Desorelle

Prospect Desorelle

Ce este Desorelle si pentru ce este utilizat?

Compozitia Desorelle: un comprimat filmat contine etinilestradiol 0,03 mg si desogestrel 0,15 mg si excipienti: alfa-tocoferol, stearat de magneziu, acid stearic, dioxid de siliciu colidal anhidru, povidona K 30, amidon de cartof, lactoza monohidrat, propilenglicol, macrogol 6000, hipromeloza.

Desorelle este un contraceptiv oral ce contine un hormon folicular de sinteza si un hormon luteal si este utilizat pentru a preveni aparitia sarcinii. Desorelle isi exercita efectul prin oprirea ovulatiei.

Inainte de a lua Desorelle trebuie efectuat un control medical general si ginecologic complet pentru a exclude existenta bolilor ce pot prezenta riscuri in cazul utilizarii contraceptivelor orale.

In timpul utilizarii Desorelle trebuie efectuate controale medicale regulate la intervale de aproximativ 6 luni.

Comparativ cu alte metode contraceptive, utilizarea contraceptivelor orale prezinta beneficii asa cum este prezentat mai jos:
– reprezinta o metoda contraceptiva cu grad crescut de siguranta, puteti ramane gravida dupa ce incetati sa luati contraceptivul oral.
– sangerarile menstruale pot fi mai reduse cantitativ si pot avea durata mai scurta.
– durerea din timpul menstruatiei poate diminua sau poate sa dispara.
– utilizarea contraceptivului oral poate reduce incidenta anemiei, infectiilor pelviene, aparitia si dezvoltarea sarcinilor in afara uterului (sarcini ectopice) precum si a anumitor tulburari ale uterului, ale ovarelor sau ale sanilor.

Cand nu trebuie utilizat Desorelle?

Nu utilizati Desorelle daca sunteti gravida, alaptati, aveti tumori la nivelul sanilor sau uterului, antecedente de tromboza (formarea unui cheag de sange in vasele de sange, ceea ce poate determina aparitia trombozei venoase profunde, embolism pulmonar, infarct miocardic sau accident vascular cerebral), factori de risc ai trombozei, hipertensiune arteriala moderata sau severa, tulburari ale metabolismului lipidelor, diabet zaharat cu complicatii, boli hepatice grave, tumora hepatica, tulburari metabolice, litiaza biliara, sangerari vaginale de cauza nediagnosticata, boli autoimune ce afecteaza anumite organe din corpul dumneavoastra, hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului si daca, in timpul unei sarcini anterioare, au aparut icter, prurit, eruptii cutanate sau tulburari ale auzului.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de oricare dintre aceste boli sau chiar dintre cele care nu au fost mentionate mai sus.

Daca oricare dintre bolile mentionate mai sus debuteaza in timp ce luati anticonceptionalul oral, intrerupeti administrarea acestuia si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. In cazul in care vi se recolteaza probe de sange trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati un contraceptiv oral, deoarece medicamentul poate modifica rezultatul unor teste de laborator.

In timpul utilizarii contraceptivului oral, unele femei pot sa observe aparitia pe piele a unor pete maro-galbui, mai ales la nivelul fetei. Daca ati observat aparitia acestei manifestari in timpul unei sarcini anterioare sau in timp ce ati utilizat un alt medicament ce continea hormoni, acestea pot sa apara si in cazul in care utilizati Desorelle. In cazul in care credeti ca acest lucru este posibil, va rugam sa nu va expuneti la actiunea radiatiilor solare sau a radiatiilor ultraviolete.

Adinistrarea concomitenta a altor medicamente precum cele anticonvulsivante, antibiotice, tranchilizante, laxative si medicamente pe baza de sunatoare poate diminua efectul Desorelle. Daca suferiti de diabet zaharat, s-ar putea sa fie necesara cresterea dozelor de insulina sau antidiabetice orale. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent alte medicamente chiar daca sunt dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Puteti efectua un test de sarcina in cazul in care intarzie aparitia menstruatiei, rezultatul acestuia nefiind afectat in cazul in care utilizati contraceptivul oral. Totusi, posibilitatea de aparitie a unei sarcini este foarte scazuta, in cazul in care ati luat contraceptivul oral asa cum v-a fost prescris, nu ati avut tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree sau nu ati utilizat alte medicamente. Continuati sa luati contraceptivul oral ca de obicei. In caz contrar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Ca alte contraceptive hormonale, Desorelle nu va va proteja impotriva infectiei cu HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuala. Deoarece substantele active din componenta acestui contraceptiv oral pot fi eliminate in lapte si pot determina scaderea cantitatii acestuia, nu este recomandata utilizarea Desorelle in perioada de alaptare. Desorelle nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum trebuie sa utilizati Desorelle?

