa luati contraceptivul oral ca de obicei. In caz contrar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Ca alte contraceptive hormonale, Desorelle nu va va proteja impotriva infectiei cu HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuala. Deoarece substantele active din componenta acestui contraceptiv oral pot fi eliminate in lapte si pot determina scaderea cantitatii acestuia, nu este recomandata utilizarea Desorelle in perioada de alaptare. Desorelle nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum trebuie sa utilizati Desorelle?

Incepand cu prima zi a menstruatiei se administreaza fara intrerupere, timp de 21 de zile, cate un comprimat filmat Desorelle pe zi, de preferat la aceeasi ora. Dupa administrarea ultimului comprimat filmat urmeaza o perioada de 7 zile de pauza, in care apare o sangerare asemanatoare menstruatiei. In a opta zi, dupa terminarea perioadei de 7 zile de pauza se incepe un nou ciclu de administrare, chiar daca sangerarea nu a incetat.

Administrarea Desorelle pentru prima data

Asteptati pana la debutul menstruatiei, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive (prezervati, diafragma, spermicid etc). Primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei. Daca menstruatia a debutat deja, puteti incepe sa luati contraceptivul oral din a 2-a pana in a 5-a zi a ciclului menstrual, indiferent daca sangerarea a incetat sau nu. In acest caz trebuie luate masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a contraceptivului oral. Daca menstruatia a debutat de mai mult de 5 zile, trebuie sa asteptati pana la prima zi a urmatoarei menstruatii, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive. Trebuie sa incepeti sa luati contraceptivul oral in prima zi a urmatoarei menstruatii.

Amanarea unei menstruatii
Daca doriti sa amanati o menstruatie din cauza unei calatorii, unui examen sau oricare alt motiv trebuie sa incepeti un nou blister Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari. Puteti amana aparitia menstruatiei atat timp cat doriti, dar nu este recomandata amanarea pentru mai mult de 3 luni deoarece pot sa apara sangerari anormale (sangerari minore sub forma de pete sau sangerari spontane), aparitia acestora nefiind asociata cu diminuarea efectului contraceptiv. Administrarea obisnuita de Desorelle poate fi reluata dupa o perioada de 7 zile de pauza.

Inlocuirea altui contraceptiv oral cu Desorelle

Trebuie administrate toate comprimatele ce contin hormoni din blisterul vechi. In ziua urmatoare trebuie administrat primul comprimat filmat Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari si nu este necesar sa asteptati aparitia menstruatiei. Nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. In cazul in care este inlocuit un contraceptiv oral ce contine doar progesteron, primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei, dar sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a Desorelle.

Dupa nastere
Puteti sa incepeti sa luati comprimatele filmate Desorelle la 2-3 saptamani dupa nastere. Daca a avut loc un contact sexual in aceasta perioada puteti utiliza alte metode contraceptive si puteti incepe administrarea contraceptivului oral in prima zi de aparitie a menstruatiei. Daca incepeti administrarea contraceptivului oral dupa 21 de zile de la nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare.

Dupa pierderea spontana a sarcinii sau dupa avort
Puteti incepe imediat sa utilizati Desorelle, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Eficacitatea Desorelle poate fi diminuata
– daca nu ati luat comprimatul filmat timp de peste 12 ore
– daca aveti tulburari digestive insotite de varsatura sau diaree ce dureaza de peste 12 ore
– daca luati concomitent anumite medicamente.

Daca ati uitat sa luati comprimatul filmat la ora obisnuita, trebuie sa-l luati in urmatoarele 12 ore. Luati urmatorul comprimat filmat la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, eficacitatea contraceptivului oral poate fi diminuata, de aceea comprimatul filmat uitat trebuie luat cat mai curand posibil. Urmatorul comprimat filmat trebuie luat la ora obisnuita si trebuie folosite metode contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Daca aveti tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree, absorbtia Desorelle poate fi diminuata. Daca va simtiti mai bine in decurs de 12 ore dupa ce ati luat comprimatul filmat, trebuie sa luati un comprimat filmat suplimentar dintr-un alt blister si sa continuati apoi administrarea ca de obicei, utilizand comprimatele filmate din blisterul initial. Daca simptimele dureaza de mai mult de 12 ore, trebuie sa continuati administrarea comprimatelor filmatesi sa utilizati masuri contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Ce reactii adverse pot fi determinate de catre Desorelle si ce trebuie facut in cazul aparitiei lor?

Ca orice alt medicament, Desorelle poate avea, de asemenea, reactii adverse.

Acestea pot fi: greata, varsaturi, cefalee, hipersensibilitate a sanilor, crestere in greutate, infectii vaginale, sangerari intermenstruale, eruptii cutanate, disconfort in cazul in care sunt purtate lentile de contact, depresie si instabilitate emotionala.

In timpul primelor luni de administrare pot sa apara sangerari anormale precum menstruatii neregulate, sangerari intermenstruale, ce pot fi mai abundente (sangerari spontane) sau diminuate (pete de sange), sau pot sa apara intarzieri ale sangerarii de intrerupere. Aparitia acestor sangerari nu este datorata ineficacitatii medicamentului. Totusi, daca este necesar, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Rareori au fost raportate efecte adverse grave precum: tromboze, cancer de san sau col uterin, boli hepatice, coree (boala a sistemului nervos), litiaza biliara.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca fumati, deoarece, in acest caz, riscul de aparitie a bolilor trombotice este crescut, mai ales la femeile peste 35 de ani.

Trebuie sa intrerupeti imediat administrarea Desorelle si sa va adresati medicului dumneavoastra daca:
– observati semne posibile ale trombozei precum durere intensa in piept, ce iradiaza in bratul stang, durere intensa neobisnuita la nivelul membrelor inferioare, slabiciune si amorteala la nivelul oricarei parti a corpului dumneavoastra, dificultate la respiratie, tuse neobisnuita, mai ales daca expectorati sange, ameteli sau stare de lesin, tulburari ale vederii, tulburari ale vorbirii sau auzului, migrena (mai ales pentru prima data) sau agravarea acesteia
– apare icterul (colorarea in galben a pielii)
– observati aparitia unei umflaturi la nivelul sanului
– observati aparitia brusca a unei dureri intense in partea inferioara a abdomenului sau la nivelul stomacului
– aveti sangerari vaginale neobisnuite, abundente, sau daca menstruatia a intarziat de 2 ori la rand
– in cazul unei imobilizari prelungite sau cu 4 saptamani inainte de efectuarea unei interventii chirurgicale planificate
– credeti ca sunteti gravida.

Cum trebuie pastrat Desorelle?

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj Desorelle

Cutie cu un blister tip calendar din Al-PVC/PVDC a 21 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere tip calendar din Al-PVC/PVDC a cate 21 comprimate filmate.

279 raspunsuri

 1. as vrea si eu un rasp urgent ..am luat logest 6 luni mi-a zis doctorita sa fac o pauza de 2 luni si sa reincep cu desorelle…si asa am facut ..numai k mi-a venit menstratie normal primele 6 zile poate un pic mai putina si de atnci am inca 12 zile de cand doar ziua imi curge putina secretie maro…am sunato p doctorita si a zis ca e normal si ca poate o sa imi curga in fiecare zi prima folie…si mi-a zis sa iau propolis vitamina C…ce sa fac?fac si un tratamnt pt anemie ferifriva si imi e cam frica sa nu dau inapoi tot ce am recuperat…secretia maro inseamna pierdere de sange?

  • Buna seara. Ma numesc Alina am 25 de ani am luat 5 ani de zile janine si l-am incetat pt ca nu l-am mai gasit in farmacii la sfarsitul anului.Am facut pauza o zi pt ca nu le-am gasit,dupa care am sunat dr.ginecolog si mi-a schimbat anticonceptionalul cu desorelle,dar am inceput sa iau a doua zi (adica dupa pauza de o zi).Am terminat folia si mi-a intarziat ciclul 2-3zile. De ce? Mai am o intrebare:din moment ce am intrerupt o zi,din ce zi le iau in continuare le iau din ziua de sambata cum am inceput sau le iau din ziua de vineri cum am luat celelalte(janine) aici nu inteleg. Va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti si mie sa stiu cum le iau de maine incolo. Multumesc

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Secretia maro poate sa contina sange mai vechi, deci si hematii cu hemoglobina, deci fier. Sangerarile anormale pot fi un efect al contraceptivelor pana la acomodarea organismului cu ele, dar daca va trece prima folie si sangerarile tot continua poate ar trebui sa reconsideri tratamentul cu contraceptive.

 3. dupa cat timp pot sa am o sarcina daca am luat desorelle si le-am intrerupt acum 2 luni .cred ca sunt insarcinata si nu stiu daca e bine ???in speranta ca imi veti raspunde va multumes

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  E bine sa se astepte macar 1 menstruatie fiziologica si sa se incerce conceperea in ciclul urmator.

  • Cum este corect sa incepi sa iei anticonceptionalele, dupa terminarea menstruatie sau in prima zi a menstruatei?? Eu iau disorelle de 3 luni fara sa imi zica un ginecolog …am luat din farmacie la sfatul unei farmaciste .. Multumesc astept un raspuns.

 5. ma puteti lamuri? Am luat o pastila de desorelle cu intarziere de 15-16 ore…in timpul asta am avut contact neprotejat..urmatoarea pastila am luat-o la timp. Am fost totusi protejata la acel contact?sau e nevoie sa iau pastila de a 2a zi? va multumesc pt atentie!

  • am patit de multe ori sa uit sa iau pastila sau sa nu pot sa o iau la timp. nu se intampla nimic. urmatoarea o iei la aceeasi ora.

 6. am o prietena care a luat desorelle doar pentru a i se mari sanii..nu a facut niciun control medical si nici nu au aparut probleme..as vrea sa fac si eu acelasi lucru,insa vreau sa stiu exact care sunt reactiile adverse sau astept o alta recomandare in sensul asta(cresetea sanilor)

 7. Am si eu o nelamurire:iau desorele de un an si o luna.Luna aceasta mi-a venit ciclul inainte sa termin pastilele.Mai exact mai am doua pastile si a inceput sangerarea.E ceva normal?
  P.S. Mentionez k am avut contact sexual.
  Va multumesc anticipat

  • Iau desorele de 8 ani ?i vreau sa fac pauza cât? ?i când sa le încep în prima zi de ciclu ?

 8. dupa cand timp pot avea contact neprotejat e prima data cand iau anticonceptionale!as vrea un raspuns urgent daca se poate

 9. am luat 10 luni logest am luat 2 luni pauza(la recomandarea doamnei ginecolog)dupa aia am descoperit o anemie severa si mi-a dat dessorele…nu prea ma impac bine cu ele desi le iau de 5 luni!m-am ingrasat inainte sa imi vina menstruatia am dureri foarte mari….eu as vrea sa revin la logest,imi poate afecta aceasta schibare organismul?trebuie sa fac o pauza si dupa aia sa incep sa iau logest?

 10. 10 luni sau 6 luni…nu mai tin minte exact

 11. Dr Laurentiu Craciunas

  lari, daca schimbarea lor e motivata, la recomandarea unui medic ginecolog se poate face trecerea fara pauza, dar e foarte important sa faci un consult ginecologic pentru asta.

 12. multumesc mult pentru rasp..am sa ma duc la ginecolog sa vad ce imi recomanda

 13. buna ziua,as vrea sa va intreb ceva.Iau desorelle de 4 luni acum ar trebui sa incep urmatoarea folie numai ca am observat ceva ciudat,mi-a venit menstruatia 2 zile normal urmatoarea seara cantiatea de sange a fost mult mai mica iar ziua a 3 a fost normala dar din nou seara a curs mai putin, a 4 zi a fost normala mi sa terminat menstruatia in a 5 zi a curs o secretie maro iar in a 6 nimic iar in a 7 a inceput sa curga din nou sange!este grav?

 14. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna georgiana, nu este grav daca se opreste la timp, dar daca vei continua sa sangerezi va trebui sa faci un consult ginecologic. Sangerarea poate avea unele modificari de la ciclu la ciclu.

 15. Buna! Am luat un blister de anticonceptionale Deserelle invers si ciclul mi+a venit mai devreme cu o saptamana. moment in care am intrerupt administrarea si dupa 7 zile am incept o folie noua. dupa cate zile voi fi protejata?

 16. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna Mihaela, comprimatele sunt identice, nu conteaza ordinea in care le iei, important e sa nu ai zile cand omiti cate unul.

  Daca ai intrerupt in a 3-a saptamana de administrare, esti protejata cand incepi noul blister dupa pauza de 7 zile.

