Doar 1% din Bolnavii de Hepatita B Primesc Tratament

Romania este una dintre tarile cu cei mai multi oameni bolnavi de Hepatita B si doar 1% dintre ei primesc tratament, a declarat Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei pentru Studiul Ficatului. Nici o tara nu poate asigura medicatia tuturor pacientilor de Hepatita B, dar in Romania din 120 de dosare trimise pentru aprobare la Ministerul Sanatatii Publice au fost aprobate doar 10%, restul bolnavilor ramanand pe lista de asteptare.

Hepatita B se poate transmite prin transfuzii de sange, dar si prin folosirea ustensilelor nesterilizate corespunzator si folosite in saloanele de cosmetica sau in cabinetele stomatologice.

In ultimele zile a aparut in farmacii un nou medicament pentru Hepatita B, Beraclude. Foloseste ca substanta activa entecavir si se administreaza pe cale orala, o data pe zi, blocand multiplicarea virusului Hepatitei B.

Specialistii estimeaza ca peste 1 milion de romani sunt bolnavi de Hepatita B.

1 raspuns

  1. Silvian Palici

    Buna ziua. locuiesc in bucuresti am 53 de ani si sufar de hepatita B de 12 ani de care nu beneficiez de nici un tratament. Nu imi permit sa-mi fac analizele foarte scumpe cu markari pentru ca sunt bolnav cronic cu inima: 2 infarturi cu 2 stenduri la inima.Pensia mea medicala este de 515 roni Imi cumpar mrdicamentele pentru inima ,prostata,hemoroizi,rinichi, iar pentru ficat care deja supus si solicitat de atatia ani de zile cu medicametele pentru bolili mentionate nu i-au decat Hepatoprotectoare.Dja ficatul a inceput sa ma supere si nimeni nu ma ajuta cu nimic. Va rog spunetimi ce sa fac . Sa iau legatura cu Sanohep? Sa ma duc la CNAS la comisia de experti pt. aprobarea tratamentelor de hepatita virala Bsi C?Astept raspuns de la d-vs. cu stima Silvian Palici.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.