Incepand cu prima zi a menstruatiei se administreaza fara intrerupere, timp de 21 de zile, cate un comprimat filmat Desorelle pe zi, de preferat la aceeasi ora. Dupa administrarea ultimului comprimat filmat urmeaza o perioada de 7 zile de pauza, in care apare o sangerare asemanatoare menstruatiei. In a opta zi, dupa terminarea perioadei de 7 zile de pauza se incepe un nou ciclu de administrare, chiar daca sangerarea nu a incetat.

Administrarea Desorelle pentru prima data

Asteptati pana la debutul menstruatiei, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive (prezervati, diafragma, spermicid etc). Primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei. Daca menstruatia a debutat deja, puteti incepe sa luati contraceptivul oral din a 2-a pana in a 5-a zi a ciclului menstrual, indiferent daca sangerarea a incetat sau nu. In acest caz trebuie luate masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a contraceptivului oral. Daca menstruatia a debutat de mai mult de 5 zile, trebuie sa asteptati pana la prima zi a urmatoarei menstruatii, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive. Trebuie sa incepeti sa luati contraceptivul oral in prima zi a urmatoarei menstruatii.

Amanarea unei menstruatii
Daca doriti sa amanati o menstruatie din cauza unei calatorii, unui examen sau oricare alt motiv trebuie sa incepeti un nou blister Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari. Puteti amana aparitia menstruatiei atat timp cat doriti, dar nu este recomandata amanarea pentru mai mult de 3 luni deoarece pot sa apara sangerari anormale (sangerari minore sub forma de pete sau sangerari spontane), aparitia acestora nefiind asociata cu diminuarea efectului contraceptiv. Administrarea obisnuita de Desorelle poate fi reluata dupa o perioada de 7 zile de pauza.

Inlocuirea altui contraceptiv oral cu Desorelle

Trebuie administrate toate comprimatele ce contin hormoni din blisterul vechi. In ziua urmatoare trebuie administrat primul comprimat filmat Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari si nu este necesar sa asteptati aparitia menstruatiei. Nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. In cazul in care este inlocuit un contraceptiv oral ce contine doar progesteron, primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei, dar sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a Desorelle.

Dupa nastere
Puteti sa incepeti sa luati comprimatele filmate Desorelle la 2-3 saptamani dupa nastere. Daca a avut loc un contact sexual in aceasta perioada puteti utiliza alte metode contraceptive si puteti incepe administrarea contraceptivului oral in prima zi de aparitie a menstruatiei. Daca incepeti administrarea contraceptivului oral dupa 21 de zile de la nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare.

Dupa pierderea spontana a sarcinii sau dupa avort
Puteti incepe imediat sa utilizati Desorelle, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Eficacitatea Desorelle poate fi diminuata
– daca nu ati luat comprimatul filmat timp de peste 12 ore
– daca aveti tulburari digestive insotite de varsatura sau diaree ce dureaza de peste 12 ore
– daca luati concomitent anumite medicamente.

Daca ati uitat sa luati comprimatul filmat la ora obisnuita, trebuie sa-l luati in urmatoarele 12 ore. Luati urmatorul comprimat filmat la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, eficacitatea contraceptivului oral poate fi diminuata, de aceea comprimatul filmat uitat trebuie luat cat mai curand posibil. Urmatorul comprimat filmat trebuie luat la ora obisnuita si trebuie folosite metode contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Daca aveti tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree, absorbtia Desorelle poate fi diminuata. Daca va simtiti mai bine in decurs de 12 ore dupa ce ati luat comprimatul filmat, trebuie sa luati un comprimat filmat suplimentar dintr-un alt blister si sa continuati apoi administrarea ca de obicei, utilizand comprimatele filmate din blisterul initial. Daca simptimele dureaza de mai mult de 12 ore, trebuie sa continuati administrarea comprimatelor filmatesi sa utilizati masuri contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Ce reactii adverse pot fi determinate de catre Desorelle si ce trebuie facut in cazul aparitiei lor?

