Din Nou Realitatea TV + Video

Nu stiu cine se ocupa de sectiunea medicina din echipa celor de la Realitatea TV, dar nu cred ca trece zi, hai maxim o saptamana, fara sa vina cu un titlu magnet pentru cititorii cu deosebita afinitate fata de senzational.

Afacere cu ovocite in Romania: trafic de copii nenascuti, un titlu care m-a dus cu gandul direct la un film pe care il vazusem acum cativa ani, film care se baza pe afacerile ilegale prin care anumite cupluri (nefertile) inchiriau cate o femeie pentru a le naste un copil, transferul legal facandu-se prin adoptie.

Nici gand sa fie acelasi caz si in articolul de pe Realitatea. Aici e vorba de o asistenta care faciliteaza tratamentul hormonal, transportul si recoltarea de ovule de la femei care vor sa si le vanda, pretul fiind de 600 de euro pe ovul. In caz ca cei de la Realitatea nu stiu: de la ovul pana la copil e cale lunga si de cele mai multe ori de la un ovul nu se ajunge la un copil. Din aproximativ 600 de ovule cate elibereaza o femeie in timpul vietii, 2-3 ajung (in medie, grosso modo) sa fie copil, asta inseamna undeva pe la 0,3-0,5%. Care e problema daca cineva vrea sa exploateze restul?

Si un filmulet de pe un site din acelasi trust, articol scris cu aceleasi conotatii…

In Statele Unite, vanzarea de ovule nu mai este vazuta de mult ca o practica ilegala, clinicile de fertilitate oferind mii de dolari pentru un ovul (in functe de calitate, parametru evaluat in functie de sanatatea, aspectul si educatia mamei). La fel si cu bancile de sperma, de unde ar avea ce sa stocheze daca nu i-ar recompensa pe cei implicati?

Care e diferenta dintre vanzarea de par (al femeilor in general) de pe vremuri, donarea de sange cu primirea de bonuri de la minister (asta ca tot urmeaza sa facem campanie de donare de sange) si vanzarea de ovule?

2 raspunsuri

  1. Vai de capul meu!!! :))))

    Si sa ne mai miram ca exista atata prostie in tara asta!!! Presa asta de rahat o intretine!!!! (referitor la video)

    Si nu numai realitatea are stiri de genu’ despre medici, nici evz-ul nu se lasa mai prejos…

  2. Ma bucur sa citesc si articole de genul acesta pe web. Asta denota ca mai exista specialisti care fac un efort in a contracara prostiile din mass-media. Vanzarea de ovule este un tabu in Romania, si cel mai probabil va ramane asa multi ani. De ce sa legalizeze o practica care ascunde traficul de organe la scala inalta, si unde se face abuz de putere? .. pacat!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.