Discutiile Despre Sex Au Loc Prea Tarziu

Cand vine vorba de sex, parintii sunt la cativa pasi in spatele copiilor lor. Un studiu prezentat in jurnalul Pediatrics evidentiaza faptul ca de cele mai multe ori discutiile despre aspectele sexuale au loc dupa consumarea primului act sexual. Totul se datoreaza subestimarii cunostintelor, intereselor si comportamentelor pe care le au copiii la diferite varste.

Am mai scris si inainte, varsta inceperii vietii sexuale a scazut mult in ultimele decade, iar amanarea discutiilor in domeniu este in dezavantajul copiilor pentru ca se aventureaza in activitati pe care nu le inteleg. Prin discutii la timp se pot evita probleme legate de bolile cu transmitere sexuala, sarcini nedorite si relatii esuate.

In studiu au fost inclusi 141 de copii care au fost intervievati de 4 ori pe parcursul unui an. Din pacate, peste 40% aveau activitate sexuala fara ca parintii sa fi discutat cu ei despre protectie, prezervative sau metode contraceptive in general.

In jur de 2/3 dintre baieti au avut contact sexual inainte ca parintii sa discute cu ei despre folosirea prezervativelor.

Daca varsta pe care o considerati potrivita pentru anumite discutii este de aproximativ X ani, de acolo trebuie scazuti minim 2 ani pentru a avea eficienta dorita. Nu trebuie asteptati copiii sa intrebe, discutia trebuie sa porneasca de la parinti.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.