 17. Buna!
  Am luat comprimatele 2 luni fara pauza de 7 zile.As vrea sa stiu daca poate sa inceapa sangerarea mai tarziu ca de obicei?
  Multumesc

 18. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna Roxana,

  Sangerarea incepe in mod normal in pauza pentru ca apare deficitul de estrogen (din cauza opririi adaosului prin contraceptive).

 19. Multumesc frumos!

 20. buna ziua am luat dessorrele timp de 6 luni am facut o pauza de 2 luni si am reinceput cu logest..prima luna de la reincepere mi-a curs cam toata luna o secretie maro acu sunt la jumatea celei de a doua folie si am inceput ca a inceput sa imi curga din nou o secretie maronie deschis…este normal?

 21. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna lari,

  Normal nu e, dar e un efect frecvent al tratamentului cu contraceptive in primele luni. In mod normal trece cam de la a 3-a folie.

 22. Buna ziua!
  Spuneti-mi va rog daca se gasesc comprimatele Desorelle in Republica Moldova?
  Multumesc!

 23. buna ziua…as vrea va rog sa-mi raspundeti la o intrebare…iau desorelle de 6 luni si sunt ff multumita de el…as vrea sa stiu daca se poate sa raman insarcinata deoarece am luat pastila a 10 si la cateva ore am avut probleme digestive insotite de varsaturi…apoi urmatoarele le-am luat normal.. urmatoarele pastile isi mai fac efectul?

 24. Dr Laurentiu Craciunas

  Roxana, nu stiu. Intreaba la o farmacie acolo.

  adina, depinde cate ore au fost intre administrarea contraceptivului si problemele digestive. Daca au fost mai mult de 4 ore nu afecteaza efectul contraceptiv.

 25. Buna ziua !as vrea sa va rog sa imi rasp la o intrebare ….am folosit nuva ring 2 luni si vreau sa renunt …sa-l inlocuiesc cu desorelle…deoarece am mai luat si m-am simtit f bine …dar nush cum trebuie sa procedez …sunt in a 5 zi de menstruatie …e prea tarziu daca incep sa iau akum …..?Va multumesc

 26. moldivanu adela

  buna ziua iau anticonceptionale desorelle de prima data iau si antibiotic,si vreau sa va intreb daca am riscul sa raman insarcinata dupa ce termin antibioticul,vreau sa imi dati un raspuns,va multumesc

 27. Buna e prima luna cand iau desorlle,si asi vrea sa stiu dupa cat timp pot avea un contact sexual ?am luat 17 zile si dupa accea am avut un concat sexual neprotejat,doctorul a zis ca dupa 7 zile este sigur este adevarat?

 28. Buna ziua,
  Mi s-a prescris un tratament cu desorelle pentru reglarea ciclului, am luat primele 21 de medicamente cu o pauza de 7 zile dupa, timp in care mi-a venit menstruatia. Intrebarea mea este, de cand esti protejata impotriva unei sarcini? Precizez ca am inceput cea de a doua folie de medicamente, iar dupa primul medicamente din cea de a doua seria am avut un contact neprotejat. Eram in perioada protejata sau trebuia sa folosesc o metoda de contraceptie in plus?

 29. Buna ziua. Am facut de curand o infectie urinara si a am fost nevoita sa iau antibiotic (norfloxacina 400 mg) vreo 4 zile, timp in care am avut contact neprotejat. Asta s-a intamplat in a 3-a saptamana, mai aveam 3 zile pana cand se termina blisterul, dupa care am inceput unul nou fara sa mai fac pauza. Este posibil sa fi ramas gravida pe perioada cat am luat antibiboticul? va multumesc

 30. Mentionez ca iau pilula de 3 ani, timp in care am facut o singura pauza anul trecut, vreo 4 luni. De atunci a trecut mai mult de jumate de an

 31. Dr Laurentiu Craciunas

  adina, schimbul intre 2 metode contraceptive hormonale se face doar cu indicatia unui medic ginecolog.

  moldivanu adela, pentru siguranta foloseste o metoda suplimentara in timpul tratamentului cu antibiotic si 7 zile dupa.

  Andreea, daca incepi tratamentul cu contraceptive din prima zi a menstruatiei protectia e asigurata inca de atunci.

  kika, la fel ca pentru Andreea.

  Cristina B, exista unele studii care sustin ca antibioticele pot influenta eficienta contraceptivelor, deci pentru siguranta e indicat sa se foloseasca o metoda contraceptiva suplimentara.

 32. Buna.
  Va rog sa-mi raspunde-ti si mie la doua intrebari.Folosesc contraceptivele desorelle de 2 ani.Luna aceasta mi-a venit ciclul si mai am inca 5 pastile de luat.Ce sa fac?
  Sa le termin sau sa ma opresc?Si cand sa incep noua tableta?Mentionez k pana acum ciclul imi venea la o zi,maxim doua de la administrarea ultimei pastile.Va multumesc

 33. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna Adriana,

  Pe perioada celor 2 ani ai facut controale regulate, la macar 6 luni? Daca nu, acum e momentul sa faci o vizita la ginecologul care ti le-a prescris.

 34. buna,am si eu o intrebare…iau desorelle de 2 luni si ma simt ok.vroiam sa stiu la 6 luni se face cumva pauza mai mare de 7 zile?va multumesc

 35. Buna am si eu o intrebare: am uitat sa iau pastila la ora obisnueita si am luat-o cu o intraziere de 13 ore. am avut un contact sexual neprotejat duminica (azi e miercuri si marti am uitat pastila).ce trebuie sa fac? este un risc foarte mare sa raman insarcinata ?

  Multumesc !

 36. Am 38 de ani si am luat Desorelle de aproape 3 ani. Mi-au trecut cosurile de pe fata, mi-au crescut sanii, nu m-am ingrasat, imi vine ciclul regulat. Totul frumos si bine. Insa de ceva timp mi-a crescut colesterolul. Acum are niste valori foarte mari, cu risc de infarct. In ce masura are legatura Desorellul cu colesterolul?

 37. Buna seara.Am si eu o intrebare.Trebuia sa-mi vina ciclu chiar in ziua de Paste,am unit doua folii si am luat din a doua folie 10 pastile,timp in care am avut sangerari continue,apoi le-am intrerupt.Acum,adica luna aceasta nu mi-a venit.Ar trebui sa fiu ingrijorata,deoarece am avut contact sexual neprotejat?Mentionez ca iau desorelle de 2 ani.Va multumesc.

 38. daca citesti bn in prospectul anticonceptionalului desorelle…ai sa deduci…ca daca incepi si o adoua cutie imediat dupa prima cutie adik nu te-ai oprit la prima cutie de 21 de drajeuri si ai continuat cu ele…iti intarzie ciclul atat cat vrei tu…cu desorelle iti poti amana ciclul menstrula atat cat vrei tu numai mai mult de trei luni ca devine complicat…
  daca ai vreo zi importanta si sti ca urmeaza sa-ti vina ciclul…poti oprii asta cu desorelle luand in continuarea celor 21 de drajeuri siurmatoarele drajeuri…o zi doua atata cat vrei tu sa nu ai ciclu…atentie…numai mult de trei luni…si la reactii adverse intalnesti si sangerari si chiar infectie vaginala…nu este musai

 39. colesterolul ridicat este la contraindicatiile desotrelului…poate mostenesti pe cineva din familie cu colesterole…la tine pana acum a fost bn si frumos…dar daca ai luat desorelle si colestreolul a crescut….iti dau un sfat…opreste-l..oricum morice anticonceptional are congtraindicatii si multe altele…ar trb sa fii sanatos tun ca sa ei contraceptive orale…

 40. narcisa, sa stii ca si eu am luat Desorelle vreo 3 ani, dar nu am avut prb. cu colesterolul(nici nu s-a format celulita), probabil ca depinde de organism, eu am fost slaba intotdeauna, consum multe fructe, legume, ceai verde. Ai grija si la alimentatie…

 41. BUNA!am folosit desorelle doar o folie pana acum,trebuia sa iau in a opta zi dupa pauza,dar am omis din neglijenta…..as vrea sa stiu cand pot sa mai utilizez desorelle sau dupa ce perioada ?multiumesc

 42. eu cred ca ar trebui sa treci peste pastiluta uitata si sa le iei pe celelalte in continuare la ora la care erai obisnuita…din cate tin minte, in caz ca ai uitat sa iei o pastila(nu ai luat-o intr-un interval de 12 h de la ora la care trebuia luata) contraceptia nu mai este sigura si ar trebui sa mai folosesti o metoda contraceptiva pana la finalizarea foliei.

 43. multiumesc ptr sfat …dar problema e ca eu nu am mai luat-o luna asta deloc,trebuia sa o iau de 2 sap(ptr k uitasem 2-3 zile sa o iau pastila m-am gandit ca luna aceasta sa nu mai iau k trecuse cateva zile ) si eu vroiam sa stiu de cand pot incepe un nou comprimat desorelle ,din nou in prima a zi a ciclului menstrual?ms

 44. Am 36 ani.Am luat desorelle timp de 4 ani.Exista limita de varsta cand e indicat sa nu le mai iau?Multumesc anticipat pentru raspuns.

 45. N-am luat niciodata Desorelle,am avut Marvelon 28 si m-am simtit extraordinar cu Marvelon.Dar am citit pe aici k Desorelle are k efecte ingrasare,menstra neregulata,cresterea sanilor,etc;asa este?are aceste efecte?Eu nu mai gasesc Marvelon 28 si mi s-a spus d la farmacista mea k are aceeasi compozitie k Marvelon 28 si mi s-a dat sa iau,dar dupa cate am citit mai sus ce efecte are,nici nu vreau sa mai iau Desorelle.Da-ti-mi va rog,un raspuns clar,sigur,va rog!!!

 46. Dr Laurentiu Craciunas

  viorica, daca faci controale regulate la ginecolog si te simti bine, nu exista limita de varsta in afara de menouapza (cand nu-si mai au rostul).

  Eustef, nu trece la alt contraceptiv fara recomandarea medicului care ti le-a prescris initial.

 47. Salut! Citisem pe undeva ca si in perioada menopauzei ar fi bine in unele cazuri sa se urmeze tratament hormonal pentru a diminua efectele menopauzei (lipsei de estrogen etc) pt reducerea riscului de osteoporoza etc. E adevarat?

 48. Salut Eustef…si mie mi s-a prescris Marvelon, dar la planning nu aveau si mi-au dat Desorelle care cica are aceeasi compozitie. Sa stii ca am luat cca 3 ani si nu am avut probleme cu ele. Nu m-am ingrasat, nu am celulita, am mancat normal, in legatura cu cresterea sanilor parca se umfla un pic :)), dar cred ca de la orice tratament hormonal observi mici modificari din astea. Pe mine mai degrama ma ingrijoreaza riscul de tromboza pe care il creeaza anticonceptionalele si daca au vreo legatura cu formarea varicelor…?

 49. Dr Laurentiu Craciunas

  lara, daca un tratament functioneaza pentru cineva nu inseamna ca e sigur si pentru altcineva, asta e o decizie pe care o poate lua doar medicul care are toate informatiile despre caz.

  Legat de tratamentul hormonal in menopauza, discutia e foarte lunga si enorm de complexa (din asta imi fac lucrarea de licenta), ideea e ca daca se administreaza substitutie hormonala simpla se creste riscul unor cancere. Un articol mai vechi aici: terapia hormonala in menopauza.

 50. Merci de raspuns, ai dreptate:), eu ii relatam doar cum s-a comportat organismul meu la tratamentul respectiv si ca nu am avut reactiile de care se speria ea, in conditiile in care si mie mi se prescrisese tot Marvelon dar mi s-a dat Desorelle pt ca avea aceeasi compozitie.

 51. buna vreau sa stiu care anticonceptionale ar putea sa ma faca fericita adica sa pun cateva kg in plus va rog care anticc contn ce mai mare doza de hormoni? va multumesc

 52. Am citit pe undeva ca un efect advers al pilulelor contraceptive e ca pot afecta densitatea osoasa(ma gandesc ca in sens negativ, adica scade). E adevarat? Daca da, cum e posibil?

 53. in articolul respectiv erau trecute aspecte pro si contra pilulelor contraceptive, iar faptul ca afecteaza densitatea osoasa era trecut la efecte adverse…mai ales ca noi tocmai discutasem ca administrarea de tratament hormonal la menopauza ar putea reduce efectele degenerative din cauza lipsei de estrogen, ca si riscul de osteoporoza etc…

 54. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna lara,

  Sunt 2 cazuri: 1. cel al femeilor la menopauza, cand tratamentul cu contraceptive orale creste densitatea osoasa (din cauza secretiei scazute de estrogen din mod normal) si 2. cel al femeilor premenopauza in cazul carora s-a observat ca tratamentul cu contraceptive orale avand mai putin de 0,03 mg etinilestradiol se poate asocia cu o scadere a densitatii osoase.

