Dezamagirea Fata De Sexul Bebelusului

Majoritatea cuplurilor care urmeaza sa aiba un copil nu au asteptari stricte referitoare la sexul viitorului bebelus, dar cum pentru orice regula exista si exceptii, in unele cazuri venirea pe lume a unui bebelus de sex opus celui asteptat aduce dezamagire cu ecou psihic intens.

Statistic, procentul parintilor dezamagiti de sexul bebelusului e relativ mic in comparatie cu cei care-l doresc neconditionat, dar in numere absolute exista suficiente cazuri incat sa apara comunitati online dedicate strict parintilor care vor sa-si impartaseasca suferinta psihica produsa de nasterea unui copil de sex nedorit. O simpla cautare pe Google dupa gender disappointment gaseste sute de mii de pagini, deci problema nu este tocmai rara.

Multe persoane prefera confesarea pe internet pentru ca se simt egoisti, sunt constienti ca sexul copilului nu ar trebui sa fie un motiv serios de dezamagire sau depresie, iar anonimatul oferit de internet le permite sa isi expuna sentimentele reale mai degraba decat in fata unor persoane apropiate.

Printre principalele motive de aparitie a dezamagirii se numara eventuala abuzare in copilaria parintelui, existenta unui numar mare de copii cu acelasi sex, presiuni venite din partea familiei pentru nasterea unui bebelus de un anumit sex, teama ca nu se va putea atasa de sexul respectiv etc.

Un context putin mai deosebit se gaseste in India, unde din cauza ca fetele se cresc mai scump (educatie, zestre etc etc) multi parinti aleg sa renunte la ele (da, le omoara…) imediat dupa nastere

Scriam mai demult despre un nou test care ar putea determina sexul bebelusului in jurul varstei de 10 saptamani, mai repede decat ecografic. Poblema care se ridica este referitoare la eventuala renuntare a parintilor cand e vorba de un anumit sex care nu le-ar conveni…

Exista cateva metode care pot creste sansa de a avea baiat sau fata, dar asta nu trebuie sa fie grija principala, raspunsul la intrebarea „Ce sex vrei sa aiba copilul?” ar trebui sa fie „Orice sex, sanatos sa fie!„, asta mai ales in vremurile actuale cand obtinerea unei sarcini devinde din ce in ce mai grea.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.