Ecografia in Sarcina

Din anii 1940, cand ecografia a inceput sa aiba aplicabilitate practica, pana in prezent, ultrasonografia a trecut printr-o multime de etape, frecventa imbunatatirilor imagistice crescand mult in ultimii ani. In sarcina, ecografia are un rol greu de egalat prin alte explorari imagistice, datorita atat absentei riscurilor medicale cat si a multitudinii de informatii puse la dispozitie de ecografie.

Daca pana acum se folosea ecografia 2D, 3D, chiar 4D, de acum medicii au la dispozitie o noua tehnica bazata pe ultrasunete. Defapt castigul medical nu este superior ecografiei 3D/4D, dar pentru parinti poate fi o experienta benefica.

mulaj sarcina
Mulaj dupa ecografie si rezonanta magnetica in sarcina

Prin folosirea rezonantei magnetice si a ecografiei se va putea obtine un mulaj palpabil al fatului din interiorul uterului. Astfel, parintii viitorului copil vor putea tine in mana/brate micutul chiar inainte sa se nasca, de la cativa centimetri in prima perioada pana la cateva zeci aproape de termen.

Poti vedea filuletul de prezentare aici: Mulaj dupa ecografie si rezonanta magnetica in sarcina

2 raspunsuri

  1. Silvasan Laura

    Voi ati face mulajul micutului? Eu una nu as dori acest lucru.Daca se face mulajul si dintr-o nefericita intamplare micutul moare, ce se intampla? Ramai toata viata, uitandu-te la mulaj? Nu ar fi oare o durere canstanta care nu te-ar lasa in pace, sa depasesti momentul? Mai ales ca, nici nu-ti vine prea usor sa te debarasezi de acest mulaj.Hm!

  2. la cite saptamini d sarcini se face ecografia

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.