Desorelle

Prospect Desorelle

Ce este Desorelle si pentru ce este utilizat?

Compozitia Desorelle: un comprimat filmat contine etinilestradiol 0,03 mg si desogestrel 0,15 mg si excipienti: alfa-tocoferol, stearat de magneziu, acid stearic, dioxid de siliciu colidal anhidru, povidona K 30, amidon de cartof, lactoza monohidrat, propilenglicol, macrogol 6000, hipromeloza.

Desorelle este un contraceptiv oral ce contine un hormon folicular de sinteza si un hormon luteal si este utilizat pentru a preveni aparitia sarcinii. Desorelle isi exercita efectul prin oprirea ovulatiei.

Inainte de a lua Desorelle trebuie efectuat un control medical general si ginecologic complet pentru a exclude existenta bolilor ce pot prezenta riscuri in cazul utilizarii contraceptivelor orale.

In timpul utilizarii Desorelle trebuie efectuate controale medicale regulate la intervale de aproximativ 6 luni.

Comparativ cu alte metode contraceptive, utilizarea contraceptivelor orale prezinta beneficii asa cum este prezentat mai jos:
– reprezinta o metoda contraceptiva cu grad crescut de siguranta, puteti ramane gravida dupa ce incetati sa luati contraceptivul oral.
– sangerarile menstruale pot fi mai reduse cantitativ si pot avea durata mai scurta.
– durerea din timpul menstruatiei poate diminua sau poate sa dispara.
– utilizarea contraceptivului oral poate reduce incidenta anemiei, infectiilor pelviene, aparitia si dezvoltarea sarcinilor in afara uterului (sarcini ectopice) precum si a anumitor tulburari ale uterului, ale ovarelor sau ale sanilor.

Cand nu trebuie utilizat Desorelle?

Nu utilizati Desorelle daca sunteti gravida, alaptati, aveti tumori la nivelul sanilor sau uterului, antecedente de tromboza (formarea unui cheag de sange in vasele de sange, ceea ce poate determina aparitia trombozei venoase profunde, embolism pulmonar, infarct miocardic sau accident vascular cerebral), factori de risc ai trombozei, hipertensiune arteriala moderata sau severa, tulburari ale metabolismului lipidelor, diabet zaharat cu complicatii, boli hepatice grave, tumora hepatica, tulburari metabolice, litiaza biliara, sangerari vaginale de cauza nediagnosticata, boli autoimune ce afecteaza anumite organe din corpul dumneavoastra, hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului si daca, in timpul unei sarcini anterioare, au aparut icter, prurit, eruptii cutanate sau tulburari ale auzului.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de oricare dintre aceste boli sau chiar dintre cele care nu au fost mentionate mai sus.

Daca oricare dintre bolile mentionate mai sus debuteaza in timp ce luati anticonceptionalul oral, intrerupeti administrarea acestuia si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. In cazul in care vi se recolteaza probe de sange trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati un contraceptiv oral, deoarece medicamentul poate modifica rezultatul unor teste de laborator.

In timpul utilizarii contraceptivului oral, unele femei pot sa observe aparitia pe piele a unor pete maro-galbui, mai ales la nivelul fetei. Daca ati observat aparitia acestei manifestari in timpul unei sarcini anterioare sau in timp ce ati utilizat un alt medicament ce continea hormoni, acestea pot sa apara si in cazul in care utilizati Desorelle. In cazul in care credeti ca acest lucru este posibil, va rugam sa nu va expuneti la actiunea radiatiilor solare sau a radiatiilor ultraviolete.

Adinistrarea concomitenta a altor medicamente precum cele anticonvulsivante, antibiotice, tranchilizante, laxative si medicamente pe baza de sunatoare poate diminua efectul Desorelle. Daca suferiti de diabet zaharat, s-ar putea sa fie necesara cresterea dozelor de insulina sau antidiabetice orale. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent alte medicamente chiar daca sunt dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Puteti efectua un test de sarcina in cazul in care intarzie aparitia menstruatiei, rezultatul acestuia nefiind afectat in cazul in care utilizati contraceptivul oral. Totusi, posibilitatea de aparitie a unei sarcini este foarte scazuta, in cazul in care ati luat contraceptivul oral asa cum v-a fost prescris, nu ati avut tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree sau nu ati utilizat alte medicamente. Continuati sa luati contraceptivul oral ca de obicei. In caz contrar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Ca alte contraceptive hormonale, Desorelle nu va va proteja impotriva infectiei cu HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuala. Deoarece substantele active din componenta acestui contraceptiv oral pot fi eliminate in lapte si pot determina scaderea cantitatii acestuia, nu este recomandata utilizarea Desorelle in perioada de alaptare. Desorelle nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum trebuie sa utilizati Desorelle?