Ca orice alt medicament, Desorelle poate avea, de asemenea, reactii adverse.

Acestea pot fi: greata, varsaturi, cefalee, hipersensibilitate a sanilor, crestere in greutate, infectii vaginale, sangerari intermenstruale, eruptii cutanate, disconfort in cazul in care sunt purtate lentile de contact, depresie si instabilitate emotionala.

In timpul primelor luni de administrare pot sa apara sangerari anormale precum menstruatii neregulate, sangerari intermenstruale, ce pot fi mai abundente (sangerari spontane) sau diminuate (pete de sange), sau pot sa apara intarzieri ale sangerarii de intrerupere. Aparitia acestor sangerari nu este datorata ineficacitatii medicamentului. Totusi, daca este necesar, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Rareori au fost raportate efecte adverse grave precum: tromboze, cancer de san sau col uterin, boli hepatice, coree (boala a sistemului nervos), litiaza biliara.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca fumati, deoarece, in acest caz, riscul de aparitie a bolilor trombotice este crescut, mai ales la femeile peste 35 de ani.

Trebuie sa intrerupeti imediat administrarea Desorelle si sa va adresati medicului dumneavoastra daca:
– observati semne posibile ale trombozei precum durere intensa in piept, ce iradiaza in bratul stang, durere intensa neobisnuita la nivelul membrelor inferioare, slabiciune si amorteala la nivelul oricarei parti a corpului dumneavoastra, dificultate la respiratie, tuse neobisnuita, mai ales daca expectorati sange, ameteli sau stare de lesin, tulburari ale vederii, tulburari ale vorbirii sau auzului, migrena (mai ales pentru prima data) sau agravarea acesteia
– apare icterul (colorarea in galben a pielii)
– observati aparitia unei umflaturi la nivelul sanului
– observati aparitia brusca a unei dureri intense in partea inferioara a abdomenului sau la nivelul stomacului
– aveti sangerari vaginale neobisnuite, abundente, sau daca menstruatia a intarziat de 2 ori la rand
– in cazul unei imobilizari prelungite sau cu 4 saptamani inainte de efectuarea unei interventii chirurgicale planificate
– credeti ca sunteti gravida.

Cum trebuie pastrat Desorelle?

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj Desorelle

Cutie cu un blister tip calendar din Al-PVC/PVDC a 21 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere tip calendar din Al-PVC/PVDC a cate 21 comprimate filmate.

280 raspunsuri

1 2 3 4 5
 1. Sangerarea asta poate fi spoting de la Postinor,pe care le-am luat inainte de a incepe folia cu cateva zile? Si in cazul asta,exista vreo sansa sa fiu insarcinata? PS: Multumesc Zsofi pt raspuns,sper sa ai unul si acum 🙂 te pup si eu

 2. bebymic
  Sincer asta nu mai stiu dar parerea mea e ca nu are nici o legatura,dupa ce le-ai luat ti-a venit menstruatia de ai inceput sa iei Desorel deci totul a decurs normal,stai linistita sau daca vrei suno si pe doctorita sa vezi ce zice si ea! Pa draga

 3. Azi iau ultima pastila si tot nu s`a oprit…o iau,fac pauza de 7 zile si o sa ma duc la control dar anticonceptionale oricum o sa iau 🙂 Pup

 4. buna vreau sa va intreb ceva:am facut dragoste neprotejat cu prietenul meu a5zi dupa ce sa oprit menstruatia,dar in timp ce faceam dragoste am inceput sa sangerez din nou,din ce cauza? si mentionez ca iau desorelle de 10luni si menstruatia ma tine5zile.astept un raspuns s-ar putea sa fiu insarcinata?

