Doua Despre Clonare

Acum o luna si cateva zile un ginecolog controversat din Italia a declarat Presei ca a clonat 3 copii in urma cu 9 ani, acestia traind undeva prin Europa de Est. Metoda pe care a folosit-o era superioara ca performanta fata de cea folosita pentru clonarea oitei Dolly in 1996, dar nu a adus dovezi care sa-i sustina afirmatiile.

Nici americanii nu s-au putut abtine de la astfel de declaratii, Panayiotis Zavos sustinand ca a introdus 11 embrioni clonati in uterele a 4 femei. Spre deosebire de italian, medicul american neaga finalizarea prin nastere a sarcinilor obtinute prin fertizlizare in vitro, dar crede ca nasterea copiilor clonati este iminenta si in cel mult 1-2 ani vor aparea si dovezile.

Cercetatorii din Korea de Sud abordeaza clonarea dintr-o alta perspectiva: au clonat un purcel ale carui organe au fost modificate genetic pentru a se potrivi mai bine pentru transplantul la oameni. Purcelului Xeno, nascut in 3 aprilie, ii lipseste gena alpha-gal, responsabila de reject in caz de transplant.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.