Incepand cu prima zi a menstruatiei se administreaza fara intrerupere, timp de 21 de zile, cate un comprimat filmat Desorelle pe zi, de preferat la aceeasi ora. Dupa administrarea ultimului comprimat filmat urmeaza o perioada de 7 zile de pauza, in care apare o sangerare asemanatoare menstruatiei. In a opta zi, dupa terminarea perioadei de 7 zile de pauza se incepe un nou ciclu de administrare, chiar daca sangerarea nu a incetat.

Administrarea Desorelle pentru prima data

Asteptati pana la debutul menstruatiei, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive (prezervati, diafragma, spermicid etc). Primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei. Daca menstruatia a debutat deja, puteti incepe sa luati contraceptivul oral din a 2-a pana in a 5-a zi a ciclului menstrual, indiferent daca sangerarea a incetat sau nu. In acest caz trebuie luate masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a contraceptivului oral. Daca menstruatia a debutat de mai mult de 5 zile, trebuie sa asteptati pana la prima zi a urmatoarei menstruatii, timp in care puteti utiliza alte metode contraceptive. Trebuie sa incepeti sa luati contraceptivul oral in prima zi a urmatoarei menstruatii.

Amanarea unei menstruatii
Daca doriti sa amanati o menstruatie din cauza unei calatorii, unui examen sau oricare alt motiv trebuie sa incepeti un nou blister Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari. Puteti amana aparitia menstruatiei atat timp cat doriti, dar nu este recomandata amanarea pentru mai mult de 3 luni deoarece pot sa apara sangerari anormale (sangerari minore sub forma de pete sau sangerari spontane), aparitia acestora nefiind asociata cu diminuarea efectului contraceptiv. Administrarea obisnuita de Desorelle poate fi reluata dupa o perioada de 7 zile de pauza.

Inlocuirea altui contraceptiv oral cu Desorelle

Trebuie administrate toate comprimatele ce contin hormoni din blisterul vechi. In ziua urmatoare trebuie administrat primul comprimat filmat Desorelle, fara sa existe pauza intre cele 2 administrari si nu este necesar sa asteptati aparitia menstruatiei. Nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. In cazul in care este inlocuit un contraceptiv oral ce contine doar progesteron, primul comprimat filmat Desorelle trebuie administrat in prima zi a menstruatiei, dar sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a Desorelle.

Dupa nastere
Puteti sa incepeti sa luati comprimatele filmate Desorelle la 2-3 saptamani dupa nastere. Daca a avut loc un contact sexual in aceasta perioada puteti utiliza alte metode contraceptive si puteti incepe administrarea contraceptivului oral in prima zi de aparitie a menstruatiei. Daca incepeti administrarea contraceptivului oral dupa 21 de zile de la nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 7 zile ale primului ciclu de administrare.

Dupa pierderea spontana a sarcinii sau dupa avort
Puteti incepe imediat sa utilizati Desorelle, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Eficacitatea Desorelle poate fi diminuata
– daca nu ati luat comprimatul filmat timp de peste 12 ore
– daca aveti tulburari digestive insotite de varsatura sau diaree ce dureaza de peste 12 ore
– daca luati concomitent anumite medicamente.

Daca ati uitat sa luati comprimatul filmat la ora obisnuita, trebuie sa-l luati in urmatoarele 12 ore. Luati urmatorul comprimat filmat la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, eficacitatea contraceptivului oral poate fi diminuata, de aceea comprimatul filmat uitat trebuie luat cat mai curand posibil. Urmatorul comprimat filmat trebuie luat la ora obisnuita si trebuie folosite metode contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Daca aveti tulburari digestive insotite de varsaturi sau diaree, absorbtia Desorelle poate fi diminuata. Daca va simtiti mai bine in decurs de 12 ore dupa ce ati luat comprimatul filmat, trebuie sa luati un comprimat filmat suplimentar dintr-un alt blister si sa continuati apoi administrarea ca de obicei, utilizand comprimatele filmate din blisterul initial. Daca simptimele dureaza de mai mult de 12 ore, trebuie sa continuati administrarea comprimatelor filmatesi sa utilizati masuri contraceptive suplimentare in urmatoarele 7 zile.

