Durere in Timpul Actului Sexual

15% dintre femei au dispareunie sau durere in zona genitala care apare in timpul actului sexual.

Un ultim studiu publicat in The Journal of Sexual Medicine sustine ca dispareunia ar trebui reclasificata, ca o afectiune legata de durere si nu ca o disfunctie sexuala cum este acum, bazandu-se pe observarea faptului ca femeile care au senzatii dureroase in timpul sexului activeaza mai usor retelele neuronale implicate in mecanismele durerii comparat cu femeile care nu au astfel de probleme.

Studiul a inclus 2 grupuri de femei: care prezinta dispareunie si care nu, iar evidentierea sensibilitatii la ideea de durere a fost evidentiata printr-un test in care fiecare trebuia sa memoreze liste de cuvinte impartite in 4 categorii, femeile cu dispareunie fiind mult mai receptive la cuvintele legate de durere. Cu alte cuvinte, femeile care sufera de dispareunie se afla intr-o oarecare cautare de durere, imaginandu-si tot timpul ca este mult mai dureros decat cum e in realitate.

Chiar daca dispareunia afecteaza preponderent femeile, exista cazuri cand durerea afecteaza si activitatea sexuala a barbatilor. Un caz special, recent observat, este al celor care se intoxica alimentar cu peste oceanic.

Ciguatoxina este o substanta prezenta in multe microorganisme acvatice tropicale, iar prin intermediul lantului trofic ajunge sa se acumuleze in cantitati importante in organismul speciilor de pesti rapitori, multi dintre ei putand ajunge in magazinele cu carne de peste oceanic.

Pe langa simptomele gastrointestinale clasice (crampe amdominale, varsatura, diaree etc), intoxicatia cu ciguatoxina poate determina si durere in timpul actului sexual. In 2007 a fost descris un set de 9 cazuri de intoxicatie cu ciguatoxina, 6 dintre cei 7 activi sexual avand durere in timpul sexului.

La barbati efectul a durat o saptamana, spre deosebire de femei la care durerea in timpul actului sexual a aparut pe o perioada de o luna.

1 raspuns

  1. wow si eu care stiam ca e primul semn in cancerul de col!hmmmmmmmmmmmmmmmm

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.