Embrioni cu 3 Parinti Diferiti

Cercetatorii englezi au creat embrioni continand ADN de la 2 femei si 1 barbat (3 parinti). Experimentul a fost desfasurat pentru a obtine informatii referitoare la prevenirea unor boli genetice.

S-au folosit embrioni normali, proveniti de la un barbat si o femeie. Mitocondriile (organite celulare) provenite de la femeie aveau defecte, ceea ce ar fi putut duce la epilepsie sau retardare mentala la copil.

Cercetatorii au transplantat nucleul embrionilor de la acel cuplu in ovule ale unei alte femei, care are mitocondrii sanatoase. Au fost creati 10 astfel de embrioni, dar n-au fost lasati sa se dezvolte mai mult de 6 zile.

Daca testele din urmatorii ani vor avea rezultate pozitive, procesul va putea deveni disponibil parintilor care recurg la fertilizare in-vitro.

9 raspunsuri

  1. oare ce-ar zice copiii aia daca s-ar naste, la care i-ar zice mama?

  2. Hai ca deja parca se exagereaza, maine poimaine o sa se poata alege culoarea ochilor si cat de inalt sa fie copilul. lasati natura sa-si faca treaba!

  3. no da eu nu vad care-i problema, decat sa se nasca bolnavi, de ce nu e bine asa??

  4. zana, de unde stii ca n-o sa se nasca si mai „defecti” dupa procedura asta, cine stie ce mutatii se produc la transplantarea nucleului in ovulul nou, oricum n-o sa scape ei de Biserica Catolica si Papa, sunt prea puternici

  5. @ Cristi T: In epoca asta? Parca am trecut de Evul Mediu…

  6. eXstatic n-ai idee ce putere are B. Catolica, cata politica e implicata la alegerea papei si ce jocuri de culise organizeaza „clericii”…

  7. embrioniu asta nu cred ca o sasi cunoasca vreodata tatal,astga daca ar fi sa se nasca!desi peste 10 ani chestuia asta o sa fie destul de frecventa:d

  8. Probabil o astfel de sarcina va da nastere la un monstru, nu neaparat la fizic dar sufletesc da

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.