Ce reactii adverse pot fi determinate de catre Desorelle si ce trebuie facut in cazul aparitiei lor?

Ca orice alt medicament, Desorelle poate avea, de asemenea, reactii adverse.

Acestea pot fi: greata, varsaturi, cefalee, hipersensibilitate a sanilor, crestere in greutate, infectii vaginale, sangerari intermenstruale, eruptii cutanate, disconfort in cazul in care sunt purtate lentile de contact, depresie si instabilitate emotionala.

In timpul primelor luni de administrare pot sa apara sangerari anormale precum menstruatii neregulate, sangerari intermenstruale, ce pot fi mai abundente (sangerari spontane) sau diminuate (pete de sange), sau pot sa apara intarzieri ale sangerarii de intrerupere. Aparitia acestor sangerari nu este datorata ineficacitatii medicamentului. Totusi, daca este necesar, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Rareori au fost raportate efecte adverse grave precum: tromboze, cancer de san sau col uterin, boli hepatice, coree (boala a sistemului nervos), litiaza biliara.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca fumati, deoarece, in acest caz, riscul de aparitie a bolilor trombotice este crescut, mai ales la femeile peste 35 de ani.

Trebuie sa intrerupeti imediat administrarea Desorelle si sa va adresati medicului dumneavoastra daca:
– observati semne posibile ale trombozei precum durere intensa in piept, ce iradiaza in bratul stang, durere intensa neobisnuita la nivelul membrelor inferioare, slabiciune si amorteala la nivelul oricarei parti a corpului dumneavoastra, dificultate la respiratie, tuse neobisnuita, mai ales daca expectorati sange, ameteli sau stare de lesin, tulburari ale vederii, tulburari ale vorbirii sau auzului, migrena (mai ales pentru prima data) sau agravarea acesteia
– apare icterul (colorarea in galben a pielii)
– observati aparitia unei umflaturi la nivelul sanului
– observati aparitia brusca a unei dureri intense in partea inferioara a abdomenului sau la nivelul stomacului
– aveti sangerari vaginale neobisnuite, abundente, sau daca menstruatia a intarziat de 2 ori la rand
– in cazul unei imobilizari prelungite sau cu 4 saptamani inainte de efectuarea unei interventii chirurgicale planificate
– credeti ca sunteti gravida.

Cum trebuie pastrat Desorelle?

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj Desorelle

Cutie cu un blister tip calendar din Al-PVC/PVDC a 21 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere tip calendar din Al-PVC/PVDC a cate 21 comprimate filmate.

280 raspunsuri

1 2 3 4 5
 1. Dar in mod normal, am fost protejata pe perioara blisterului trecut? In seara aceasta am luat prima pastila din blisterul nou si am vazut ca am o secretie galbuie si putin mirositoare.. Intrebarea mea era daca in urma a ce am facut luna trecuta,am fost protejata,sau trebuie sa imi fac griji? Banuiesc ca daca se intampla sa fie ceva, nu imi mai aparea sangerarea in pauza,ori nu este o regula? Va multumesc pt raspunsul prompt!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Sangerarea apare din cauza opririi aportului extern de estrogen (din pastilele de Desorelle). Protectia a fost asigurata in timpul blisterul anterior.

   Eu mi-as face griji mai degraba pentru secretia galbuie mirositoare, as recomanda un examen de secretie.

 2. Ce ar putea fi? Eu nu am mai avut asa doar pe perioada sarcinii in a7a luna cand am facut o infectie si a fost necesar sa fac antibiotic intravenos.. deci la o posibila sarcina peste pastile sa nu ma gandesc? Sunt extrem de stresata pentru ca inca nu ne putem gandi la un alt copil..cel putin deocamdata, iar avort nu as putea face dupa o perioada asa scurta de la cezariana. Nu am facut nici un avort si nici nu as vrea sa apelez la varianta asta vreodata, in primul rand de frica si in alt rand de consecinte..

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Faptul ca are miros ridica suspiciunea de infectie, de asta am recomandat un examn de secretie. Anticonceptionalele nu au eficienta 100%, deci tot timpul exista riscul sarcinii (undeva sub 0,5% daca sunt folosite corect).

 3. la dessorel apar datate pastilele cu zilele saptamanii conteaza cum le iei cand iti vine menstruatia?
  trebuie sa iei pastila coreespunzatoare zilei in care te afli? sau nu are importanta?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   loredana, toate au aceeasi compozitie, ordonarea pe zile e sa te ajute sa nu uiti cand ai luat si cand nu.

