Despre Voturile Pe Internet

Votarea pentru Gala Medica 2010 se apropie de sfarsit, iar in ultimele ore au avut loc cateva schimbari de clasamente la unele sectiuni.

Daca pana luna aceasta, raportul dintre retelele de internet de pe care a fost accesat site-ul pe care este gazduita votarea avea un raport constant intre marii jucatori (RDS / Romtelecom / UPC), in ultima luna (mai, cea cu votarea), raportul a suferit modificari deosebite statistic.

ISP gala medica

In lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, RDS / Romtelecom / UPC era aproximatix 4 / 2,6 / 1, adica pentru fiecare 1 vizitator din reteaua UPC, erau 2,6 vizitatori din reteaua Romtelecom si 4 vizitatori din reteaua RDS.

In luna mai raportul a fost: 6,9 / 2,4 / 1, adica pentru fiecare 1 vizitator din reteaua UPC au fost 2,4 vizitatori din reteaua Romtelecom si 6,9 vizitatori din reteaua RDS.

Ce importanta are asta? Chestionarele de votare instalate dadeau dreptul unui IP (numar propriu alocat unui calculator dintr-o retea) sa voteze 1 singura data. Atat UPC cat si Romtelecom au IP static, adica nu se schimba la o reconexiune, dar RDS are IP dinamic, adica la fiecare reconectare se aloca un alt numar, ceea ce da posibilitatea utilizatorilor din reteaua RDS sa voteze nelimitat prin deconectare urmata de reconectare.

Partea interesanta e ca pentru ultima zi de votare, astazi, 16 mai 2010, raportul intre retele sta asa (la ora inchiderii votarii, 18:00): RDS / Romtelecom / UPC : 1780 / 141 / 82 adica 21,7 / 1,7 / 1.

Daca luam ca si fiziologice valorile pentru UPC si Romtelecom (pentru ca nu se modifica artificial), rezulta ca RDS ar fi trebuit sa aiba 82 x 7 (7 din raportul lunilor trecute), adica 574 de vizite. Diferenta dintre 1780 si 574, adica 1206 (doar in ultima zi), reprezinta vizite articifiale care au modificat clasamentele stabile pe parcursul celor 3 saptamani de votare.

In intreaga luna mai, numarul suplimentar de accesari din reteaua RDS a fost de 7185 – 1039 x 4, adica 3029… acesta reprezentand practic numarul de voturi artificiale distribuite in total.

Numere mentionate mai sus sunt publice in raportul de trafic in functie de ISP (Internet Service Provider).

Sunt convins ca nu cei nominalizati sunt in spatele miscarilor de trupe, dar sfatul meu e ca la editiile viitoare sa se gaseasca o alta modalitate de votare pentru ca cea bazata pe IP nu aduce rezultate obiective, chiar daca exista un juriu, singurul premiu in functie de voturi fiind Premiul publicului.

Felicitari tuturor celor nominalizati, indiferent de sectiune, multumesc sustinatorilor pentru voturi, organizatorilor pentru nominalizare si mult succes in continuare!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.