Enzima Care Poate Distruge HIV

Bangalore – Dr. Indrani Sarkar are toate motivele sa fie fericita. Ipoteza PhD, care a fost lansata in anul 2002 la institutul Max Plank din Dresden, Germania a pus bazele dezvoltarii de noi enzime care poate distruge virusul imuno-deficientei umane sau HIV care infecteaza permanent celulele.

Indrani impreuna cu o echipa de cercetatori au conceput o enzima numita Tre. Este o enzima capabila sa detecteze, recunoasca si distruga HIV. Altfel spus aceasta enzima recunoaste secventele din genomul HIV care este duplicat, integrat si in timpul procesului de recombinare taie virusul din genom a spus doctotrita.

Dezavantajul cel mai mare pe care il au tratamentele impotriva lui este ca acesta opune rezistenta mare la medicamente.

Singura solutie in tratarea lui este , atunci, aflarea structurii complete a virusului si Tre, enzima conceputa de Indrani dupa un an de zile de cercetari, si cele 126 de cicluri de mutatii distruge in 3 luni de zile, in totalite HIV, asta in conditii de laborator.

Este foarte entuziasmant, insa ca orice medicament si acsta va fi supus unor studii clinice pana sa fie introdus pe piata, studii ce vor dura intre 5 si 20 de ani a mai adaugat Dr. Indrani.

Dupa ultimele statistici elaborate de UNAIDS si OMS, exista la ora aceasta aproape 39,5 milioane de oameni infectati cu HIV/Sida. Prin aceasta descoperire Dr. Indrani intareste si mai mult speranta acestor oameni de a combate boala.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.