 4. buna ziua!am luat desorelle si am avut de diaree timp de un an.am umblat la medici nimeni nu mi-a putut zice de la ce anume am.mi sa zis ca am colon iritabil,am luat o serie de tartamente,nu mi-a trecut de la nimic.acum o luna ma-m lasat de anticonceptionale…si minune nu mai am porbleme cu diareea….foarte naspa…..acum o intrebare?o sa mai pot lua anticonceptionale…mie frica sa nu am acelasi probleme!ms

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna anita,

   E ciudat. Daca diareea a inceput odata cu tratamentul sau in timpul lui si a incetat la oprirea tratamentului, cel mai probabil cauza a fost Desorelle.

   Daca ai intoleranta la administrarea externa de hormoni e foarte posibil ca diareea sa revina si la alte anticonceptionale, dar compozitia hormonala difera intre diferite contraceptive orale si poti incerca o alta combinatie la recomandarea unui medic ginecolog.

 5. Pe data de 4.09.2011 am luat ultima pastila din blister, doua zile mai tarziu mi-a venit menstruatia iar luna ce a urmat a trebuit sa fac acea pauza de 1/6 luni. am avut numai contacte protejate dar astazi suntem in 17.10.2011 si menstruatia intarzie sa apara. e ceva normal sau trebuie sa imi fac griji? repet inafara faptului ca am facut baie cu iubitul meu [nu am avut contazt sexual in apa] am folosit prezervative si nu au prezentat rupturi nimic.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna diana,

   Dupa intreruperea tratamentului cu contraceptive orale este posibil sa intarzie menstruatia fara sa fie cauzata de sarcina.

 6. Referitor la raspunsul dvs, ca menstruatia poate intarzia dupa intreruperea pastilelor…Ati putea sa-mi spuneti cat poate intarzia?
  Eu una sunt foarte speriata.Am intrerupt pastilele pe 3 septembrie.Pe 8sept am avut menstruatie normala.Dar pe28 septembrie (cu 1 saptamana inainte sa am a 2a menstruatie) am inceput sa imi curga cateva picaturi de sange pe zi. Iar saptamana urmatoare cand trebuia de fapt sa-mi vina,nu mi-a mai venit.Nici pana in ziua de azi.Am facut test de sarcina,pe care nu ar fi trebuit sa-l fac deoarece practic nu era nevoie pentru ca m-am protejat. A iesit negativ.Dar observ ca am inceput sa ma ingras,mi s-au marit sanii..

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Ioana, nu exista o perioada anume, dar de cele mai multe ori menstruatia apare in primele 2 luni de la intreruperea tratamentului contraceptiv. Depinde de mai multi factori, printre care si durata tratamentului cu Desorelle.

 7. buna
  am facut o gafa…sambata am uitat sa iau pastila si am avut contact sexual,duminica cand mi-am dat seama le-am lua pe amandoua(si cea de sambata)dupa care am continuat sa le iau la aceeasi ora ca de obicei pana miercuri cand s-a terminat blisterul.am intrat in pauza de 7 zile si vineri am avut un alt contact sexual.de obicei imi vine in a 3-a sau a 4-a zi de pauza….iau desorelle de aproximativ 2ani…exista riscul de a ramane insarcinata?

 8. deci mai am rabdare pana maine…dar daca nici maine nu imi vine(fiind a 4-a zi din pauza)sa iau totusi pastila de a 2-a zi?(sa nu treaca cele 72 ore)

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Sangerarea din pauza nu este menstruatia fiziologica, apare pe alte considerente, iar faptul ca intarzie sau lipseste complet nu inseamna ca esti insarcinata. Fa cele 7 zile de pauza, iar in a 8-a zi incepe noul blister chiar daca nu ai avut sangerare, sau daca nu s-a incheiat.

 9. ok multumesc mult pentru raspuns(uri) o sa fac cum mi-ati spus sper sa fie ok…o seara placuta in continuare

 10. am luat contraceptive si am uitat sa iau una am luato a 2 zi dupa am facut un control ginecologic si ginec. mia prescris un alt contraceptiv pe care lam luat fara a face pauza intre ele in prima luna nu am avut cilu acum am terminat contraceptivul nou sint intra 2 zi de pauza ciclul nu a venit raporturi sexuale am regulat exista riscul de a fi insarcinata?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   anna, sangerarea poate aparea oricand in timpul pauzei sau poate sa nu apara deloc, fara sa insemne ca esti insarcinata.