 5. am o intrebare am uitat sa iau intro seara desorelle la ora obijnuita la care le luam si am luato dimineata dupa care am facut dragoste e posibil sa fi ramas insarcinata dupa care am continuat sa iau desorelle la ora obijnuita. problema e ca trebiua sami vina de 3 zile ciclu si nu mia venit nici acuma

 6. Buna ziua,

  Am si eu o nelamurire. iau Desorelle de aproximativ trei ani. Sunt in regula, nu am avut nici o problema cu ele niciodata.
  DAr nelamurirea mea se refera la faptul ca vineri seara am luat pastila in mod obisnuit, la ora obisnuita, sambata am avut relatii sexuale cu iubitul meu, iar sambata seara am uitat sa iau pastila si nu am luat-o nici dimineata deoarece nu mi-am dat seama. Duminica seara am luat-o dar pe cea care trebuia sa o iau sambata. Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac? In seara aceasta sa o iau pe cea care ar trbui sa o iau in mod normal(nr 21)deoarece azi ar trebui a termin folia. Si inca o intrebare..as putea sa fiu insarcinata?
  Va rog sa imi dati un raspuns cat maicurand posibil!
  Va multumesc

 7. Buna, Anca Says
  Si eu am mai patit asa(nu odata),stai lunistita nu ramai insarcinata, cand imi aduceam aminte ca nu le-am luat atunci le beam,luam medicamentul care venea normal la rand nu saream peste nici unul le luam pe toate chiar daca trebuia sa termin folia de exemplu luni o termina marti sau miercuri cand o luam pe ultima(sper ca intelegi ce vreau sa zic), si de ranas insarcinata nu cred ca ai ramas (sigur nu ai ramas,cred :).)pt ca tu oricum esti protejata 8 zile ca si dupa cum ai termina folia de exemplu si mai ales ca tu ai continuat sa le si iei. Stai linistita! Te pup.

 8. Buna Zsofi,

  Iti multumesc tare mult pentru amabilitate. Sa stii ca m-am linistit putin! Sper ca va fi ok… vineri voi sti sigur :D:).
  Multumesc inca odata!

  O zi cat mai frumoasa va doresc!

 9. Singurul dezavantaj la desorelle este ca iti face o pofta de mancare incredibila. Eu le iau de vreo 5 ani, in fiecare an fac pauza cel putin 3 luni, si chiar nu mi-au creat nici o problema. Si ca raspuns la mesajul Ancai, daca nu ai luat pastila nici in urmatoarele 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei, atunci va trebui sa intrerupi procesul in a mai lua pastile, vei vedea ca in urmatoarele 3-4 zile iti va venii iar, chiar daca nu ai ajuns nici la jumatatea foliei, vei face o pauza o luna, iar cand iti va venii iar (a 2-a oara dupa intreruperea pastilelor) vei putea sa reincepi sa le iei. Alta modalitate nu mai ai, iar asta o stiu de la 3 doctori ginecologi la care am fost.

 10. Cred ca tipul asta de anticonceptionale este foarte periculos,poate produce oricand tromboza,nu inteleg de ce este lasat pe piata.
  Daca aveti dureri de cap chiar si minore mergeti la medic sa faceti analize de sange.Nu este de glumit, aceste pastile va pot ingrosa sangele din primele 10 pastile luate.

 11. Maine termin a patra folie de desorelle si de joi in loc de secretia normala alba este ceva maroniu. ciclu trebuie s ami jvina de marti incolo. am avut spoting dupa prima folie pana in a 18 zi. la a doua folie mi a mai aparut aceasta scurgere maronie cu 2 zile inainte de menstruatie. este un semn rau? multumesc. alte probleme nu am avut de la aceste pastile,

 12. buna seara.am luat si eu desorelle,iar acum de o luna jumate m-am oprit pt ca imi dorec sa fac un copil…insa ce nu stiu este cat timp trebuie sa mai stau?va multumesc si astept raspuns…

 13. buna nicoleta,

  Din cate stiu eu, indiferent de ce anticonceptionale folosesti, inainte de a ramane insarcinata trebuie sa le intrerupi cu un an inainte sau cel putin 6 luni.
  Trebuie sa mai ai putina rabdare:)

  O zi cat mai frumoasa sa ai!

 14. folosesc desorelle de o luna, adica sunt la prima fiola. am si eu 2 intrebari: mi-a picat pe jos o pilula, are ceva daca iau doar 20 si fac pauza de 7 zile? am observat cam odata pe saptamana sangerare minora (o picatura sau 2), care poate fi cauza?