  Nu exista inca o explicatie sigura, dar una dintre teorii ar fi ca aportul de estrogen adus ce contraceptivele respective este mai mic decat secretia normala in timpul ciclului menstrual.

 55. am si eu o intrebare… iau dessorel si sunt la pauza de 7 zile ..si inca nu mia venit ciclul..este vreo problema? viata sexuala miam inceputo dar mereu am fost protejati..

 56. buna! de 2 zile am luat capsula de slabit si mai iau tratament pt micoza cu diflucan si macmiror. a doua zi am avut scaun moale si contact sexual! intrebarea este daca scade eficacitatea anticonceptionalelor?

 57. BUna`ziua. In a 3-a saptamana a blisterului nu am mai luat nicio pastila ,si dupa 4 zile am inceput un blister nou, e ok? adik am inceput blisterul in prima zi de menstruatie

 58. Am revenit pe acest forum.
  Asa cum am spus, am luat aprox.3 ani Desorelle si dupa ce mi-am facut analizele mi-a iesit colesterolul mare. Am fost la ginecolog si a zis ca este putin probabil sa creasca de la Desorelle colesterolul, dar in acest caz, trebuie sa intrerup sa-l mai iau. De o luna de zile nu am mai luat. Mi s-au pleostit sanii, mi-a venit ciclul cu 3 zile mai devreme si a tinut mult mai mult. Ginecologul mi-a recomandat pentru contraceptie sa imi pun un sterilet de ultima generatie care reduce cantitatea de sange la menstruatie.

 59. danaila adina

  Buna seara,am si eu o intrebare,am luat rigevidon 4 ani,dar nu ma mai simt bine cu ele,dr mi-a inlocuit cu desorelle,dar nu stiu cum sa procedez,nu raspunde la tel,iar eu am luat azi ultima pastila placebo,aceea maro de rigevidon,daca incep desorelle de maine,dupa cat timp voi fi protejata?
  multumesc

 60. Buna ziua! Cred ca am o problema cu administrarea anticonceptionalelor desorelle,deaorece sunt la a 8a folie iar la a 6a folie mi-a aparut menstruatia in a 18a zi de administrare.La fel si la a 7a.Mentionez ca le-am administrat corect.Este intradevar o problema? Va multumesc!

 61. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna,

  ana, daca intr-o pauza lipseste sangerarea nu e neaparat problema, dar daca si in pauza urmatoare se repeta va trebui sa mergi la ginecolog.

  LUCI, daca tranzitul intestinal e prea rapid nu se poate absorbi continutul hormonal al contraceptivelor si isi pierd eficienta.

  manoila, sangerarea din pauza nu e menstruatie normala, nu trebuie sa incepi blisterele tot timpul in prima zi de sangerare, citeste atenta instructiunile.

  danaila adina, din prima zi daca e luat exact in continuarea celorlalte. Scrie in prospect, citeste-l bine.

  andreea, pe parcursul tratamentului pot aparea sangerari anormale si trebuie sa mergi la un consult la medicul care le-a prescris. Poate trebuie inlocuite cu alte doze hormonale.

 62. le iau pentru prima data dar daca nu le iau in prima zii de menstruatiie e vreo problema?exista vreun risc?

 63. iau anticonceptionale desorelle si am uitat sa iau pastila la ora exacta,am luat o 12 ore mai tarziu.ce ar trebui sa fac?daca iau pastila de a 2 a zi nu exista posiilitatea sa nu si mai faca efectul restul pilulelor?
  astept raspuns urgent.va multumes!

 64. sau sa continui sa iau pastila la ora exacta si in urmatoarele 7 zile daca am contact sexual sa fie protejat?

 65. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna,

  andreea, daca nu le iei din prima zi de menstruatie trebuie sa folosesti protectie suplimentara in urmatoarele 7 zile.

  Andreea Ursache, daca trec mai mult de 12 ore eficienta e afectata si trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva nehormonala in urmatoarele 7 zile.

 66. buna seara
  AM si eu o intrebare, de 16 zile am inceput sa iau desorelle si am ramas cu o sangerare dupa menstruatie, sa iau pastilele in continuare chiar daca sangerarea nu se opreste?

  am luat pastilele la recomadarea medicului ginecolog, dupa un set de analize.

  multumesc in eventualitatea unui raspuns

 67. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna ana,

  Da, daca au fost recomandate in urma unor analize poti sa le mai iei in speranta ca sangerarile se vor opri odata cu inaintarea in tratament. Daca nu erau prescrise in urma unor analize/consult ginecologic, sangerarea putea fi din alte cauze si ar fi trebuit oprit.

 68. buna am si eu o intrebare am luat desorelle 6 luni de zile si acum lam intrerupt,si dupa ce a terminat folia mia venit regulat menstruatia regulat cum foloseam,si la cat timp trebuie sa imi vina menstruatia dupa ce la intrerupt am inceles ca dureaza 1 luna 2 pana cand mi se regleaza inapoi cum imi venea inainte neregulat,ca ar trebui sa se curete dupa pilule,asa este?voi ce stiti?

 69. buna!!!sunt delia ai am 23 de ani….am citit si m-am informat ff mult despre anticonceptioanlele desorelle!m-am hotarat sa incep sa iau si eu…..am si eu o intrebare pt ca sunt putin nehot sa incep sa iau din cauza unor temeri:care sunt riscurile unei sarcini daca incep sa iau anticonceptionale?si ink o intrebare:conteaza cand trebuie sa am un act sexual??va intreb pt ca vreau si eu sa incep sa iau dar parca am unele retineri pr asta :de a ramane gravida………..va multumesc!!!!

 70. buna! am inceput sa iau anticonceptionale desorelle inca din prima zi de ciclu (cand am vazut k a inceput sangerarea am luat prima pastila marti la ora zece si ceva, stiam ca atunci trebuia sa mi vina). problema este ca sunt la a 9 pastila si ciclul nu s a oprit. adica sase zile a fost normal cum tine de obicei dar in inca trei zile a inceput sa curga mai usor si tot nu se opreste. mentionez ca este prima luna in care iau anticonceptionale. am mailuat acum cativa ani dar atunci eram virgina, luam din a 3 zi de ciclu si nu am avut nici o problema. ce sa fac? sa renunt la ele? este normal sa fie asa? va multumesc si astept un raspuns.

 71. Buna ziua!
  Iau desorelle de doua zile, tin sa mentionez ca am inceput in a treia zi a ciclului menstrual. Vreau sa stiu dupa cate pastile luate sunt protejata?

 72. buna.eu am inceput sa iau contacetivul desorelle in a 2 zi de menstruatie.iar acum trebiue sa incep iara contraceptivul dupa perioada de 7 zile de pauza.insa nu sunt sigura daca trebuie sa il incep acum sau sa astep si sa incep in a 8 zi.multumesc

 73. Buna seara Nicoleta. Desorelle se administreaza in a opta zi dupa terminarea perioadei de 7 zile pauza. Atunci incepe un nou ciclu de administrare chiar daca sangerarea nu a incetat.

 74. multumesc laura

 75. buna. am si eu o intrebare.ce se intamla daca incepi sa ei desorelle in a 7 zi de pauza si nu in a8zi?

 76. buna seara. am si eu o intrebare,ce se intampla daca ei pastila de desorelle in a 7 zi de pauza si nu in a 8zi cum ar trebui…???

 77. hello! iau desorelle de un an jumate aproape si aseara am uitat sa imi iau pastila. mi s-a mai intamplat asta odata doar ca eram in prima saptamana de administrare, iar acum sunt in ultima. am continuat normal cu administrarea pastilelor, doar ca pe ultima nu am mai luat-o.
  mentionez ca am avut contact sexual. este vreo problema…uriasa?

 78. buna elena. nu este o problema daca ai uitat sa ei pastila.daca ai uitat aseara sa o ei o poti lua dupa 12 ore daca nu au trecut.

 79. pai asta e ca au trecut. mie mi s-a mai intamplat odata asta, doar ca am realizat dupa vreo 3 zile ca nu am luat-o, si am continuat sa le iau normal si nu mi s-a intamplat nimic. doar ca atunci am avut contact in ziua in care am uitat sa iau pastila, iar acum am avut a doua zi…deci trecusera vreo 30 si ceva de ore de cand nu o luasesem. si ma rog, atunci eram in prima saptamana din blister, acum sunt in a treia, si ma gandeam daca cumva e vreo problema…:-s

 80. poi singura prob este ca…o sa ramai insarcinata…stiu de la o prietene care isa intamplat la fel.dar…. cel mai bn este sa iti faci un control ginecologic

 81. da…dar faza e ca iau deja de ceva timp…si din cate stiu dupa o perioada ramai mai greu insarcinata…doamne fereste…am 18 ani…nu imi doresc acum un copil.
  sper sa fie ok…cred ca ar trebui sa incep sa iau si niste lecitina..:-?

 82. am luat o folie de desorelle (prima luna). astazi am luat ultima pastila. am avut si spoting care s a oprit azi. maine incep cele sapte zile de pauza. vreau sa stiu daca sunt protejata si in aceste zile tinand cont ca este prima luna cand iau anticonceptionale desorelle. multumesc

 83. da…esti protejata. stai calma Alexandra;)

 84. Dr Cristiana Popp

  Elena, dimpotriva, la intreruperea pastilelor ramai foarte usor insarcinata, fiindca ovarul, scapat de sub inhibitie, poate ovula multiplu.

 85. Buna,
  Vreau sa fac un copil ,dar nu stiu cu cat timp trebuie sa las anticonceptionalele(Desorelle) inainte ca sa raman insarcinata. Multumesc,va rog daca aveti habar scrieti-mi si mie.

 86. am si eu o intrebare. am luat bine pastilele? prima zi de mesntruatie a fost marti dar a curs mai putin apoi de miercuri a inceput sa curga mai mult. eu am luat prima pastila (cea la care scria start) marti imediat dupa ce am observat k mi a venit. am luat bine? sunt in a 2 zi de pauza si astept sa mi vina menstruatia. astept un raspuns. multumesc

 87. Zsofi, inainte sa-ti doresti o sarcina se spune ca este bine sa incetezi tratamentul cu 3-6 luni inainte pt a lasa organismul tau sa-si preia singur functia. Daca ciclul tau este regulat inainte de aceasta perioada atunci…. succes.

 88. Vaccinul antigripal scade efectul anticonceptionalelor desorelle?

 89. Dr Laurentiu Craciunas

  Alexandra, nu scade.

 90. multumesc pentru raspuns. deci nu trebuie sa mi fac nici un fel de problema daca fac vaccinul.

 91. buna,am si eu o intrebare,astazi este miercuri de unde incep folia de la start sau de unde este ziua marcata cu mi???pls ras

 92. Any eu zic sa iei de la start si eu tot asa am luat indiferent de ziua in care am fost. puszi

 93. este prima luna in care iau aniconceptionale.sunt la a 18 pastila si problema mea este ca de ceva zile tot curge un lichid colorat asa ca sangele..curge asa cate putin nu ca menstruatia…cand curge cand numai curge…este foarte incomod in timpul actului pt ca curge si are si un miros neplacut..ma gandeam ca e din cauza anticonceptionalelor..dar cand se opreste?

