Donarea De Celule Stem

Astazi a fost inaugurat Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice. Poti citi mai multe despre recoltarea de celule stem in articolul pe care l-am scris pentru Informatia Medicala: donarea de celule stem.

Cine vrea sa se inscrie ca posibil donator trebuie sa completeze 2 formulare (un chestionar medical si altul privind consimtamantul) pe siteul Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti: raportare.ccss.ro, dupa aceea va trebui sa efectueze niste teste specifice la un centru de recrutare, dupa care va fi inscris in baza de date. Cand se confirma compatibilitatea cu un pacient din Romania sau din strainatate se vor face noi analize. Donarea efectiva se va face doar cand exista un pacient identificat ca si compatibil cu donatorul.

PS: daca cineva de la Ministerul Sanatatii vede mesajul asta, anuntati-i pe cei de la ccss.ro ca sunt vulnerabilitati in script (am sters din greseala un mesaj de la Sugestii, crezand ca mi se afisa doar mie, apoi mi-am dat seama ca aveam acces la baza de date a siteului…). Oricum siteul arata jalnic momentan, sper sa se schimbe cat de repede…

Later edit: vad ca si baza de date cu cei inregistrati e publica, afiseaza chiar si CNP-ul lui Ion Bazac, Ministrul Sanatatii, primul inregistrat… (se termina cu 026, ca sa vedeti ca nu glumesc). Le-as trimite eu un email, dar nu gasesc date de contact afisate pe site.

2 raspunsuri

  1. Eh deocamdata siteul nu mai merge deloc, oricum frumoasa initiativa!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.