 15. Am si eu o intrebare…..Am vrut ca luna aceasta sa nu imi vina mentruatia datorita unor calatorii.Am citit in prospesct si am vazut ca nu trebuie sa fac pauza deloc si ca tunci cand termin o folie imediat sa incep alta folie fara pauza..Exact asa am facut si eu..,si totusi am niste scurgeri maronii..Din ce cauza?Va rog care puteti sa ma ajutati cu un raspuns
  Va multumesc

 16. Am 36 de ani si vreau sa stiu daca pot sa mai iau pastile desorelle??

 17. iau desorelle… si azi am inceput pauza de 7 zile si tot azi am intretinut relatii sexuale… este posibil sa raman insarcinata? multumesc

 18. Buna ziua,
  am intrerupt administrarea contraceptivelor.joi a aparut sangerarea,vineri trebuia sa incep o alta folie dar nu am mai facut asta.problema este ca sunt in a5a zi de sangerare iar menstra in loc sa se diminueze a devenit mai abundenta :|.am mai facut o pauza acum 3 luni,dar m am hotarat sa le reiau dupa ce am vb cu medicul meu,de data asta vreau sa renunt definitiv la ele.ce credeti ca se intampla?imi este frica de o hemoragie

 19. Bwna!
  Am si eu` intrebareee`!!!
  Am`luat Desorelle timp` de 21` de zile`!
  . . . si de joi seara am incetat` in` a le` mai lua
  Iar aseara am avut relatii sexuale cu iubitul` meu!
  . . .N`am folosit nimic`. . . [prezervativ. .etc]
  S`ar putea` sa raman` insarciata`?
  Astept un raspuuuuns` urgent` va rooog!!!!

 20. Buna Denisa,

  Referitor la intrebarea ta, in mod normal ar trebui sa fii protejata 5 zile de la administrarea ultimei pastile, deci nu cred ca este o problema! Acum ramane de vazut daca iti vine menstruatia, in mod normal ar trebui sa iti vina azi sau in cursuol zilei de maine..daca nu atunci nu stiu ce ar trebui sa faci!!

 21. Buna ziua,

  Am revenit la randul meu si doresc sa adresez o intrebare.
  Din cate stiu eu daca folosim anticonceptionale (in cazul meu desorelle, nu ar trebui sa consumam grapefruit sau portocale deoarece acestea ar putea anula efectul pastilelor!
  Problema mea este aceea ca as dori sa incep o cura bazata pe lamai (suculnatural de la lamai!
  Dumneavoastra ce pararere aveti…ar afecta aceasta cu ceva efectul pastilelor?
  Ar trebui sa renunt la idee?
  Daca este cineva care ma poate ajuta,va rog din suflet sa imi raspundeti!

  Va multumesc mult si o zi cat mai frumoasa va doresc!

 22. anca,protectia scade in cazul consumului de grapefruit,a ceaiului de sunatoare si a unor medicamente,lamaia este ok

 23. Buna Adidana,

  Multumesc mult pentru raspuns!
  O zi cat mai fumoasa!

 24. Buna am si eu o intrebare poate ma puteti ajuta voi, am fost la medic si mi-a prescris desorelle, nu am mai luat niciodata ac iar intrebarea este urmatoarea: am vazut ca pe blister sunt trecute zilele saptamanii in dreptul fiecarei pastilute, prima pastila pe care o iau trebuie sa concida exact cu ziua saptamanii in care mi-a aparut menstruatia (daca mi-a venit duminica iau pastila corespunzatoare zilei de pe folie sau incept cu prima pastila de pe blister adica luni ?)

 25. Am inceput ieri a 8-a folie de desorelle. Astazi am uitat sa iau a doua pastila la ora obisnuita si am luat o la 11 35. De obicei le iau la ora 9 si 10 dimineata. Este prima data cand intarzi sa o iau. POt aparea probleme daca am contact neprotejat azi sau maine?

 26. Buna Alexandra,

  Stai linistita nu se intampla absolut nimik..Si eu uit sa o iau la ora obisnuita si o iau dupa 2 sau 3 ore si nu are nimic..! Doar sa nu se repete foarte des lucrul acesta!

  O zi cat mai frumoasa!

 27. Mersi frumos pentru raspuns. Sper sa nu se mai intample. A fost prima data in 8 luni. Pur si simplu nu am auzit alarma knd a sunat. O zi frumoasa si tie!