 94. am probleme cu o masea mi s a umflat destul de rau iar dentistul mi a dat amoxicilina una la 6 ore timp de 3 zile. eu iau si anticonceptionale sunt la a 15 pastila. de acum trebuie sa ma protejez? aceste antibiotice scad efectul anticonceptionalelor? multumesc

 95. Larysa, eu cred k poate nu tis bune medicamentele Desorele,ar trebui sa le schimbi oe altceva. Zic asta pt ca asa am patit si eu,numai ca eu luam Diane si cand am vazut ce mi0se intampla m-am consultat cu doctorita mea si am ajuns ca concluzia ca Diane nu imi sunt bune,de atunci am inceput sa iau Desorel si de la astea nu am absolut nimic. Pupici

 96. mersi mult.o sa ii zic si eu cand ma duc sa iau urmatoarea data:*

 97. este a doua luna de anticonceptionale DESORELLE, am luat din prima zi de menstruatie. in prima luna am avut spoting dupa menstruatie pana in ziua 19 si mi a venit menstruatia in a 3 zi de pauza; a tinut 6 zile cum tinea de obicei.. luna aceasta mi a venit spotting in ziua 21. iar acum in prima zi de pauza curge putin mai mult si este maro. am si dureri usoare de burta exact ca la menstra. aceasta este mesntruatia? schimbata la culoare si la cantitate. stiu k de la anticonceptionale se modifica. eu am luat 5 zile de amoxicilina. stiu ca tb sa iau 7 pastile din noua folie ca sa pot avea contact neprotejat este ceva in neregula? nu este cazul de o sarcina nu? astept un raspuns. multumesc

 98. Buna ziua. In urma cu 2 luni am adus pe lume un baietel prin cezariana. Timp de 6 saptamani am avut sangerarea normala dupa cezariana,dupa care la o saptamana,deci in sa[t 7 dupa operatie mi-a aparut o sangerare. Mi`am sunat doctora si am intrebat`o daca pot lua din ziua aceea si mi`a zis ca pot incepe. Am inceput tot Desorelle care le luasem si inainte de a ramane insarcinata si mi`au mers foarte bine. Intrebarea mea pt dvs e: e normal ca nu mi s-a oprit sangerarea nici pana astazi cand o sa iau a18a pastila din prima folie? Exista riscul sa fi ramas insarcinata pe parcursul acestei prime folii daca sangerarea nu s-a oprit? Va multumesc anticipat

 99. bebymic
  Draga eu zic sa le iei in continuare,trebuie sa ti se opreasca in zilele astea. Eu nu am fost in situatia ta,nu am nascut,dar am auzit de la prietenele mele care au nascut indiferent cum prin ceazariana sau normal ca dupa ce nasti prima oara cand iti vine menstruatia iti vine mult mai mult ca de obicei(poate ca si din cauza ca 9 luni de zile,cat timp ai fost insarcinata nu ti-a venit). Eu zic ca cat timp sangerezi sunt sanse foarte foarte slabe de a ramane insarcinata, de aceea nu cred ca esti.Am auzit de la multi tineri ca fac sex neprotejat cand prietena lor menstrueaza pt ca atunci nu raman insarcinate.
  Mai stai cateva zile si daca nu ti se opreste sangerarea consultati doctorita sa vezi ce zice. Te-am pupat!

 100. Sangerarea asta poate fi spoting de la Postinor,pe care le-am luat inainte de a incepe folia cu cateva zile? Si in cazul asta,exista vreo sansa sa fiu insarcinata? PS: Multumesc Zsofi pt raspuns,sper sa ai unul si acum 🙂 te pup si eu

 101. bebymic
  Sincer asta nu mai stiu dar parerea mea e ca nu are nici o legatura,dupa ce le-ai luat ti-a venit menstruatia de ai inceput sa iei Desorel deci totul a decurs normal,stai linistita sau daca vrei suno si pe doctorita sa vezi ce zice si ea! Pa draga

 102. Azi iau ultima pastila si tot nu s`a oprit…o iau,fac pauza de 7 zile si o sa ma duc la control dar anticonceptionale oricum o sa iau 🙂 Pup

 103. buna vreau sa va intreb ceva:am facut dragoste neprotejat cu prietenul meu a5zi dupa ce sa oprit menstruatia,dar in timp ce faceam dragoste am inceput sa sangerez din nou,din ce cauza? si mentionez ca iau desorelle de 10luni si menstruatia ma tine5zile.astept un raspuns s-ar putea sa fiu insarcinata?

 104. am o intrebare am uitat sa iau intro seara desorelle la ora obijnuita la care le luam si am luato dimineata dupa care am facut dragoste e posibil sa fi ramas insarcinata dupa care am continuat sa iau desorelle la ora obijnuita. problema e ca trebiua sami vina de 3 zile ciclu si nu mia venit nici acuma

 105. Buna ziua,

  Am si eu o nelamurire. iau Desorelle de aproximativ trei ani. Sunt in regula, nu am avut nici o problema cu ele niciodata.
  DAr nelamurirea mea se refera la faptul ca vineri seara am luat pastila in mod obisnuit, la ora obisnuita, sambata am avut relatii sexuale cu iubitul meu, iar sambata seara am uitat sa iau pastila si nu am luat-o nici dimineata deoarece nu mi-am dat seama. Duminica seara am luat-o dar pe cea care trebuia sa o iau sambata. Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac? In seara aceasta sa o iau pe cea care ar trbui sa o iau in mod normal(nr 21)deoarece azi ar trebui a termin folia. Si inca o intrebare..as putea sa fiu insarcinata?
  Va rog sa imi dati un raspuns cat maicurand posibil!
  Va multumesc

 106. Buna, Anca Says
  Si eu am mai patit asa(nu odata),stai lunistita nu ramai insarcinata, cand imi aduceam aminte ca nu le-am luat atunci le beam,luam medicamentul care venea normal la rand nu saream peste nici unul le luam pe toate chiar daca trebuia sa termin folia de exemplu luni o termina marti sau miercuri cand o luam pe ultima(sper ca intelegi ce vreau sa zic), si de ranas insarcinata nu cred ca ai ramas (sigur nu ai ramas,cred :).)pt ca tu oricum esti protejata 8 zile ca si dupa cum ai termina folia de exemplu si mai ales ca tu ai continuat sa le si iei. Stai linistita! Te pup.

 107. Buna Zsofi,

  Iti multumesc tare mult pentru amabilitate. Sa stii ca m-am linistit putin! Sper ca va fi ok… vineri voi sti sigur :D:).
  Multumesc inca odata!

  O zi cat mai frumoasa va doresc!

 108. Singurul dezavantaj la desorelle este ca iti face o pofta de mancare incredibila. Eu le iau de vreo 5 ani, in fiecare an fac pauza cel putin 3 luni, si chiar nu mi-au creat nici o problema. Si ca raspuns la mesajul Ancai, daca nu ai luat pastila nici in urmatoarele 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei, atunci va trebui sa intrerupi procesul in a mai lua pastile, vei vedea ca in urmatoarele 3-4 zile iti va venii iar, chiar daca nu ai ajuns nici la jumatatea foliei, vei face o pauza o luna, iar cand iti va venii iar (a 2-a oara dupa intreruperea pastilelor) vei putea sa reincepi sa le iei. Alta modalitate nu mai ai, iar asta o stiu de la 3 doctori ginecologi la care am fost.

 109. Cred ca tipul asta de anticonceptionale este foarte periculos,poate produce oricand tromboza,nu inteleg de ce este lasat pe piata.
  Daca aveti dureri de cap chiar si minore mergeti la medic sa faceti analize de sange.Nu este de glumit, aceste pastile va pot ingrosa sangele din primele 10 pastile luate.

 110. Maine termin a patra folie de desorelle si de joi in loc de secretia normala alba este ceva maroniu. ciclu trebuie s ami jvina de marti incolo. am avut spoting dupa prima folie pana in a 18 zi. la a doua folie mi a mai aparut aceasta scurgere maronie cu 2 zile inainte de menstruatie. este un semn rau? multumesc. alte probleme nu am avut de la aceste pastile,

 111. buna seara.am luat si eu desorelle,iar acum de o luna jumate m-am oprit pt ca imi dorec sa fac un copil…insa ce nu stiu este cat timp trebuie sa mai stau?va multumesc si astept raspuns…

 112. buna nicoleta,

  Din cate stiu eu, indiferent de ce anticonceptionale folosesti, inainte de a ramane insarcinata trebuie sa le intrerupi cu un an inainte sau cel putin 6 luni.
  Trebuie sa mai ai putina rabdare:)

  O zi cat mai frumoasa sa ai!

 113. folosesc desorelle de o luna, adica sunt la prima fiola. am si eu 2 intrebari: mi-a picat pe jos o pilula, are ceva daca iau doar 20 si fac pauza de 7 zile? am observat cam odata pe saptamana sangerare minora (o picatura sau 2), care poate fi cauza?

 114. Am si eu o intrebare…..Am vrut ca luna aceasta sa nu imi vina mentruatia datorita unor calatorii.Am citit in prospesct si am vazut ca nu trebuie sa fac pauza deloc si ca tunci cand termin o folie imediat sa incep alta folie fara pauza..Exact asa am facut si eu..,si totusi am niste scurgeri maronii..Din ce cauza?Va rog care puteti sa ma ajutati cu un raspuns
  Va multumesc

 115. Am 36 de ani si vreau sa stiu daca pot sa mai iau pastile desorelle??

 116. iau desorelle… si azi am inceput pauza de 7 zile si tot azi am intretinut relatii sexuale… este posibil sa raman insarcinata? multumesc

 117. Buna ziua,
  am intrerupt administrarea contraceptivelor.joi a aparut sangerarea,vineri trebuia sa incep o alta folie dar nu am mai facut asta.problema este ca sunt in a5a zi de sangerare iar menstra in loc sa se diminueze a devenit mai abundenta :|.am mai facut o pauza acum 3 luni,dar m am hotarat sa le reiau dupa ce am vb cu medicul meu,de data asta vreau sa renunt definitiv la ele.ce credeti ca se intampla?imi este frica de o hemoragie

 118. Bwna!
  Am si eu` intrebareee`!!!
  Am`luat Desorelle timp` de 21` de zile`!
  . . . si de joi seara am incetat` in` a le` mai lua
  Iar aseara am avut relatii sexuale cu iubitul` meu!
  . . .N`am folosit nimic`. . . [prezervativ. .etc]
  S`ar putea` sa raman` insarciata`?
  Astept un raspuuuuns` urgent` va rooog!!!!

 119. Buna Denisa,

  Referitor la intrebarea ta, in mod normal ar trebui sa fii protejata 5 zile de la administrarea ultimei pastile, deci nu cred ca este o problema! Acum ramane de vazut daca iti vine menstruatia, in mod normal ar trebui sa iti vina azi sau in cursuol zilei de maine..daca nu atunci nu stiu ce ar trebui sa faci!!

 120. Buna ziua,

  Am revenit la randul meu si doresc sa adresez o intrebare.
  Din cate stiu eu daca folosim anticonceptionale (in cazul meu desorelle, nu ar trebui sa consumam grapefruit sau portocale deoarece acestea ar putea anula efectul pastilelor!
  Problema mea este aceea ca as dori sa incep o cura bazata pe lamai (suculnatural de la lamai!
  Dumneavoastra ce pararere aveti…ar afecta aceasta cu ceva efectul pastilelor?
  Ar trebui sa renunt la idee?
  Daca este cineva care ma poate ajuta,va rog din suflet sa imi raspundeti!

  Va multumesc mult si o zi cat mai frumoasa va doresc!

 121. anca,protectia scade in cazul consumului de grapefruit,a ceaiului de sunatoare si a unor medicamente,lamaia este ok

 122. Buna Adidana,

  Multumesc mult pentru raspuns!
  O zi cat mai fumoasa!

 123. Buna am si eu o intrebare poate ma puteti ajuta voi, am fost la medic si mi-a prescris desorelle, nu am mai luat niciodata ac iar intrebarea este urmatoarea: am vazut ca pe blister sunt trecute zilele saptamanii in dreptul fiecarei pastilute, prima pastila pe care o iau trebuie sa concida exact cu ziua saptamanii in care mi-a aparut menstruatia (daca mi-a venit duminica iau pastila corespunzatoare zilei de pe folie sau incept cu prima pastila de pe blister adica luni ?)

 124. Am inceput ieri a 8-a folie de desorelle. Astazi am uitat sa iau a doua pastila la ora obisnuita si am luat o la 11 35. De obicei le iau la ora 9 si 10 dimineata. Este prima data cand intarzi sa o iau. POt aparea probleme daca am contact neprotejat azi sau maine?

 125. Buna Alexandra,

  Stai linistita nu se intampla absolut nimik..Si eu uit sa o iau la ora obisnuita si o iau dupa 2 sau 3 ore si nu are nimic..! Doar sa nu se repete foarte des lucrul acesta!

  O zi cat mai frumoasa!

 126. Mersi frumos pentru raspuns. Sper sa nu se mai intample. A fost prima data in 8 luni. Pur si simplu nu am auzit alarma knd a sunat. O zi frumoasa si tie!

 127. Buna! Iau de 4 luni Desorelle. Am facut un tratament cu antibiotice o perioada de 10 zile si acum au trecut 7 zile de la ultima pastila de antibiotic luata. Din folia de anticonceptionale mai am 2 pastilute de luat.Intrebarea mea este: o sa urmeze perioada de pauza; sunt protejata in acest timp?sau pentru ca au redus efectul antibioticele,aceasta se aplica si pentru perioada de pauza?
  Sper ca m-am facut inteleasa,multumesc!

 128. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna Roxana C, eu as recomanda folosirea prezervativului si in pauza pentru siguranta, desi teoretic eficienta nu e afectata.

