Diferente Sexuale Intre Barbati Si Femei

Interesul crescut pentru sex al barbatilor in comparatie cu femeile a fost demonstrat intr-un studiu publicat recent in British Medical Journal.

Daca la varsta de 30 de ani, speranta de viata sexuala activa a barbatilor este de 34,7 ani, in cazul femeilor este de 30,7 ani, iar la varsta de 55 de ani, diferenta devine 14,9-15,3 ani la barbati, comparat cu 10,6 ani la femei.

Oamenii cu o stare de sanatate buna sunt de 1,5-1,8 mai activi sexual decat cei care au probleme de sanatate.

Diferentele dintre sexe cresc odata cu varsta, atingand maximul in jurul decadei 8-9 (75-85 de ani) cand 38,9% dintre barbati sunt activi sexual si numai 16,8% dintre femei.

Exista diferente si la nivelul calitatii vietii sexuale, 70,8% dintre barbati fiind multumiti, in comparatie cu doar 50,9% dintre femei.

5 raspunsuri

 1. Tare!
  „Diferentele dintre sexe cresc odata cu varsta, atingand maximul in jurul decadei 8-9 (75-85 de ani) cand 38,9% dintre barbati sunt activi sexual si numai 16,8% dintre femei.”

  La asta nu ma asteptam..:)

 2. la 75-85 de ani, barbatii mai fac sex? That seems strange…

 3. burcsa elena

  O fi in Britania asa,in timp ce la noi,nici speranta de viata a barbatilor nu ajunge la 85 de ani.Asa stiam de la batrani , ca femeile , saracele ar face ele sex daca ar avea cu cine,dar un barbat la 60 de ani la noi in Romania e putin probabil sa fie activ sexual,poate 2-3%dintre seniorii trecuti de 60 de ani mai au si ei o scurta erectie.Sa fim seriosi,chiar crede cineva ca britanicii o fi ai mai tari ?!O fi ei senili si multumiti,dar doamnele,partenerele lor au fost intrebate ,cat sunt de multumite ,in cat la suta au fost satisfacute de ai mai tari britanici?!
  Cea mai tampita stire,o poate crede numai un om fara experienta de viata.

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  Elena, tu ce experienta de viata ai de poti spune cu atata siguranta ca doar 2-3% dintre barbatii de peste 60 de ani sunt activi sexual?

 5. Elena …. Bunicul meu a „facut copil” la 68 de ani… Acum are 73 si am auzit ca inca ii da in casca la neamtz 😉

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.