 28. Buna! Iau de 4 luni Desorelle. Am facut un tratament cu antibiotice o perioada de 10 zile si acum au trecut 7 zile de la ultima pastila de antibiotic luata. Din folia de anticonceptionale mai am 2 pastilute de luat.Intrebarea mea este: o sa urmeze perioada de pauza; sunt protejata in acest timp?sau pentru ca au redus efectul antibioticele,aceasta se aplica si pentru perioada de pauza?
  Sper ca m-am facut inteleasa,multumesc!

 29. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna Roxana C, eu as recomanda folosirea prezervativului si in pauza pentru siguranta, desi teoretic eficienta nu e afectata.

 30. Buna. Iau desorelle de 10 luni. Menstruatia imi vine in a 3 zi de pauza mereu. Luna viitoare as vrea sa nu imi vina pentru ca plec la mare. Cum pot amana menstruatia? Trebuie sa nu fac pauza aceea de 7 zile? Daca iau doua folii una dupa cealalta, protectia ramane aceeasi? Si dupa ce termin a doua folie fac pauza 7 zile? O sa vina menstruatia la fel ca si pana acum? Multumesc

 31. buna.am si eu aceeasi intrebare ca cea de mai sus a mirelei:care pastila se ia prima data,cea de la start indiferent de ziua in care vine menstruatia sau pe randul cu start de la ziua in care a aparut menstruatia?mi-a venit intr-o zi de vineri si eu am luat de la start nu de la ziua de vineri si am dubii ca totusi nu sunt protejata,am inceput sa iau asa la indicatiile farmacistei,si nu sunt tare sigura ca mi-a dat indicatii bune.va rog sa-mi raspundeti.si daca totusi am luat gresit sa merg pana la sfarsitul foliei sau sa intrerup,si sa incep de la urmatoarea menstruatie alta folie.multumesc

 32. buna Raluca eu am inceput folia cu pastila corespunzatoare zilei in care mi-a venit menstruatia adica mi-a venit menstr. duminica am luat pastila in dreptul careia era trecuta ziua de duminica pentru ca in acest fel voi incepe mereu urmatoarea folie duminica … Acum tu daca ai inceput cu prima pastila din folie nu se intampla nimic vei avea acceasi protectie si este bine sa termini folia iar de luna urmatoare daca vrei poti sa incepi folia din ziua in care ti-a venit.

 33. multumesc mirela
  m-am gandit eu sa iau si din dreptul zilei in care mi-a venit menstruaia dar ai vazut si tu ca nu este chiar chiar in dreptul pastilei(ziua)de exemplu daca consideri duminica ultima pastila de pe primul rand daca ar fi sa mergi inapoi cu numaratul(zilelor)nu mai da aceeasi zi.si daca duminica e prima pastila din dreapta(zilei de duminica),atuncea le-am luat bine sunt la zi cu ele,norocul meu a fost ca mi-a venit intr-o zi de vineri si atuncea e ok.o alta problema e ca am scurgeri maronii,si ma doare ficatul si spatele de cand am inceput sa le iau,tu nu ai avut aceste simptome?

 34. Ficatul nu m-a durut dar scurgeri maronii am avut la prima folie adica luna trecuta pt ca azi incep a 2a folie, insa doctorul mi-a zis si scrie si pe prospect ca in primele trei luni sunt normale acele scurgeri si ca ele dispar odata ce corpul se obsinuieste cu pastilele.Tu la a cata folie esti? Legat de durerile de ficat nu stiu ce sa zic stiu de la sora mea ca ea lua liv52, este din plante si nu are contraindicatii.

 35. am vazut si eu pe prospect ca e normal sa ai scurgeri dar eu cand luam mai demult,ce-i drept ca nu luam desorelle(acum 3 ani),nu ave-am niciodata nimic,si acum am…de aceea am vrut sa vad daca tu ai avut.sunt la 1 folie si le-am luat la indicatiile medicului ca de 3 luni am nascut pana m-am refacut,pana am mers la control…m-a intrebat doar ce varsta am si mi-a zis:desorelle,yasmine si…inca un model nu mai stiu cum se numesc,sa aleg care doresc.eu sunt si mai sensibila de obicei si daca sunt mai tari ma afecteaza,de aceea cred ca am si dureri de ficat,ca bine nu fac la organism…si mi-a mai zis ca la anticonceptionalele astea de 21 de pastile nu se face pauza,indiferent de model..

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Daca alaptezi e contraindicat sa folosesti contraceptive orale combinate. Probabil se referea la cele cu progesteron la care, da, nu trebuie facuta pauza.

