Educatia Femeilor Este Proportionala Cu Consumul de Alcool

Femeile care au diplome obtinute in urma unor studii superioare consuma mult mai mult alcool decat cele cu nivel educational mai slab.

Studiul care a gasit aceasta legatura s-a desfasurat in UK si a inclus aproape 10.000 de subiecti, iar concluzia a fost ca odata cu cresterea nivelului educational creste si consumul de alcool, chiar daca femeile sunt constiente de abuzul pe care il fac.

Aceeasi legatura s-a gasit si la barbati, dar diferentele nu sunt atat de semnificative. Femeile cu educatie inalta consuma de pana la 2 ori mai mult alcool zilnic decat cele care s-au oprit din studii mai repede.

S-a observat si faptul ca persoanele care obtin scoruri educationale bune in tinerete au predispozitie spre abuzul de alcool mai tarziu pe parcursul vietii.

6 raspunsuri

 1. pai e si logic…in primul, persoanele cu nivel educational superior isi permit sa isi achizitioneze bauturi alcoolice. in al doilea rand, as indrazni sa acuz anturajul.Pareri?

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Anturajul e posibil factor de risc, dar accesul la bauturi alcoolice nu prea, sunt o multime de oameni care nu-si permit sa manance suficient, dar au rezerve de alcool…

 3. Femeile cu un nivel educational inalt au tendinta
  de a consuma mai mult alcool chiar daca sunt constiente de acest lucru?

  Exista o explicatie medicala in acest sens?

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  E cumva similar cu fumatorii, si ei stiu riscurile la care se expun, probabil mai bine decat unii nefumatori, dar asta nu-i opreste sa continue.

 5. Sunt de parere ca nu oricine are o diploma este si inteligent..si daca cineva este inteligent nu este obligatoriu sa fie educat ( in ceea ce priveste consumulde alcool saut tutun).Cunosc oameni destui care nu au o inteligenta prea mare si totusi consuma si alcool si tutun fara sa stie vreun efect negativ pe care acestea il auspra organismului.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.