 129. Buna. Iau desorelle de 10 luni. Menstruatia imi vine in a 3 zi de pauza mereu. Luna viitoare as vrea sa nu imi vina pentru ca plec la mare. Cum pot amana menstruatia? Trebuie sa nu fac pauza aceea de 7 zile? Daca iau doua folii una dupa cealalta, protectia ramane aceeasi? Si dupa ce termin a doua folie fac pauza 7 zile? O sa vina menstruatia la fel ca si pana acum? Multumesc

 130. buna.am si eu aceeasi intrebare ca cea de mai sus a mirelei:care pastila se ia prima data,cea de la start indiferent de ziua in care vine menstruatia sau pe randul cu start de la ziua in care a aparut menstruatia?mi-a venit intr-o zi de vineri si eu am luat de la start nu de la ziua de vineri si am dubii ca totusi nu sunt protejata,am inceput sa iau asa la indicatiile farmacistei,si nu sunt tare sigura ca mi-a dat indicatii bune.va rog sa-mi raspundeti.si daca totusi am luat gresit sa merg pana la sfarsitul foliei sau sa intrerup,si sa incep de la urmatoarea menstruatie alta folie.multumesc

 131. buna Raluca eu am inceput folia cu pastila corespunzatoare zilei in care mi-a venit menstruatia adica mi-a venit menstr. duminica am luat pastila in dreptul careia era trecuta ziua de duminica pentru ca in acest fel voi incepe mereu urmatoarea folie duminica … Acum tu daca ai inceput cu prima pastila din folie nu se intampla nimic vei avea acceasi protectie si este bine sa termini folia iar de luna urmatoare daca vrei poti sa incepi folia din ziua in care ti-a venit.

 132. multumesc mirela
  m-am gandit eu sa iau si din dreptul zilei in care mi-a venit menstruaia dar ai vazut si tu ca nu este chiar chiar in dreptul pastilei(ziua)de exemplu daca consideri duminica ultima pastila de pe primul rand daca ar fi sa mergi inapoi cu numaratul(zilelor)nu mai da aceeasi zi.si daca duminica e prima pastila din dreapta(zilei de duminica),atuncea le-am luat bine sunt la zi cu ele,norocul meu a fost ca mi-a venit intr-o zi de vineri si atuncea e ok.o alta problema e ca am scurgeri maronii,si ma doare ficatul si spatele de cand am inceput sa le iau,tu nu ai avut aceste simptome?

 133. Ficatul nu m-a durut dar scurgeri maronii am avut la prima folie adica luna trecuta pt ca azi incep a 2a folie, insa doctorul mi-a zis si scrie si pe prospect ca in primele trei luni sunt normale acele scurgeri si ca ele dispar odata ce corpul se obsinuieste cu pastilele.Tu la a cata folie esti? Legat de durerile de ficat nu stiu ce sa zic stiu de la sora mea ca ea lua liv52, este din plante si nu are contraindicatii.

 134. am vazut si eu pe prospect ca e normal sa ai scurgeri dar eu cand luam mai demult,ce-i drept ca nu luam desorelle(acum 3 ani),nu ave-am niciodata nimic,si acum am…de aceea am vrut sa vad daca tu ai avut.sunt la 1 folie si le-am luat la indicatiile medicului ca de 3 luni am nascut pana m-am refacut,pana am mers la control…m-a intrebat doar ce varsta am si mi-a zis:desorelle,yasmine si…inca un model nu mai stiu cum se numesc,sa aleg care doresc.eu sunt si mai sensibila de obicei si daca sunt mai tari ma afecteaza,de aceea cred ca am si dureri de ficat,ca bine nu fac la organism…si mi-a mai zis ca la anticonceptionalele astea de 21 de pastile nu se face pauza,indiferent de model..

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Daca alaptezi e contraindicat sa folosesti contraceptive orale combinate. Probabil se referea la cele cu progesteron la care, da, nu trebuie facuta pauza.

 135. Buna am si eu o nelamurire. Am vrut sa schimb ziua in care imi vine mesntruatia si am luat pastila in ziua a 7 nu in ziua a 8, cu o zi mai devreme? Are ceva? Dupa ce termin folia asta pot sa fa pauza normala de 7 zile si sa iau in a 8 zi? Este afectata protectia? Si inca ceva. Luna viitoare nu vreau sa imi vina ciclu ce trebuie sa fac? Am inteles k iau urmatoarea folie in continuare fara sa fac pauza. Daca iau doua folii fara pauya o sa imi vina menstruatia normal dupa ce le termin? Astept un raspuns

 136. Si mai e ceva. Am spus mai sus k am luat pastila cu o zi inainte. Trebuia sa oiau marti si am luat o luni. Duminica a fost ultima zi de ciclu. Luni nu mi a curs nimic dar marti si miercuri am avut o scurgere maronie. Sa fie din cauza ca am luat mai devreme? Sigur nu este afectata protectia pastilelor?

 137. buna alexandra,eu iti raspund la ultima parte a mesajului,referitor la amanarea unei menstruatii,poti fi linistita ca iti vine normal,chiar daca iei doua folii una dupa cealalta,doar amani atata tot,referitor la prima intrebare nu stiu sigur sa-ti spun daca esti protejata ca si eu am avut nelamurire,daca citesti mai sus un mesaj de-al meu,cand trebuia sa incep folia ,adica de la start,sau ziua in care mi-a venit menstruatia,acum cred ca sunt la ziua buna,chiar daca am inceput de la start deoarece mi-a venit intr-o zi de vineri menstruatia.ce mai stiu eu e ca fiecare pastila are o altfel de cantitate de hormoni,corespunzatoare fiecarei zile,asa ca nu stiu ce sa-ti spun…poate mai raspunde cineva si te lamureste…

 138. Ms pt raspuns Raluca. Am luat pastila cu o zi inainte, acum sunt la a 6 pastila si nu am avut nici un contact. Daca am contacte dupa a 7 pastila cred k nu e nici o problema, nbu? Si referitor la cele doua folii luate in continuare, sunt protejata si in timpul pauzei pe care o sa o fac dupa? Pauza o sa o fac tot de 7 zile? Pt k luna asta am facut de 6

 139. poi da,de la 7 zile incolo esti protejata,ai dreptate dar cum spune-am mai sus daca ai inceput mai repede folia nu stiu ce sa spun,sunt decalate si zilele,pt ca repet fiecare zi are pastila corespunzatoare,cu hormonul corespunzator si nu stiu exact daca esti 100%protejata.da esti protejata dupa cele 2 folii luate consecutiv,dar bineinteles daca esti si la ziua corespunzatoare fiecarei pastile dupa cum am spus mai sus.eu stiu treaba asta(adica ziua si pastila),pt ca am stat de vb cu o farmacista si ea mi-a spus ca fiecarei zi ii corespunde un hormon respectiv,din acea tableta,maine altul si tot asa,acuma daca tu ai inceput gresit…nu tare stiu ce sa zic…nu vreau sa dau indicatii gresite,eu spun ce stiu,poate mai scrie cineva…si ajungem la un raspuns final…

 140. ca sa fi totusi sigura eu zic ca ar fi bine sa termini folia asa,si sa te protejezi cu un prezervativ eventual,pana ce termini, si pe urma sa incepi iarasi corect,si pauza care doresti sa o ai(referitor sa amani o menstruatie)sa o incepi fara pauza dupa prima folie,si pe urma iarasi dupa cele 2 terminate consecutiv,astepti pauza de 7 zile,si sti sigur ca esti protejata.

 141. Este vreo problema daca am inversat ordinea pastilelor? iau de 4 ani desorelle, iar acum de cand nu mai sunt numerotate imi este greu sa le mai tin ordinea…am luat din gresala ultima pastila desi eram abia la a 8a

 142. Buna ziua! acum 10 luni am nascut prin cezariana iar incepand cuprima menstra am luat Desorelle (pastilutele care le`am luat 3 ani de zile inainte de baietel)si care mi`au mers foarte bine de la inceput. Dupa nastere,le`am luat 6 luni, dupa care am facut o pauza de 3. Acum sunt la a14a pastila si inca nu mi s`a oprit sangerarea (intr`adevar foarte,foarte putina, dar persistenta,nu ad ca ar da semne sa se opreasca). Intrebarea mea este: sunt protejata chiar si cu spotingul asta? Nu am mai avut spotingde la pastile pana acum si mai ales sa ma tina atat de mult..va multumesc si astept parerile dvs!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Alina,

   Eficienta contraceptiva nu este afectata de spotting. Nu ai alaptat in timpul tratamentului, nu?

 143. Nu,am incercat in primele 2 saptamani ale micutului insa toate eforturile au fost in zadar..nu am avut. Dar este posibil sa ma tina si pe toata perioada foliei,nu`i asa? Dar poate sa se repete si pe folia urmatoare? Ce inseamna defapt spottingul? Este perioada in care se obisnuieste organismul cu ele sau este un fel de intoleranta? Va multumesc pentru raspuns!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Este efectul adaosului de hormoni externi, dureaza pana se obisnuieste organismul cu noile nivele hormonale.

 144. Buna, am si eu o intrebare cu privire la administrarea anticonceptionalelor Desorelle. Ultima menstruatie a debutat pe 22 iulie . Am citit gresit prospectul acestora – am inteles ca pot incepe sa le iau in orice zi din primele 5 ale mestruatiei. Dar am numarat gresit si am inceput administrarea in a sasea zi, adica pe 27 iulie. Am avut un contact neprotejat pe 1 august, la 15 zile de la debutul menstrei.Stiu ca primul test il pot face cel mai devreme la 14 zile de la contact. Ar fi mai indicata o analiza a sangelui? Pot fi insarcinata? Astept un raspuns urgent. Multumesc.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna ioana,

   Daca menstruatia a inceput in 22 iulie, inseamna ca 1 august a fost Z11 nu Z15, adica ziua 6 de contraceptie. Ideal era ca in primele 7 zile sa fi folosit o metoda suplimentara de contraceptie in paralel cu Desorelle, dar sansa sa fi ramas insarcinata este mica.

   Dozarea beta-hCG din sange ar arata prezenta sarcinii mai repede decat testul din urina, dar tot trebuie sa treaca 14 zile de la contact.

 145. Multumesc mult pt raspuns

 146. Va multumesc pt raspunsuri!

 147. buna.am intrerupt pastilele desorelle acum 2zile…..iar in seara precedenta am avut relatii cu iubitu…ce se poate intampla?????ast rasppp multumesc

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna nicoletta, ce inseamna mai exact „am intrerupt pastilele desorelle acum 2zile”?

   Cat timp le-ai luat inainte, cand ai inceput ultimul blister si cand l-ai terminat?

 148. iau desorelle de aproape un an. iar pe 15 luna asta am inceput alt blister insa eu le_intrerupt la jumatatea blisterului,,,,,,,,

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Am inteles. Odata cu intreruperea lor asa a scazut si eficienta contraceptiva, deci de acum va trebui sa folosesti alta metoda. Contactul de care ai amintit anterior nu e 100% protejat.

 149. Buna seara la toata lumea! Am si eu o intrebare formata din doua puncte: dupa nastere am luat desorelle 6 luni dupa care am facut pauza 3 luni. Luna trecuta am inceput un nou blister iar in ziua 5 am intarziat cam 12 ore pastiluta respectiva dupa care am continuat pana in ziua 19 cand, plecand din oras am uitat pastilele intr`o alta geanta si am cumparat un alt blister si am luat din acela ultimele 3 pastilute. Mentionez ca pe tot parcursul foliei am avut o sangerare rosie, nu abundenta, dar care m`a tinut pana in ziua 2 de pauza. In ziua 3 de pauza m`am trezit cu o sangerare abundenta care m`a tinut 3 zile jumatate. Problema e ca mai simt inca o tensiune in sani si mi`e foarte frica sa nu fie ceva in neregula..Va rog!! Astept un raspuns

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna seara aly,

   Simptomele descrise sunt efecte adverse frecvente ale contraceptivelor orale. Daca secretia nu se opreste dupa blisterul urmator s-ar putea sa fie nevoie sa le schimbi. Ai mai luat Desorelle inainte?

   In mod normal la 3 si la 6 luni de la inceperea tratamentului trebuie facut consult ginecologic, asa vei exclude orice neregula.

 150. Dar in mod normal, am fost protejata pe perioara blisterului trecut? In seara aceasta am luat prima pastila din blisterul nou si am vazut ca am o secretie galbuie si putin mirositoare.. Intrebarea mea era daca in urma a ce am facut luna trecuta,am fost protejata,sau trebuie sa imi fac griji? Banuiesc ca daca se intampla sa fie ceva, nu imi mai aparea sangerarea in pauza,ori nu este o regula? Va multumesc pt raspunsul prompt!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Sangerarea apare din cauza opririi aportului extern de estrogen (din pastilele de Desorelle). Protectia a fost asigurata in timpul blisterul anterior.