 36. Buna am si eu o nelamurire. Am vrut sa schimb ziua in care imi vine mesntruatia si am luat pastila in ziua a 7 nu in ziua a 8, cu o zi mai devreme? Are ceva? Dupa ce termin folia asta pot sa fa pauza normala de 7 zile si sa iau in a 8 zi? Este afectata protectia? Si inca ceva. Luna viitoare nu vreau sa imi vina ciclu ce trebuie sa fac? Am inteles k iau urmatoarea folie in continuare fara sa fac pauza. Daca iau doua folii fara pauya o sa imi vina menstruatia normal dupa ce le termin? Astept un raspuns

 37. Si mai e ceva. Am spus mai sus k am luat pastila cu o zi inainte. Trebuia sa oiau marti si am luat o luni. Duminica a fost ultima zi de ciclu. Luni nu mi a curs nimic dar marti si miercuri am avut o scurgere maronie. Sa fie din cauza ca am luat mai devreme? Sigur nu este afectata protectia pastilelor?

 38. buna alexandra,eu iti raspund la ultima parte a mesajului,referitor la amanarea unei menstruatii,poti fi linistita ca iti vine normal,chiar daca iei doua folii una dupa cealalta,doar amani atata tot,referitor la prima intrebare nu stiu sigur sa-ti spun daca esti protejata ca si eu am avut nelamurire,daca citesti mai sus un mesaj de-al meu,cand trebuia sa incep folia ,adica de la start,sau ziua in care mi-a venit menstruatia,acum cred ca sunt la ziua buna,chiar daca am inceput de la start deoarece mi-a venit intr-o zi de vineri menstruatia.ce mai stiu eu e ca fiecare pastila are o altfel de cantitate de hormoni,corespunzatoare fiecarei zile,asa ca nu stiu ce sa-ti spun…poate mai raspunde cineva si te lamureste…

 39. Ms pt raspuns Raluca. Am luat pastila cu o zi inainte, acum sunt la a 6 pastila si nu am avut nici un contact. Daca am contacte dupa a 7 pastila cred k nu e nici o problema, nbu? Si referitor la cele doua folii luate in continuare, sunt protejata si in timpul pauzei pe care o sa o fac dupa? Pauza o sa o fac tot de 7 zile? Pt k luna asta am facut de 6

 40. poi da,de la 7 zile incolo esti protejata,ai dreptate dar cum spune-am mai sus daca ai inceput mai repede folia nu stiu ce sa spun,sunt decalate si zilele,pt ca repet fiecare zi are pastila corespunzatoare,cu hormonul corespunzator si nu stiu exact daca esti 100%protejata.da esti protejata dupa cele 2 folii luate consecutiv,dar bineinteles daca esti si la ziua corespunzatoare fiecarei pastile dupa cum am spus mai sus.eu stiu treaba asta(adica ziua si pastila),pt ca am stat de vb cu o farmacista si ea mi-a spus ca fiecarei zi ii corespunde un hormon respectiv,din acea tableta,maine altul si tot asa,acuma daca tu ai inceput gresit…nu tare stiu ce sa zic…nu vreau sa dau indicatii gresite,eu spun ce stiu,poate mai scrie cineva…si ajungem la un raspuns final…

 41. ca sa fi totusi sigura eu zic ca ar fi bine sa termini folia asa,si sa te protejezi cu un prezervativ eventual,pana ce termini, si pe urma sa incepi iarasi corect,si pauza care doresti sa o ai(referitor sa amani o menstruatie)sa o incepi fara pauza dupa prima folie,si pe urma iarasi dupa cele 2 terminate consecutiv,astepti pauza de 7 zile,si sti sigur ca esti protejata.

 42. Este vreo problema daca am inversat ordinea pastilelor? iau de 4 ani desorelle, iar acum de cand nu mai sunt numerotate imi este greu sa le mai tin ordinea…am luat din gresala ultima pastila desi eram abia la a 8a

 43. Buna ziua! acum 10 luni am nascut prin cezariana iar incepand cuprima menstra am luat Desorelle (pastilutele care le`am luat 3 ani de zile inainte de baietel)si care mi`au mers foarte bine de la inceput. Dupa nastere,le`am luat 6 luni, dupa care am facut o pauza de 3. Acum sunt la a14a pastila si inca nu mi s`a oprit sangerarea (intr`adevar foarte,foarte putina, dar persistenta,nu ad ca ar da semne sa se opreasca). Intrebarea mea este: sunt protejata chiar si cu spotingul asta? Nu am mai avut spotingde la pastile pana acum si mai ales sa ma tina atat de mult..va multumesc si astept parerile dvs!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Alina,

   Eficienta contraceptiva nu este afectata de spotting. Nu ai alaptat in timpul tratamentului, nu?

