Dezavantajele Terapiei Cu Celule Stem

In ultimii ani, celulele stem au devenit speranta vindecarii unui numar foarte mare de boli, tocmai prin particularitatea celulelor stem pluripotente de a se transforma in orice celula a organismului. Din pacate raportul dintre beneficii si riscuri a fost ignorat, iar cazurile de reactii nedorite nu raman ipotetice.

Am scris mai demult despre formarea unei tumori din celule stem folosite in tratament, iar acum s-a raportat un nou caz in Journal of the American Society of Nephrology.

Dupa tratamentul cu celule stem, pacientei i s-au dezvoltat mase vasculare si de maduva in interiorul rinichiului injectat cu celule stem. Aceasta complicatie nu era recunoscuta ca fiind posibila.

Celulele stem au fost recoltate de la pacienta, iar injectarea lor s-a facut intr-o clinica privata. Dupa cateva luni, unul dintre rinichi a inceput sa sangereze si a fost nevoie de extirparea lui. Rinichiul ramas a devenit insuficient, iar pacienta a decedat din cauza unei infectii.

S-a propus studierea conditiilor in care apar astfel de mase la injectarea celulelor stem, cu scopul de a le evita in viitor.

1 raspuns

  1. tanase marian

    excelentele voastre eu urmaresc foarte atent aceste enunturi desi nu am bani pentru un asemenea implant,,.vin cu o completare,, astfel orice terapie necesita o trecere a probei timpuluiasadar si an aceasta magnifica de fapt terapie an pionierat trebuie sa asteptam trecerea timpului,,.cred totusi ca an cazul acestor stimulente orale este cu totul un alt subiect asadar sustin ideia ca implanturile cu celule stem primite de la unalt subiect se metamorfozaza an molecule si toxice ale comusului respectiv deci de acolo deriva problema de o anvergura demna de a fi luata an seama,,.cercetarile continue ce se realizeaza vor aduce noi date de valoare an contextul discutiilor,,…………….sa traiti,,.cu respect

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.