   Te rog nu mai repeta intrebarile si pune cate un semn de punctuatie sa se inteleaga ce vrei sa spui.

 11. Buna ziua,
  as dori sa va intreb din ce cauza scade cantitatea de menstruatie pana aproape de lipsa in timpul admistrarii desorelle?Asa am patit si cu novinette.Dupa jumate de an ok,luna de luna cheaguri si menstruatie scazuta,parca nu ar fi.Astept raspuns.Multumesc.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna monica,

   Sangerarea din pauza de 7 zile nu este menstruatie fiziologica, deci este irelevant sa fie comparata cu menstruatia din afara tratamentului cu Desorelle.

   Cantitatea sangerarii scade din cauza noii configuratii hormonale care nu stimuleaza cresterea endometrului. Endometru de grosime mica determina sangerare mai putina.

 12. Buna

  I-au anticonceptionale desorelle pentru prima data, am inceput folia in prima zi de ciclu, doar ca dupa 10 pastile sangerarea tot era, speriata am mers la ginecolog care mi-a spus sa i-au cate doua anticonceptionale timp de doua zile, am facut lucru asta si sangerarea s-a oprit. Acum mai am doua pastile din folie si am observat pete maro. Ce ar trebui sa fac sa i-au in continuare pastilele din folie si apoi pauza 7 zile.
  Mai am o problema am fost la dermatolog el a fost cel are mi-a recomandat Desorelle, spunandu-mi ca ma pot ajuta cu ovarele mele care au mici chisturi si de asemenea cu pilozitatea si cu acneea dar eu din cate am citit pe prospect au doar rol contraceptiv. Ma insel, Desorelle ma ajuta in privinta pilozitatea?

  Mentiez ca acum doi ani am folosit diane si marvelon dar am renuntat la ele ptr ca ma durea doarte tare capul

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna andrada,

   Anticonceptionalele pot avea efect benefic si asupra polizitatii/acneei.

   Referitor la detaliile tratamentului, va trebui sa iei legatura cu medicul care l-a recomandat.

 13. Buna Andrada eu am luat desorele prima data in mai anul acesta si pot spune ca in prima luna de administrarea am avut si eu mici sangerari o vreme mai indelungata am intrebat medicul si mi-a zis ca este normal si ca in primele 3 luni de administrare sau pana la obisnuirea organismului cu ele asa va fi de altfel asta scrie si pe prospect.Nu am luat niciodata 2 pastile intr-o zi si sincer mie una nici nu mi se pare normal pt ca si asa organismul este dat peste cap cu hormoni iar daca mai ii dam si cate 2 pastiel … deci eu dupa prima folie luata pe toata normal nu am mai avut alte sangerari. Iar cat despre efectul lor asupra pilozitatii nu stiu ce sa zic sincer nu cred ca au vreun efect stiu doar ca in genral pt astfel de probleme Dianele sunt cele prescrise si la cre de altfel scrie si in prospect ca nu s-ar utiliza ca si anticonceptionale dar ca au si acest efect datorita cantitatii mari de hormoni. Parerea mea este sa termini folia si sa astepti sa-ti vina menstruatia.

 14. Va multumesc pentru raspuns.

  O sa termin folia iar in pauza de 7 zile o sa merg la dermatolog sa vedem ce imi recomanda in privinta problemelor mele cu acneea si mai nou a parului deranjant de pe fata care cred ca se datoreaza dereglarilor hormonale.

  O zi frumoasa

  Toate cele bune

 15. Am o intrebare. In februarie trebuia sa ma las de Logest si dr. ginecolog mi-a recomandat desorelle, de atunci am luat, am observat ca am luat in greutate asta am inteles ca e ceva normal dar de cand iau desorelle in fiecare luna am o perioada cand imi curge foarte mult scurgere albicioasa, si ma ustura si nu pot sa am contact sexual ca ma doare foarte mult si ma ustura, ma jeneaza.Nu stiu ce sa fac? Oare din ce cauza este?

 16. Dr Laura Stirbu

  salut
  utilizarea de contraceptive este un factor de risc pentru aparitia de infectie vaginala, de obicei micotica-candida ( ca ai zis de scurgerea alba abundenta, usturimi ) pentru ca schimba mediul obisnuit vaginal.
  iti recomand un control la ginecolog unde iti va recolta secretia vaginala. se pot face culturi si o fungigrama e cu folos pentru un tratament adecvat.
  sanatate

 17. Am si eu o intrebare: in cele 7 zile de pauza dintre 2 blistere Desorelle sunt protejata impotriva unei sarcini? Multumesc anticipat pentru raspuns!