 44. Nu,am incercat in primele 2 saptamani ale micutului insa toate eforturile au fost in zadar..nu am avut. Dar este posibil sa ma tina si pe toata perioada foliei,nu`i asa? Dar poate sa se repete si pe folia urmatoare? Ce inseamna defapt spottingul? Este perioada in care se obisnuieste organismul cu ele sau este un fel de intoleranta? Va multumesc pentru raspuns!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Este efectul adaosului de hormoni externi, dureaza pana se obisnuieste organismul cu noile nivele hormonale.

 45. Buna, am si eu o intrebare cu privire la administrarea anticonceptionalelor Desorelle. Ultima menstruatie a debutat pe 22 iulie . Am citit gresit prospectul acestora – am inteles ca pot incepe sa le iau in orice zi din primele 5 ale mestruatiei. Dar am numarat gresit si am inceput administrarea in a sasea zi, adica pe 27 iulie. Am avut un contact neprotejat pe 1 august, la 15 zile de la debutul menstrei.Stiu ca primul test il pot face cel mai devreme la 14 zile de la contact. Ar fi mai indicata o analiza a sangelui? Pot fi insarcinata? Astept un raspuns urgent. Multumesc.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna ioana,

   Daca menstruatia a inceput in 22 iulie, inseamna ca 1 august a fost Z11 nu Z15, adica ziua 6 de contraceptie. Ideal era ca in primele 7 zile sa fi folosit o metoda suplimentara de contraceptie in paralel cu Desorelle, dar sansa sa fi ramas insarcinata este mica.

   Dozarea beta-hCG din sange ar arata prezenta sarcinii mai repede decat testul din urina, dar tot trebuie sa treaca 14 zile de la contact.

 46. Multumesc mult pt raspuns

 47. Va multumesc pt raspunsuri!

 48. buna.am intrerupt pastilele desorelle acum 2zile…..iar in seara precedenta am avut relatii cu iubitu…ce se poate intampla?????ast rasppp multumesc

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna nicoletta, ce inseamna mai exact „am intrerupt pastilele desorelle acum 2zile”?

   Cat timp le-ai luat inainte, cand ai inceput ultimul blister si cand l-ai terminat?

 49. iau desorelle de aproape un an. iar pe 15 luna asta am inceput alt blister insa eu le_intrerupt la jumatatea blisterului,,,,,,,,

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Am inteles. Odata cu intreruperea lor asa a scazut si eficienta contraceptiva, deci de acum va trebui sa folosesti alta metoda. Contactul de care ai amintit anterior nu e 100% protejat.

 50. Buna seara la toata lumea! Am si eu o intrebare formata din doua puncte: dupa nastere am luat desorelle 6 luni dupa care am facut pauza 3 luni. Luna trecuta am inceput un nou blister iar in ziua 5 am intarziat cam 12 ore pastiluta respectiva dupa care am continuat pana in ziua 19 cand, plecand din oras am uitat pastilele intr`o alta geanta si am cumparat un alt blister si am luat din acela ultimele 3 pastilute. Mentionez ca pe tot parcursul foliei am avut o sangerare rosie, nu abundenta, dar care m`a tinut pana in ziua 2 de pauza. In ziua 3 de pauza m`am trezit cu o sangerare abundenta care m`a tinut 3 zile jumatate. Problema e ca mai simt inca o tensiune in sani si mi`e foarte frica sa nu fie ceva in neregula..Va rog!! Astept un raspuns

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna seara aly,

   Simptomele descrise sunt efecte adverse frecvente ale contraceptivelor orale. Daca secretia nu se opreste dupa blisterul urmator s-ar putea sa fie nevoie sa le schimbi. Ai mai luat Desorelle inainte?

   In mod normal la 3 si la 6 luni de la inceperea tratamentului trebuie facut consult ginecologic, asa vei exclude orice neregula.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.