Educatia Femeilor Afecteaza Longevitatea Partenerilor

Intr-un studiu publicat recent in Journal of Epidemiology and Community Health, cercetatorii au concluzionat ca de educatia femeilor nu depinde doar longevitatea lor, ci si a partenerilor. Descoperirile se bazeaza pe analiza a 1,5 milioane de suedezi cu varste intre 30 si 59 de ani.

S-au colectat date referitoare la educatie, clasa sociala, statusul marital, castiguri materiale, dupa care au fost centralizate si urmarite in comparatie cu inscrierile din Registrul National al Cauzelor de Deces.

Nivelul educatiei partenerelor si statusul social pe care acestea il au afecteaza longevitatea barbatilor. Mai mult decat atat, educatia partenerelor este un factor care afecteaza speranta de viata mai mult decat propria educatie a barbatilor.

Salariul si clasa sociala a sotului sunt factorii care influenteaza cel mai mult riscul de deces al femeilor. Salarul femeilor are impact scazut atat asupra lor cat si asupra partenerilor.

Rationamentul este logic: educatia influenteaza ocupatia, care influenteaza statutul social si veniturile. Influenteaza de asemenea si selectia partenerului si stilul de viata.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.