   Eu mi-as face griji mai degraba pentru secretia galbuie mirositoare, as recomanda un examen de secretie.

 151. Ce ar putea fi? Eu nu am mai avut asa doar pe perioada sarcinii in a7a luna cand am facut o infectie si a fost necesar sa fac antibiotic intravenos.. deci la o posibila sarcina peste pastile sa nu ma gandesc? Sunt extrem de stresata pentru ca inca nu ne putem gandi la un alt copil..cel putin deocamdata, iar avort nu as putea face dupa o perioada asa scurta de la cezariana. Nu am facut nici un avort si nici nu as vrea sa apelez la varianta asta vreodata, in primul rand de frica si in alt rand de consecinte..

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Faptul ca are miros ridica suspiciunea de infectie, de asta am recomandat un examn de secretie. Anticonceptionalele nu au eficienta 100%, deci tot timpul exista riscul sarcinii (undeva sub 0,5% daca sunt folosite corect).

 152. la dessorel apar datate pastilele cu zilele saptamanii conteaza cum le iei cand iti vine menstruatia?
  trebuie sa iei pastila coreespunzatoare zilei in care te afli? sau nu are importanta?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   loredana, toate au aceeasi compozitie, ordonarea pe zile e sa te ajute sa nu uiti cand ai luat si cand nu.

 153. buna ziua!am luat desorelle si am avut de diaree timp de un an.am umblat la medici nimeni nu mi-a putut zice de la ce anume am.mi sa zis ca am colon iritabil,am luat o serie de tartamente,nu mi-a trecut de la nimic.acum o luna ma-m lasat de anticonceptionale…si minune nu mai am porbleme cu diareea….foarte naspa…..acum o intrebare?o sa mai pot lua anticonceptionale…mie frica sa nu am acelasi probleme!ms

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna anita,

   E ciudat. Daca diareea a inceput odata cu tratamentul sau in timpul lui si a incetat la oprirea tratamentului, cel mai probabil cauza a fost Desorelle.

   Daca ai intoleranta la administrarea externa de hormoni e foarte posibil ca diareea sa revina si la alte anticonceptionale, dar compozitia hormonala difera intre diferite contraceptive orale si poti incerca o alta combinatie la recomandarea unui medic ginecolog.

 154. Pe data de 4.09.2011 am luat ultima pastila din blister, doua zile mai tarziu mi-a venit menstruatia iar luna ce a urmat a trebuit sa fac acea pauza de 1/6 luni. am avut numai contacte protejate dar astazi suntem in 17.10.2011 si menstruatia intarzie sa apara. e ceva normal sau trebuie sa imi fac griji? repet inafara faptului ca am facut baie cu iubitul meu [nu am avut contazt sexual in apa] am folosit prezervative si nu au prezentat rupturi nimic.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna diana,

   Dupa intreruperea tratamentului cu contraceptive orale este posibil sa intarzie menstruatia fara sa fie cauzata de sarcina.

 155. Referitor la raspunsul dvs, ca menstruatia poate intarzia dupa intreruperea pastilelor…Ati putea sa-mi spuneti cat poate intarzia?
  Eu una sunt foarte speriata.Am intrerupt pastilele pe 3 septembrie.Pe 8sept am avut menstruatie normala.Dar pe28 septembrie (cu 1 saptamana inainte sa am a 2a menstruatie) am inceput sa imi curga cateva picaturi de sange pe zi. Iar saptamana urmatoare cand trebuia de fapt sa-mi vina,nu mi-a mai venit.Nici pana in ziua de azi.Am facut test de sarcina,pe care nu ar fi trebuit sa-l fac deoarece practic nu era nevoie pentru ca m-am protejat. A iesit negativ.Dar observ ca am inceput sa ma ingras,mi s-au marit sanii..

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Ioana, nu exista o perioada anume, dar de cele mai multe ori menstruatia apare in primele 2 luni de la intreruperea tratamentului contraceptiv. Depinde de mai multi factori, printre care si durata tratamentului cu Desorelle.

 156. buna
  am facut o gafa…sambata am uitat sa iau pastila si am avut contact sexual,duminica cand mi-am dat seama le-am lua pe amandoua(si cea de sambata)dupa care am continuat sa le iau la aceeasi ora ca de obicei pana miercuri cand s-a terminat blisterul.am intrat in pauza de 7 zile si vineri am avut un alt contact sexual.de obicei imi vine in a 3-a sau a 4-a zi de pauza….iau desorelle de aproximativ 2ani…exista riscul de a ramane insarcinata?

 157. deci mai am rabdare pana maine…dar daca nici maine nu imi vine(fiind a 4-a zi din pauza)sa iau totusi pastila de a 2-a zi?(sa nu treaca cele 72 ore)

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Sangerarea din pauza nu este menstruatia fiziologica, apare pe alte considerente, iar faptul ca intarzie sau lipseste complet nu inseamna ca esti insarcinata. Fa cele 7 zile de pauza, iar in a 8-a zi incepe noul blister chiar daca nu ai avut sangerare, sau daca nu s-a incheiat.

 158. ok multumesc mult pentru raspuns(uri) o sa fac cum mi-ati spus sper sa fie ok…o seara placuta in continuare

 159. am luat contraceptive si am uitat sa iau una am luato a 2 zi dupa am facut un control ginecologic si ginec. mia prescris un alt contraceptiv pe care lam luat fara a face pauza intre ele in prima luna nu am avut cilu acum am terminat contraceptivul nou sint intra 2 zi de pauza ciclul nu a venit raporturi sexuale am regulat exista riscul de a fi insarcinata?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   anna, sangerarea poate aparea oricand in timpul pauzei sau poate sa nu apara deloc, fara sa insemne ca esti insarcinata.

   Te rog nu mai repeta intrebarile si pune cate un semn de punctuatie sa se inteleaga ce vrei sa spui.

 160. Buna ziua,
  as dori sa va intreb din ce cauza scade cantitatea de menstruatie pana aproape de lipsa in timpul admistrarii desorelle?Asa am patit si cu novinette.Dupa jumate de an ok,luna de luna cheaguri si menstruatie scazuta,parca nu ar fi.Astept raspuns.Multumesc.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna monica,

   Sangerarea din pauza de 7 zile nu este menstruatie fiziologica, deci este irelevant sa fie comparata cu menstruatia din afara tratamentului cu Desorelle.

   Cantitatea sangerarii scade din cauza noii configuratii hormonale care nu stimuleaza cresterea endometrului. Endometru de grosime mica determina sangerare mai putina.

 161. Buna

  I-au anticonceptionale desorelle pentru prima data, am inceput folia in prima zi de ciclu, doar ca dupa 10 pastile sangerarea tot era, speriata am mers la ginecolog care mi-a spus sa i-au cate doua anticonceptionale timp de doua zile, am facut lucru asta si sangerarea s-a oprit. Acum mai am doua pastile din folie si am observat pete maro. Ce ar trebui sa fac sa i-au in continuare pastilele din folie si apoi pauza 7 zile.
  Mai am o problema am fost la dermatolog el a fost cel are mi-a recomandat Desorelle, spunandu-mi ca ma pot ajuta cu ovarele mele care au mici chisturi si de asemenea cu pilozitatea si cu acneea dar eu din cate am citit pe prospect au doar rol contraceptiv. Ma insel, Desorelle ma ajuta in privinta pilozitatea?

  Mentiez ca acum doi ani am folosit diane si marvelon dar am renuntat la ele ptr ca ma durea doarte tare capul

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna andrada,

   Anticonceptionalele pot avea efect benefic si asupra polizitatii/acneei.

   Referitor la detaliile tratamentului, va trebui sa iei legatura cu medicul care l-a recomandat.

 162. Buna Andrada eu am luat desorele prima data in mai anul acesta si pot spune ca in prima luna de administrarea am avut si eu mici sangerari o vreme mai indelungata am intrebat medicul si mi-a zis ca este normal si ca in primele 3 luni de administrare sau pana la obisnuirea organismului cu ele asa va fi de altfel asta scrie si pe prospect.Nu am luat niciodata 2 pastile intr-o zi si sincer mie una nici nu mi se pare normal pt ca si asa organismul este dat peste cap cu hormoni iar daca mai ii dam si cate 2 pastiel … deci eu dupa prima folie luata pe toata normal nu am mai avut alte sangerari. Iar cat despre efectul lor asupra pilozitatii nu stiu ce sa zic sincer nu cred ca au vreun efect stiu doar ca in genral pt astfel de probleme Dianele sunt cele prescrise si la cre de altfel scrie si in prospect ca nu s-ar utiliza ca si anticonceptionale dar ca au si acest efect datorita cantitatii mari de hormoni. Parerea mea este sa termini folia si sa astepti sa-ti vina menstruatia.

 163. Va multumesc pentru raspuns.

  O sa termin folia iar in pauza de 7 zile o sa merg la dermatolog sa vedem ce imi recomanda in privinta problemelor mele cu acneea si mai nou a parului deranjant de pe fata care cred ca se datoreaza dereglarilor hormonale.

  O zi frumoasa

  Toate cele bune

 164. Am o intrebare. In februarie trebuia sa ma las de Logest si dr. ginecolog mi-a recomandat desorelle, de atunci am luat, am observat ca am luat in greutate asta am inteles ca e ceva normal dar de cand iau desorelle in fiecare luna am o perioada cand imi curge foarte mult scurgere albicioasa, si ma ustura si nu pot sa am contact sexual ca ma doare foarte mult si ma ustura, ma jeneaza.Nu stiu ce sa fac? Oare din ce cauza este?

 165. Dr Laura Stirbu

  salut
  utilizarea de contraceptive este un factor de risc pentru aparitia de infectie vaginala, de obicei micotica-candida ( ca ai zis de scurgerea alba abundenta, usturimi ) pentru ca schimba mediul obisnuit vaginal.
  iti recomand un control la ginecolog unde iti va recolta secretia vaginala. se pot face culturi si o fungigrama e cu folos pentru un tratament adecvat.
  sanatate

 166. Am si eu o intrebare: in cele 7 zile de pauza dintre 2 blistere Desorelle sunt protejata impotriva unei sarcini? Multumesc anticipat pentru raspuns!

 167. Dr Laura Stirbu

  salut alyce
  teoretic, da. 🙂
  sanatate

 168. Buna,
  Am si eu o intrebare.Am luat desorelle 4 ani,si acum am facut o pauza,mi-a intarziat 5 zile,am facut test si este negativ.
  E normal sa imi intarzie dupa atata timp de folosire a pastilelor?

 169. Dr Laura Stirbu

  salut
  da:) corpul tau trebuie sa invete sa se descurce fara ajutorul tau hormonal asa ca o ia putin razna.
  sanatate

 170. Buna seara!

  Luna trecuta am inceput sa iau anticonceptionale, in prima zi a ciclului menstrual. Am facut pauza dupa cele 21 de zile, insa pauza a fost de 6 zile si nu de 7, din greseala. Deci, al doilea blister l-am inceput in a 7-a zi, si nu intr-a 8-a. Acum am terminat cel de-al doilea blister si dand filmul inapoi, mi-am dat seama de pauza incorecta.
  Este vreo problema, ce riscuri pot aparea?
  Cum trebuie luat corect cel de-al treilea blister?
  Va multumesc!

 171. Dr Laura Stirbu

  salut
  nu e nicio problema. incepe al treilea blister dupa pauza de 7 zile.
  sanatate

 172. Buna seara!
  Dupa 8 luni de utilizare Desorelle am facut alergie de la el. Abia azi mi-am dat seama ca este din cauza pastilelor. Problema este ca am luat deja prima pastila din blister. Din cauza intreruperii exista posibilitatea ca menstruatia sa imi vina imediat? (abia mi-a trecut)
  Va multumesc!

