Dragostea Parinteasca E Conditionata de Aspectul Bebelusilor

Cel putin asa pretinde un studiu recent publicat in jurnalul PLoS One. Autorii au inclus in studiu 13 barbati si 14 femei. Acestora li s-au aratat 80 de poze reprezentand copii normali (50) si copii avand defecte faciale (30).

Evaluarea s-a facut prelucrand statistic scorul acordat, de fiecare participant la studiu, celor 80 de imagini in parte si timpul pentrecut pentru vizualizarea pozei.

Barbatii au dat scor de atractivitate copiilor normali mai mic decat scorul dat de femei, dar nu s-au observat diferente intre scorurile acordate copiilor cu defecte. O mare diferenta a fost observata in timpul de vizualizare a pozelor. Femeile au facut un efort mult mai mare cu scopul de a reduce la minim timpul de contact vizual cu pozele reprezentand copii deformati.

Cercetatorii au concluzionat ca dragostea materna ar putea fi determinata de atractivitatea faciala a bebelusilor, acestea respingand copiii neatractivi. Explicatia gasita a aparut prin corelatie cu speciile de animale inferioare unde, din cauza resurselor naturale limitate, parintii isi indreapta atentia in special asupra descendentilor sanatosi.

Sincer, mie mi se pare o foarte mare prostie. Eu n-am vazut nici o tanara mamica sa adopte o pozitie distanta fata de copilul ei indiferent de aspectul pe care-l are la nastere… si numai aspect atractiv nu au bebelusii in primele minute pe lumea noua…

3 raspunsuri

  1. Nu cred deloc in rezultatele acestui studiu. Nu degeaba se zice ca „orice cioara isi vede puiul frumos „… fiecare mama isi vede copilul frumos… si dragostea nu depinde de cat de frumos il vede. Dragostea de mama e neconditionata.
    „Mama-i mama nu-i femeie” imi zicea acum doua zile o tanara cu un copil de doua luni in brate… Dragostea pentru copii (frumosi, urati) nu are egal.

  2. Acest lucru ar trebui sa ridice semne de intrebare in privinta cercetatorilor. Cat de in serios ii putem lua? Mi se pare ca genul asta de oameni mai mult polueaza intelectual decat ar face ceva in folosul omenirii… Si numarul oamenilor care au acceptat sa participe la studiu mi se pare foarte mic… Am vazut numele lor pe site-ul indicat, dar nu sunt sigur daca le voi retine pe termen lung…

  3. uite matusa mea inainte sa nasca primul ei copil,spunea ca zicea „Doamne sa fie frumos ca altfel nu o sa pot sa-l iubesc”deci eu cred ca exista si astfel de oameni,sau poate era asa o disperare prenatala:)

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.