ECCA Organizeaza „Petitia STOP Cancerului de Col Uterin”

N-a trecut mult timp (2 zile de la articolul Silgard: Vaccinul Anti Papilloma (HPV)) de cand intuiam ca se vor organiza campanii impotriva cancerului de col uterin si tocmai am aflat de petitia organizata de ECCA (European Cervical Cancer Association) numita sugestiv Petitia STOP Cancerului de Col Uterin.

In fiecare an in Europa 50 000 femei dezvolta un cancer de col uterin si 25 000 de femei mor din cauza cancerului de col uterin. Programele de profilaxie pot fi eficiente aproape in toate cazurile.

Tinta petitiei este de a strange 1 milion de semnaturi pentru ca programele eficiente de preventie sa devina accesibile in toata Europa.

Dupa ce am semnat petitia am aplicat si pentru inscrierea ca membru in ECCA, pentru participarea la eventualele evenimente care vor mai aparea. Cu ocazia asta multumesc si lui zoso pentru ca sprijina astfel de campanii 🙂

In acest moment sunt 26180 de semnaturi, 460 venite din Romania, hai sa vedem daca le putem devansa pe celelalte tari din Europa… Semneaza Petitia! (dureaza maxim 30 de secunde)

3 raspunsuri

  1. Dr Laurentiu Craciunas

    I-am depasit pe italieni, urmeaza spaniolii 😉

    Suntem pe locul 8 acuma…

    Trebe semnaturi!

  2. saptamana trecut am organizat in liceul nostru o campanie de informare despre cancerul cervical. am folosit numeroase informatii de pe acest site si chiar am semnat aceasta petitie la sfarsitul programului. am gasit din intamplare site-ul ECCA, insa consider ca descoperirea lui a fost foarte importanta . din pacate nu este promovat foarte mult. O mediatizare mai intensa ar spori numarul voturilor

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.