 18. Dr Laura Stirbu

  salut alyce
  teoretic, da. 🙂
  sanatate

 19. Buna,
  Am si eu o intrebare.Am luat desorelle 4 ani,si acum am facut o pauza,mi-a intarziat 5 zile,am facut test si este negativ.
  E normal sa imi intarzie dupa atata timp de folosire a pastilelor?

 20. Dr Laura Stirbu

  salut
  da:) corpul tau trebuie sa invete sa se descurce fara ajutorul tau hormonal asa ca o ia putin razna.
  sanatate

 21. Buna seara!

  Luna trecuta am inceput sa iau anticonceptionale, in prima zi a ciclului menstrual. Am facut pauza dupa cele 21 de zile, insa pauza a fost de 6 zile si nu de 7, din greseala. Deci, al doilea blister l-am inceput in a 7-a zi, si nu intr-a 8-a. Acum am terminat cel de-al doilea blister si dand filmul inapoi, mi-am dat seama de pauza incorecta.
  Este vreo problema, ce riscuri pot aparea?
  Cum trebuie luat corect cel de-al treilea blister?
  Va multumesc!

 22. Dr Laura Stirbu

  salut
  nu e nicio problema. incepe al treilea blister dupa pauza de 7 zile.
  sanatate

 23. Buna seara!
  Dupa 8 luni de utilizare Desorelle am facut alergie de la el. Abia azi mi-am dat seama ca este din cauza pastilelor. Problema este ca am luat deja prima pastila din blister. Din cauza intreruperii exista posibilitatea ca menstruatia sa imi vina imediat? (abia mi-a trecut)
  Va multumesc!

 24. Dr Laura Stirbu

  salut bianca
  daca deabia ti-a trecut, nu, insa poarta un protej-slip.
  mergi la un medic pentru alergia ta sa vezi intradevar daca de acolo e.
  sanatate

 25. Dupa cateva luni de utilizare a contraceptivelor desorelle,am facut o rinita de toata frumusetea. am fost la ginecolog,mi le`a schimbat,le`am inlocuit cu yasmin,am fost si la orl si de 2 luni urmez un tratament cu niste picaturi RHINOIL pentru a nu mai folosi Olynth. Pe langa RHINOIL mai urmez un tratament cu spirulina,calciu cu d3,magneziu si zinc, echinaceea si pastile de salcie. Intrebarea mea este Yasmin interactioneaza cu vreunul din medicamentele eumerate mai sus? Pun aceasta intrebare deoarece de vreo 2 sapt am niste dureri ca inainte de menopauza si imi este frica sa nu le fi scazut eficienta ac. Va multumesc anticipat

  • Dr Laura Stirbu

   salut ali
   ai prea multe suplimente alimentare. ai nevoie de toate? in cantitate mare ( vorbesc de metale ) pot interactiona cu anticonceptionalele insa nu asa mult in a le reduce eficienta cat sa iti determine efecte secundare. ai grija cu automedicatia sa nu dai de exemplu in hipercalcemie, litiaza renala si altele.
   sanatate

 26. Am rinita asta de care vad ca nu prea am cum sa scap…am fost la Brasov si mi s`a recomandat operatia…am fost la Bucuresti de unde mi s`au prescris Rhinoil si paracetamol sinus 5 zile,cu 5 zile pauza timp de o luna. Tableta de calciu cu D3,magneziu si zinc de azi am inceput deoarece ieri mi`a fost atat de rauincat nu prea mai aveam aer nici pe nas nici pe gura cand inspiram…M`am gandit serios sa nu mai iau anticonceptionale,sa vad daca imi va mai ceda afectiunea mea,insa nu prea stiu cu ce sa le inlocuiesc..prezervativul nu il agreez nici eu si nici sotul iar de un alt copil nu e momentul,deoarece cel mic are 1 an si 2 luni. Ma gandeam la injectia care are protejeaza timp de 3 luni dar nu stiu foate multe despre…Va multumesc mult pt raspunsul prompt

 27. Dr Laura Stirbu

  salut aly
  acea injectie tot cu hormoni este deci daca iti este rau de la ei, nu o sa rezolvi nimic. poti face pauza si sa vezi cum esti – si folosesti prezervativul in pauza.
  si sunt si alte dispozitive gen steriletul care este eficient.
  sanatate

 28. am 18 ani vreau sa incep desorelle si sunt in a2a zi de menstruatie azi. pot sa incep acum administrarea lor…???

