Despre Sarut Si Schimbarile Hormonale

Despre Sarut Si Schimbarile HormonaleAnul trecut centralizam cele mai comune 3 cadouri de Valentine’s Day si sper ca lista n-a fost folosita pentru inspiratie, ci mai degraba pentru evitarea banalului si alegerea unui cadou mai personalizat

In speranta ca ai stocat informatiile legate de protectie intr-o zona a creierului usor accesibila, chiar si sub influenta alcoolului, hormonilor sau a altor substante hazardogene (hazard ~ legat de risc, intamplare, imprudenta, primejdie, pericol etc + gen ~ legat de generare, producere = substante care-ti iau mintile, te fac irational), anul asta facem analiza gestului care atinge apogeul ca frecventa in Ziua Sfantului Valentin (la concurenta cu Ziua Femeii si seara/noaptea de Revelion): sarutul.

Chiar daca Jessica Jay sustinea ca un sarut e doar un sarut, oamenii de stiinta au insistat sa o contrazica si au demonstrat ca sarutul determina modificari in concentratia hormonului de stres, cortizon, si a hormonului atasamentului, oxitocina.

Studiul a carui rezultate au fost discutate ieri (la o intalnire a American Association for the Advancement of Science) a concluzionat ca sarutul scade concentratia cortizonului, atat la femei cat si la barbati, determinand scaderea nivelului de stres.

Surpriza a venit cand s-a analizat evolutia concentratiei oxitocinei, inainte, in timpul si dupa sarut, descoperindu-se ca la barbati, sarutul are ca efect cresterea concentratiei hormonului afectivitatii, spre deosebire de femei, unde concentratia lui scade.

De asemenea, barbatii prefera sarutul cu gura deschisa, facilitand schimbul de saliva si pasarea unei cantitati mai mari de testosteron, hormon care creste dorinta sexuala. Totul e instinctiv, nu e cazul sa-ti suspicionezi partenerul c-ar vrea sa te drogheze 🙂

Jessica Jay – Casablanca

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.