 173. Dr Laura Stirbu

  salut bianca
  daca deabia ti-a trecut, nu, insa poarta un protej-slip.
  mergi la un medic pentru alergia ta sa vezi intradevar daca de acolo e.
  sanatate

 174. Dupa cateva luni de utilizare a contraceptivelor desorelle,am facut o rinita de toata frumusetea. am fost la ginecolog,mi le`a schimbat,le`am inlocuit cu yasmin,am fost si la orl si de 2 luni urmez un tratament cu niste picaturi RHINOIL pentru a nu mai folosi Olynth. Pe langa RHINOIL mai urmez un tratament cu spirulina,calciu cu d3,magneziu si zinc, echinaceea si pastile de salcie. Intrebarea mea este Yasmin interactioneaza cu vreunul din medicamentele eumerate mai sus? Pun aceasta intrebare deoarece de vreo 2 sapt am niste dureri ca inainte de menopauza si imi este frica sa nu le fi scazut eficienta ac. Va multumesc anticipat

  • Dr Laura Stirbu

   salut ali
   ai prea multe suplimente alimentare. ai nevoie de toate? in cantitate mare ( vorbesc de metale ) pot interactiona cu anticonceptionalele insa nu asa mult in a le reduce eficienta cat sa iti determine efecte secundare. ai grija cu automedicatia sa nu dai de exemplu in hipercalcemie, litiaza renala si altele.
   sanatate

 175. Am rinita asta de care vad ca nu prea am cum sa scap…am fost la Brasov si mi s`a recomandat operatia…am fost la Bucuresti de unde mi s`au prescris Rhinoil si paracetamol sinus 5 zile,cu 5 zile pauza timp de o luna. Tableta de calciu cu D3,magneziu si zinc de azi am inceput deoarece ieri mi`a fost atat de rauincat nu prea mai aveam aer nici pe nas nici pe gura cand inspiram…M`am gandit serios sa nu mai iau anticonceptionale,sa vad daca imi va mai ceda afectiunea mea,insa nu prea stiu cu ce sa le inlocuiesc..prezervativul nu il agreez nici eu si nici sotul iar de un alt copil nu e momentul,deoarece cel mic are 1 an si 2 luni. Ma gandeam la injectia care are protejeaza timp de 3 luni dar nu stiu foate multe despre…Va multumesc mult pt raspunsul prompt

 176. Dr Laura Stirbu

  salut aly
  acea injectie tot cu hormoni este deci daca iti este rau de la ei, nu o sa rezolvi nimic. poti face pauza si sa vezi cum esti – si folosesti prezervativul in pauza.
  si sunt si alte dispozitive gen steriletul care este eficient.
  sanatate

 177. am 18 ani vreau sa incep desorelle si sunt in a2a zi de menstruatie azi. pot sa incep acum administrarea lor…???

 178. Dr Laura Stirbu

  salut alex
  trebuia in prima zi de menstruatie. daca nu mai vrei sa astepti poti incepe de acum, nu este nimic grav.
  sanatate

 179. Dr Laura Stirbu

  salut alina
  iti intarzie menstruatia pentru ca ai schimbat anticonceptionalul. nu e nicio problema.
  de cand ai inceput blisterul iei pastiele 21 de zile indiferent daca ai intarziat cu o zi. iar urmatorul il incepi dupa noul program, nu dupa cel vechi.
  sanatate

 180. multumesc pt mesaj chiar aveam nevoie de raspuns mi-i l-ati dat la fix. Daca mai am nevoie de ceva o sa apelez la d-voastra va multumesc inca o data

 181. buna ziua.as avea si eu o intrebare..as vrea sa incep sa iau desorelle dar sunt in a 5-a zi de menstruatie si nu as vrea sa mai astept pana luna viitoare are ceva daca le iau in a 5-a zi???

  • Dr Laura Stirbu

   salut andreea
   nu sunt probleme grave daca le iei cu intarziere insa o sa iti dea ciclul menstrual peste cap. sanatate

 182. …..Buna, as vrea sa stiu de cand incepe Desorelle sa isi faca efectul,(treaba cotraceptiva)?

  • Dr Laura Stirbu

   salut anca
   cel mai sigur dupa terminarea primului blister, pilulele fiind luate in mod corect.
   sanatate

 183. ce se intampla daca nu iei o pastila din blister?poti sa iei restu dupa care sa faci pauza de 7 zile,si incepi cu altu?multumesc

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Aura

   Mari probleme nu sunt insa se pune problema unei scaderi a eficacitatii contraceptive in perioada imediat dupa.
   Pauza se face tot de 7 zile iar cu noul blister intri in normal.
   Sanatata

 184. Buna seara! Am incetat sa iau Desorelle de la a 8 a pastila deoarece ma simteam rau. Nu am menstruatia regulata insa nu intarzie niciodata ci din contra…apare mai repede cu 2-3 zile. Acum insa dupa problema specificata mai sus mi-a intarziat deja o saptamana si as vrea sa stiu cat ar mai dura. Precizez faptul ca nu exista posibilitatea unei eventuale sarcini. Multumesc si sanatate multa!

 185. buna seara,
  in momentu cand iei anticonceptionale poate ejacula in interior ,fara sa fie ceva problema?multumesc

 186. Buna dimineata. Am inceput sa iau desorelle de doua zile. Pana acum nu am mai luat niciodata anticonceptionale dar de 4 luni iau regenon(medicamente pt slabit care contin amfetamina). De o saptamana am intrerupt tratamentul cu regenon. Puteti sa-mi spuneti daca regenonul scade eficienta anticonceptionalului? Daca am luat atat de mult timp e posibil ca anticonceptionalul sa nu aiba efect chiar daca am intrerupt tratamentul cu regenon? Daca da, dupa cat timp de la intreruperea tratamentului cu regenon si folosirea anticonceptionalului pot avea contact sexual neprotejat? Pot sa reiau tratamentul cu regenon si sa iau si desorelle in acelasi timp? Multumesc

 187. sunt magda si iau desorelle de 7lunidar acum am un alt fel de prospect si as vrea sa stiu ce inseamna desorelle fara concentrat nu inteleg are tot acelasi efect ca si pana acumsau prospectul este putin schimbat>

 188. buna ziua sunt cristina.am si eu o intrebare,iau desorelle de 3 sapt de azi trebiue sa fac pauza de 7 zile si asi vre sa nu le mai iau deloc ,se poate intinpla ceva grav?multumesc

 189. am si eu intebare ia-u dosarelle de 2 luni si inca din prima zi am avut contact sexual neprotejat este posibil sa fiu insarcinata am avut ciclul in cele 7 zile de pauza dar cand ma strang de sani imi vine un lichid lipicios si transparent.va rog astept un rapuns cat mai repede

 190. am si eu o intrebare.iau desorele de 7 ani,de la varsta de 15 ani deoarece aveam multe probleme cu chisturi ovariene,menstruatie dereglata si foarte abundenta,etc.in timpul asta am mai facut pauze dar atunci cand le intrerup menstruatia nu apare.ultima data nu a venit 4 luni,iar atunci am fost la medic si mi a provocat o cu ajutorul unor pastile.pot sa spun ca m au ajutat f mult si cu piea,pt ca aveam acnee,nu m am ingrasat,nu s a intamplat nimic rau,doar ca de ceva timp,2 ani,nu mai am pic de libido.sa fie pastilele o cauza?ce ar trebui sa fac?poate sa mi dea cineva un raspuns?multumesc!

 191. buna ziua.am si eu o mica nelamurire.am facut saptamana trecuta un tratament cu antibiotice,in timpul acesta am mai omis sa iau vreo 2 pilule de desorelle din cauza ca in combinatia cu antib imi provocau stari de greata f intense.acum am terminat tratamentul dar mi-a venit menstruatia si mentionez ca abia mi-a trecut(aprox acum 2 sapt).ce fac?iau in cont pilula sau intrerup si fac iar pauza de 7 zile?va multumesc

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Nicoleta
   Ar fi mai bine sa astepti sa iti vina din nou menstra is fix atunci sa iei prima pilula si sa continui normal cu blisterul. Citeste mai multe pe prospect. Desemenea foloseste vreo 3 saptamani prezervativul, macar dupa ce ai 1 saptamana de pilule luate.
   Sanatate

 192. buna ziua am si eu o intrebare …iau antibebe de 3 ani jumate si acum am facut o pauza de o luna si in pauza asta nu m-am protejat.si acum ast sa imi vina ciclul dar deja mi-a intarziat 2 zile.am ramas insarcinata oare?cred ca trebuia sa ma protejez in pauza asta de o luna dar am clacat de cateva ori.astept un raspuns va rog frumos urgent!

  • Dr Laura Stirbu

   salut simona
   da, ar fi trebuit protectie.
   poti sa iti faci un test si oricare ar fi rezultatul te rog mergi la medicul ginecolog pentru un control sa iti spuna cum esti acum.
   sanatate

 193. multumesc ptr rasp.mi-a venit menstruatia ieri.deci e clar ca nu am ramas.oricum acum nu pot merge la ginecolog ca nu sunt in tara dar de indata ce voi ajunge voi merge ca a trecut un an si ceva de cand n-am fost.dar vroiam sa zic ca ieri dupa amiaza cand mi-a venit sangele era o culoare asa maronie si vad ca azi si-a revenit e la fel cum era inainte numai ca curge mult mai mult.va multumesc….

 194. Nu recomand acest contraceptiv,efectele secundare sunt extreme.

 195. buna. am si eu o nelamurire..e prima data cand iau anticonceptionale, asa cum mi s a prescris…in prima zi de menstruatie am luat prima pastila si am continuat la aceeasi ora in fiecare zi,. dupa ce mia trecut menstruatia joi(luni am inceput)am avut relatzii intime..exista posibilitatea sa raman insarcinata?nu am avut simptome neobisnuite,..multumesc

  • Dr Laura Stirbu

   salut elena
   deja de la al doilea blister riscul este foarte mic.
   sanatate

 196. Nici eu nu recomand Desorelle. Dupa cateva luni de administrare, a aparut o hipersensibilitate vulvara. Daca atingeam zona cu o picatura de sapun/gel de dus normal apareau usturimi extreme, eram nevoita sa folosesc sapunuri speciale pentru zonele intime, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca orice contact sexual era dureros. La doua saptamani de la intreruperea administrarii, am revenit la normal.

  • Buna ziua.Am si eu o nelamurire ce medicamente si ce alimente nu trebuie sa folosesc cand iau Desorelle?si iau prima data anticonceptionale.ma puteti ajuta?va multumesc frumos!O zii buna.

 197. Buna dimineata!Am si eu o intrebare…iau anticonceptionale desorelle de 1 an si 4 luni,dar luna aceasta nu le-am luat la aceeasi ora.Luna asta le-am inceput pe 15 august deci am luat 5 pastile pana acum,dar la ore diferite.de expl miercuri si joi le-am luat pe la 9 ,vineri pe la 13 ,iar sambata si duminica pe 8.specific ca am avut contact sexual.posibil sa fii ramas insarcinata?Va multumesc.

 198. vreau sa stiu daca sunt fete care au luat dessorele si au luat in kg ca eu iau de 1 luna si am luat 2 kg
  ms

 199. buna alexandra mie mi-a scazut pofta de mancare de la ele depinde si de organism asta.numai bine

 200. Buna seara! Am si eu o problema si sper ca imi puteti raspunde careva. Iau anticonceptionale Novynette de aproximativ 6 luni, tocmai am trecut de pauza de 7 zile si in seara asta, la ora 24, trebuia sa incep pastila din noul blister fiind a 8a zi dupa cele 7 de pauza. problema e ca am uitat sa imi cumpar si nu mi-am dat seama. Am avut contact neprotejat in seara aceasta. Daca o iau maine, pana in ora 12, isi mai face efectul ?

 201. prima zi a ciclului insemnind prima zi cind am observat ca curge foarte putin si mai maroniu sau cind incepe sa curga mai tare?si inca o intrebare acest anticoncepcional se da la persoanele care vor sa faca fertilizare in vitro?

 202. buna ziua, am luat 10 zile utrogestan si un blister de desorelle pentru un chist ovarian dupa care acesta a disparut asa ca am intrerupt si pastilele(acum 7 zile). Atat in timp ce luam pastilele cat si dupa ce le-am intrerupt ma mananca pielea si imi apar pe corp(in locuri aproximativ simetrice) niste basicute rosii si unele mai mari si tari. Astea pot fi niste reactii adverse in urma pastilelor?

 203. Buna ziua, doresc sa va intreb daca desorelle isi va mai face efecutl daca e utilizat inainte de menstruatie ca catea zile, de fapt am luat doar una aseara dupa raportul sexual si nu stiu daca sa mai continui cu utilizarea in continuare chiar daca e inainte de mestruatie si nu am luato in priama zi,care va fi peste 5 zile,sau nu,pt ca nici nu stiu daca isi va face efectul in modul in care am luat medicamentul total aftel utilizarii lui normale!
  Multumesc!

 204. Buna seara. As vrea sa stiu daca anticonceptionalele desorele ies la analizele de sange sau de urina si la analizele micro. Iau de 2 ani pastile, iar sambata trebuie sa fac niste analize si nu vreau sa se afle ca iau anticonceptionale. Influenteaza cu ceva analizele?

 205. Am uitat sa iau o pilula Desorelle (a 11-a ). Acum le iau pe restul in mod obisnuit. Ar trebui sa imi fac griji?

  Multumesc!

 206. buna ziua.am si eu o problema.Am inceput sa iau desorelle si de vreo cateva zile imi curge sange si un lichid maro.ce pot face?e ceva grav?mentionez ca mi-a trecut ciclul si am luat anticonceptionalele din prima zii de ciclu si la acceasi ora.
  Va multumesc frumos si o zii frumoasa!