 29. Dr Laura Stirbu

  salut alex
  trebuia in prima zi de menstruatie. daca nu mai vrei sa astepti poti incepe de acum, nu este nimic grav.
  sanatate

 30. Dr Laura Stirbu

  salut alina
  iti intarzie menstruatia pentru ca ai schimbat anticonceptionalul. nu e nicio problema.
  de cand ai inceput blisterul iei pastiele 21 de zile indiferent daca ai intarziat cu o zi. iar urmatorul il incepi dupa noul program, nu dupa cel vechi.
  sanatate

 31. multumesc pt mesaj chiar aveam nevoie de raspuns mi-i l-ati dat la fix. Daca mai am nevoie de ceva o sa apelez la d-voastra va multumesc inca o data

 32. buna ziua.as avea si eu o intrebare..as vrea sa incep sa iau desorelle dar sunt in a 5-a zi de menstruatie si nu as vrea sa mai astept pana luna viitoare are ceva daca le iau in a 5-a zi???

  • Dr Laura Stirbu

   salut andreea
   nu sunt probleme grave daca le iei cu intarziere insa o sa iti dea ciclul menstrual peste cap. sanatate

 33. …..Buna, as vrea sa stiu de cand incepe Desorelle sa isi faca efectul,(treaba cotraceptiva)?

  • Dr Laura Stirbu

   salut anca
   cel mai sigur dupa terminarea primului blister, pilulele fiind luate in mod corect.
   sanatate

 34. ce se intampla daca nu iei o pastila din blister?poti sa iei restu dupa care sa faci pauza de 7 zile,si incepi cu altu?multumesc

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Aura

   Mari probleme nu sunt insa se pune problema unei scaderi a eficacitatii contraceptive in perioada imediat dupa.
   Pauza se face tot de 7 zile iar cu noul blister intri in normal.
   Sanatata

 35. Buna seara! Am incetat sa iau Desorelle de la a 8 a pastila deoarece ma simteam rau. Nu am menstruatia regulata insa nu intarzie niciodata ci din contra…apare mai repede cu 2-3 zile. Acum insa dupa problema specificata mai sus mi-a intarziat deja o saptamana si as vrea sa stiu cat ar mai dura. Precizez faptul ca nu exista posibilitatea unei eventuale sarcini. Multumesc si sanatate multa!

 36. buna seara,
  in momentu cand iei anticonceptionale poate ejacula in interior ,fara sa fie ceva problema?multumesc

 37. Buna dimineata. Am inceput sa iau desorelle de doua zile. Pana acum nu am mai luat niciodata anticonceptionale dar de 4 luni iau regenon(medicamente pt slabit care contin amfetamina). De o saptamana am intrerupt tratamentul cu regenon. Puteti sa-mi spuneti daca regenonul scade eficienta anticonceptionalului? Daca am luat atat de mult timp e posibil ca anticonceptionalul sa nu aiba efect chiar daca am intrerupt tratamentul cu regenon? Daca da, dupa cat timp de la intreruperea tratamentului cu regenon si folosirea anticonceptionalului pot avea contact sexual neprotejat? Pot sa reiau tratamentul cu regenon si sa iau si desorelle in acelasi timp? Multumesc

 38. sunt magda si iau desorelle de 7lunidar acum am un alt fel de prospect si as vrea sa stiu ce inseamna desorelle fara concentrat nu inteleg are tot acelasi efect ca si pana acumsau prospectul este putin schimbat>

 39. buna ziua sunt cristina.am si eu o intrebare,iau desorelle de 3 sapt de azi trebiue sa fac pauza de 7 zile si asi vre sa nu le mai iau deloc ,se poate intinpla ceva grav?multumesc

 40. am si eu intebare ia-u dosarelle de 2 luni si inca din prima zi am avut contact sexual neprotejat este posibil sa fiu insarcinata am avut ciclul in cele 7 zile de pauza dar cand ma strang de sani imi vine un lichid lipicios si transparent.va rog astept un rapuns cat mai repede

 41. am si eu o intrebare.iau desorele de 7 ani,de la varsta de 15 ani deoarece aveam multe probleme cu chisturi ovariene,menstruatie dereglata si foarte abundenta,etc.in timpul asta am mai facut pauze dar atunci cand le intrerup menstruatia nu apare.ultima data nu a venit 4 luni,iar atunci am fost la medic si mi a provocat o cu ajutorul unor pastile.pot sa spun ca m au ajutat f mult si cu piea,pt ca aveam acnee,nu m am ingrasat,nu s a intamplat nimic rau,doar ca de ceva timp,2 ani,nu mai am pic de libido.sa fie pastilele o cauza?ce ar trebui sa fac?poate sa mi dea cineva un raspuns?multumesc!

