E-health Congress 2010

In perioada 25-27 mai, 2010, Tarus Media a organizat la Bucuresti a V-a editie E-health Congrss cu titlul „E-health Revolution Impact Over Medical Practice and Economy”.

Lista speakerilor a inclus personalitati importante din lumea medicala nationala si internationala, iar dezbaterile au atins teme precum pretul medicamentelor, informatizarea sistemului sanitar si descentralizarea spitalelor.

e-health-2010

Lucian Nicolae Duta, Presedintele CNAS, a declarat ca se lucreaza la impartirea medicamentelor in cateva sute de clustere (grupe) cu specialisti din Olanda, unde este implementat acest sistem.

Prin acest sistem acordam accesibilitate si eficacitate actului medical. Se stabileste pretul de referinta, care nu va fi pretul celui mai ieftin medicament. Ce va fi sub pretul de referinta va fi compensat cu 90%, si nu e vorba, in nici un caz, de medicamente scoase din uz.

Informatizarea sistemului sanitar este un proiect demarat acum 10 ani, dar numai un singur element, SIUI, este implementat de acum doi ani.

Proiectul informatizarii CNAS a pornit in urma cu 10 ani, el are patru componente – SIUI, cardul, reteta electronica si fisa electronica – din care numai SIUI functioneaza. Nu pot spune ca e un sistem performant, are numeroase probleme, dar e primul pas facut. Din pacate, din celelalte trei componente, din diferite motive, in principal politice, doua au fost rupte si au fost duse la Ministerul Sanatatii. Am reusit sa aducem la CNAS si aceste doua componente si acum avem, cel putin teoretic, un concept integrat.”

Prezent si el la E-health Congress 2010, Marius Savu, Directorul general al Administratiei Spitalelor din cadrul Primariei Capitalei, a vorbit despre proiectul de descentralizare a 18 spitale din capitala.

Investitiile facute anul trecut in cele 18 spitale s-au cifrat la 40 de milioane de euro. In cursul anului trecut, municipalitatea a acoperit 39% din cheltuielile spitalelor, e foarte mult, nu ar trebui sa acopere mai mult de 10 – 12%. In sistemul IT, investitiile s-au cifrat la cateva milioane de lei.

In cadrul aceluiasi eveniment blogul ContraBoli.ro a primit Premiul de Excelenta e-Health pentru anul 2009. Multumesc pe aceasta cale organizatorilor si sponsorului, Lundbeck!

ehealth-2010-contraboli

Compania Lundbeck este singura companie farmaceutica specializata exclusiv in tratamente destinate sistemului nervos central. Este o companie care investeste in fiecare an aprox. 20% din profit in cercetarea si dezvoltarea unor produse inovatoare destinate tratamentului depresiei, schizofreniei, bolii Alzheimer, bolii Parkinson sau insomniei. Misiunea companiei Lundbeck: sa imbunatateasca calitatea vietii celor care sufera de afectiuni ale sistemului nervos central.

Mai multe detalii pe siteul eHealth Tarus Media.

1 raspuns

  1. Felicitari pentru premiu ! si cat mai multe

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.