 207. am luat anticonceptionale din prima zi a menstruatiei si spre srprinderea mea sangerarea a incetat a doua zi. de ce numi dau seama?

 208. buna ziua.am inceput sa iau desorelle de 2 luni.sunt spre sfarsitul lunii a 3a.in a 14a zi de luat pilule am avut contact sexual neprotejat.de atunci am stare de greata si o scurgere maronie.mentionez ca nu am uitat sa iau pilulele decat in a 2a luna(2 ore intarziere)e posibil sa fiu insarcinata?sa-mi fac testul?cat la suta ofera protectie anticonceptionalele?astept raspuns urgent.multumesc

 209. Buna! Iau desorelle de o luna (dupa o pauza de 1 an) si as vrea sa stiu daca se modifica efectul tratamentului(scade protectia) in cazul in care incep un tratament naturist cu tinctura de marar.

 210. Am o problema. In aceasta seara cand am vrut sa iau pastila desorele am vazut observat ca ieri am luat pastila pe care trebuia sa o iau azi. Si azi am luat o pe cea care trebuia sa o iau ieri. Este vreo problema? Trebuie sa folosesc prezervativul? Este modificata protectia din cauza asta?

 211. buna .ma numesc ionela si am si eu o nelamurire folosesc Desorelle si am terminat o folie si acuma fac pauza dar ai trecut 4 zile si menstruatia nu imi vine , s-ar putea sa fiu insarcinata ? precizez ca am luat pastila in fiecare seara …

 212. Buna ziua, am o nelamurire. Am uitat sa iau pastila aseara la ora la care trebuia si azi dimineata le-am luat pe amandoua respectiv cea de astazi, are ceva? trebuie sa folosesc prezervativ? maine seara ar fi 36 de ore intarziere. Multumesc si daca pot primi un raspuns astazi.

 213. Buna!In alea 7 zile in care nu bei anticonceptionalele trebuie folosit prezervativul sau alt anticonceptional?

 214. Buna seara, am o mica problema,am luat pastilele din prima zi de cm,adica era o sangerare dar nu in cantitate normala,era foarte scazuta,dupa ce am luat prima pastila am avut sangerari la fel inca 3 zile si atat,este normal?Adica nu e prima data cand iau Desorelle,doar ca am facut o pauza de 6 luni,stiu cum trebuie luat,si nu mi s`a mai intamplat asaceva,e prima data.

 215. Buna …am si eu o intrebare…am fost la medic si i.am cerut sa imi prescrie anti….dar mi.a zis c.aa le iau din a 5 a zi de menstruatie…nu am inteles daca intre prima folie si a 2a trebuie sa fac pauza pentru ca mi.a facut o schita si intr prima si a doua folie nu zice nimic de pauza de 7 zile numai dupa a doua mi.a scris pe schita….deci trebuie sa fac pauza de 7 zile dupa prima folie de administrare??????????????????

 216. Buna ziua! Iau Desorelle de aproape un an! Asi dori sa aflu daca o sa fiu pe menstra si o sa fiu anesteziata total pt o operatie de hemoroizi Are vre’un efect negativ anestezia ? Asi putea folosi un tampon vaginal in timpul operatiei? Multumesc,o zi buna

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Gabriela, anestezia nu ar trebui sa aiba un efect negativ, dar nestiind exact cu ce medicamente vei fi anesteziata, cel mai sigur este sa intrebi anestezistul. Nu-ti face griji legat de sangerare. Numai bine!

 217. Buna ziua , am desfacut din graba o pastila din folie , dupa care mi am dat seama ca trebuie sa o iau in ordinea desenelor , am pus pastila la loc si i am pus un scoch, dupa care am luat pastila zilei corespunzatoare. E prima zi de menstra, intrebare: pastila aflata sub scoch e ok? Sau ar trebui sa cumpar alta folie pentru acea pastila .

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Cata, este ok pentru o zi, doua, ideal trebuie protejata de ambalajul original. Pastilele au aceeasi compozitie toate, nu trebuie o ordine anume (desenul are doar rolul de a te ajuta sa retii ce si cand ai luat), deci urmatoarea ia-o pe cea deja deschisa.

 218. Multumesc frumos de raspuns .

 219. Buna seara, din neatentie am luat 2 pastile de ac azi adica pe cea care trebuia si peste o jum de ora cea care trebuia sa o iau maine ……o zii agitata…..cum procedez in continuare? Multumesc

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Mirela, continua ca si pana acum, iar pauza o vei incepe dupa 20 de zile de administrare, urmand 7 zile de pauza si un nou blister inceput in ziua 8 de pauza.

 220. Buna! iau desorelle de 3 luni si cand aproape termin o tabla de 21 de capsule am mancarimi si usturimi in zon vaginala …si dureaza cam 1 saptamana eu sunt plecata din tara si nu stiu ce sa fac …. sa iau ceva medicamente de protectie ?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Cristina, simptomele sugereaza o infectie, trebuie sa faci un examen/cultura de secretie vaginala. Daca se confirma, in functie de microorganismul infectant poti lua tratament.

 221. Buna! Am luat Desorelle pentru chist pe ovar timp de 2 luni la recomandarea medicului si as vrea sa iau acum pentru contraceptie. Trebuie sa merg iar la medic, sau pot lua fara a ma duce la el?

 222. buna!am fost la medic si mi s-a spus ca am ovare polichistice.mi s-a recomandat tratament cu anticonceptionale desorelle.inca nu am inceput tratamentul si recunosc ca nu as vrea sa-l iau,nu am mai luat pana acum.exista alta solutie? acestea pot fi eliminate? si daca nu iau se agraveaza? se inmultesc? multumesc frumos!!

 223. Buna! Am inceput Desorelle din a doua zi de mentruatie, pentru ca nu am avut ocazia sa iau pastila in prima zi. Intrebarea mea este daca pot face sex neprotejat si cand, avand in vedere ca nu am inceput din prima zi de ciclu, ci din a doua. Multumesc frumos!

 224. am o intebare urgenta!.va rog sa imi spuneti daca se poate,am uitat sa iau pastila cu nr14 din blister.am luat pastila cu nr 15si 16.am avut un contact ne protejat in ziua 15 corespondenta pastili 15 din blister in ziua 16 am luat 2 pastile 14 dimineata si 16 seara .am continuat normal.azi e ultima patila din blister.ce trebuie sa fac?ce sfat imi dati? multumesc anticipat.va rog daca se poate sa imi raspundeti urgent,multumesc!

 225. am nevoie urgent de raspuns,multumesc

 226. Buna seara ma numesc Cristina am si eu o întrebare .
  Am luat 21 de zile anticonceptionalele iar apoi trebuia sa fac pauza de 7 zile iar eu nu am f?cut pauza.l
  Si am început o alta tableta acum daca dupa 3 zile eu mam oprit mai imi vine mestruatia fac pauza 7 zile pe data de 1 se fac 7 zile este posibil sa imi vina zilele astea .mtumesc pt în?elegere scuzati ma k V-am deranjat.as dori si eu un r?spuns

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Cristina, sangerarea care apare in pauza nu este o menstruatie normala si apare din cauza scaderii bruste a nivelului estrogenului (pentru ca nu se mai iau anticonceptionalele), deci va aparea la cateva zile oricand opresti tratamentul.

 227. spataru elena

  Va rog si eu lamuriti ma si pe. Mine am luat pana in ian cerazzete ca am alaptat si imi venea menstruatia mereu dupa ce am intarcat am luat desorelle in feb am ast prima zi de menstruatie am luat primul blister si mi a venit normal menstruatie in alea 7zile pauza am inceput a 8 a zi din urmatorul am inceput din ziua respectiva adica marti m si aseara am vazut ca mi a venit menstruatia mai devreme.si pe 6 adica luni termin folia mie nu mi s a intamplat asa cu desorelle am mai luat de astea inainte sa am bb si am fost multumita.acum nu stiu oare imi mai vine saptamana viitoare dupa ce termin folia in alea 7zile pauza.va rog sa imi radpundeti.multumesc

 228. Buna ziua..Prietena mea vrea sa inceapa sa ia desorelle.noi avem deja o fetita de 2 ani si acum vrea sa inceapa sa ia aceste pastile.Sunt bune pastilele daca a nascut?sunt destul de puternice?dupa cat timp pot face sex neprotejat fara riscul de a ramane insarcinata.vreau sa fiu sigur.multumesc

 229. Buna seara.am un an si 6luni de cand iau anticonceptionale desorelle.dar luna asta in saptamana a doua adica pilula a 10 din blister am uitat sa o iau si mi-am amintit dupa 24 de ore k nu am luat-o cand trebuia sa iau pastila normal.eu le iau la ora 19:00 seara deci in ziua urmatoare am luat 2 odata pe cea uitata si cea care trebuia sa o iau normal.daca am avut contact sexual neprotejat in ziua a 9 seara in care mentionez ca am luat pastila numai pe cea din ziua a10am uitat sa o iau exista riscu sa raman insarcinata??multumesc

 230. Buna ziua!am folosit desorelle timp de 1 an si jumatate si apoi am intretupt, am avut menstruatie si cu aprox 2 sapt inainte de urmatoarea menstruatie am avut contact, fara finalizare inauntru, cred! MenstruatiA nu mi-a venit inca, azi e a 7a zi de cand imi intarzie. Am facut 2 teste cu 2 zile in urma si nimic, negativ. Nu Mai pot astepta prea mult deoarece trebuie sa parasesc tara si trebuie sa fiu sigurA ca nu sunt gravida…dupa cat timp ar Mai trebui sa repet un test? Va multumesc!mentionez k am utilizat zenella med cu 1 sapt in urma…

  • Andreea Juncanariu

   Buna, Dana
   Poti sa mai faci un test de sarcina, iar pentru a elimina orice dubiu, mergi si fa o analiza pentru beta-hCG.

 231. buna ziua! asi avea si eu cateva nelamuriri:1- daca se ia pastiila din a 7.a zi de pauza are cv?? si daca iau pastila si la un interval de 15 min ies afara isi pierd efectul? va multumesc !

 232. Buna ziua
  De 2 luni, la recomandarea medicului ginecolog, am inceput administrarea cu desorelle… de vreo saptamana am observat ca mi s-au marit sanii si sunt grei,plus ca am acele scurgeri maronii.am facut un test de sarcina care a iesit negativ, dar tot mi e teama sa nu fie o sarcina. Pastilele le-am luat la aceeasi ora, exact cum mi a recomandat medicul.
  Exista riscul sa raman insarcinata chiar daca iau pastilele corect? mentionez si ca sunt fumatoare.

 233. Buna ziua! De 10 zile am început sa iau un tratament pt ca m.a gasit ca am chist ovarian…printre care mi.a dat si desorelle…dar problema este ca tot am sânger?ri..nu mi se mai opre?te menstrua?ia si este a 10 a zi..care sa fie cauza? Va Multumesc !

 234. Buna ziua in s?pt?mana a doua am uitat sa iau pastila duminica si luni dupa am luat-o mar?i si miercuri joi vineri sâmb?ta si duminica nu le-am mai luat si am luat-o in a treia s?pt?mana luni dar de joi imi curge menstra ce se întâmpla ?

 235. Buna ziua iau desorelle de 2 ani jumatate aproape si am decis sa fac o pauza de o luna .mi sa terminat stopul acum 3 zile dar azi am un pik de dureri la ovare si am observat scurgeri del sange este normal Va rog sa imi raspundeti nu sunt in tara si nu am pe cine sa intrebato multumesc anticipat

 236. Buna ziua eu am luat desorelle la recomandarea medicului jumatate de an dupa nu am mai luat as putea sa le iau din nou sau trebuie sa ma duc la medic

 237. Buna.am pierdut o sarcina in luna februarie anu acesta.am fost la doctor si mia sctis desorelle leam inceput din luna martie(25 knd mia venit ciclu)ma tinut o saptaman.apoi am avut pauza de 3 zile si mia venit iar ciclu 4 zile.apoi iar o fost o pauza pe vreo 2 zile dupa care mio venit ciclu 2 zile si gata.in luna aprilie(10knd sa terminat episoadele de sangerari)nu mia mai venit ciclu nici in ziua de azi si iau desorelle in fiecare zi la ora21:00.oare pot sa fi ramase insarcinata?miau crescut sani am greata numi plac unele mirosuri si am pofte.ma poate ajuta cineva

 238. Gheorghita ramona

  Buna ! As vrea sa stiu daca dupa 13 ani de luat anticonceptionale „Desorel” mai raman insarcinata ? Am 38 ani !

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.