 42. buna ziua.am si eu o mica nelamurire.am facut saptamana trecuta un tratament cu antibiotice,in timpul acesta am mai omis sa iau vreo 2 pilule de desorelle din cauza ca in combinatia cu antib imi provocau stari de greata f intense.acum am terminat tratamentul dar mi-a venit menstruatia si mentionez ca abia mi-a trecut(aprox acum 2 sapt).ce fac?iau in cont pilula sau intrerup si fac iar pauza de 7 zile?va multumesc

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Nicoleta
   Ar fi mai bine sa astepti sa iti vina din nou menstra is fix atunci sa iei prima pilula si sa continui normal cu blisterul. Citeste mai multe pe prospect. Desemenea foloseste vreo 3 saptamani prezervativul, macar dupa ce ai 1 saptamana de pilule luate.
   Sanatate

 43. buna ziua am si eu o intrebare …iau antibebe de 3 ani jumate si acum am facut o pauza de o luna si in pauza asta nu m-am protejat.si acum ast sa imi vina ciclul dar deja mi-a intarziat 2 zile.am ramas insarcinata oare?cred ca trebuia sa ma protejez in pauza asta de o luna dar am clacat de cateva ori.astept un raspuns va rog frumos urgent!

  • Dr Laura Stirbu

   salut simona
   da, ar fi trebuit protectie.
   poti sa iti faci un test si oricare ar fi rezultatul te rog mergi la medicul ginecolog pentru un control sa iti spuna cum esti acum.
   sanatate

 44. multumesc ptr rasp.mi-a venit menstruatia ieri.deci e clar ca nu am ramas.oricum acum nu pot merge la ginecolog ca nu sunt in tara dar de indata ce voi ajunge voi merge ca a trecut un an si ceva de cand n-am fost.dar vroiam sa zic ca ieri dupa amiaza cand mi-a venit sangele era o culoare asa maronie si vad ca azi si-a revenit e la fel cum era inainte numai ca curge mult mai mult.va multumesc….

 45. Nu recomand acest contraceptiv,efectele secundare sunt extreme.

 46. buna. am si eu o nelamurire..e prima data cand iau anticonceptionale, asa cum mi s a prescris…in prima zi de menstruatie am luat prima pastila si am continuat la aceeasi ora in fiecare zi,. dupa ce mia trecut menstruatia joi(luni am inceput)am avut relatzii intime..exista posibilitatea sa raman insarcinata?nu am avut simptome neobisnuite,..multumesc

  • Dr Laura Stirbu

   salut elena
   deja de la al doilea blister riscul este foarte mic.
   sanatate

 47. Nici eu nu recomand Desorelle. Dupa cateva luni de administrare, a aparut o hipersensibilitate vulvara. Daca atingeam zona cu o picatura de sapun/gel de dus normal apareau usturimi extreme, eram nevoita sa folosesc sapunuri speciale pentru zonele intime, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca orice contact sexual era dureros. La doua saptamani de la intreruperea administrarii, am revenit la normal.

  • Buna ziua.Am si eu o nelamurire ce medicamente si ce alimente nu trebuie sa folosesc cand iau Desorelle?si iau prima data anticonceptionale.ma puteti ajuta?va multumesc frumos!O zii buna.

 48. Buna dimineata!Am si eu o intrebare…iau anticonceptionale desorelle de 1 an si 4 luni,dar luna aceasta nu le-am luat la aceeasi ora.Luna asta le-am inceput pe 15 august deci am luat 5 pastile pana acum,dar la ore diferite.de expl miercuri si joi le-am luat pe la 9 ,vineri pe la 13 ,iar sambata si duminica pe 8.specific ca am avut contact sexual.posibil sa fii ramas insarcinata?Va multumesc.

 49. vreau sa stiu daca sunt fete care au luat dessorele si au luat in kg ca eu iau de 1 luna si am luat 2 kg
  ms

 50. buna alexandra mie mi-a scazut pofta de mancare de la ele depinde si de organism asta.numai bine

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.