ERASMUS in Aachen, Germania – S01E02

Cat de diferiti sunt fata de noi? Cat de evoluati?… Sunt intrebari de care ma lovesc frecvent in conversatiile cu cei de acasa. Profit de ocazie si va povestesc putin despre sistemul medical din Aachen, Germania.

Am vorbit putin si cu Dorisandra, care este cu bursa in Koln (doar la 1 ora distanta) si am realizat ca exista diferente destul de mari in invatamantul universitar din Aachen si Koln. Astfel, studentii, fac practica 1 sau 2 saptamani, pe diverse sectii, de la 8 la 17 de luni pana joi. Vinerea e zi doar de cursuri. Cursurile dureaza 45min si de fapt e un dialog intre studenti si profesor… si nu dictare, cum e la noi. Notiunile predate sunt elementare, slideurile sunt cu scheme, diagrame, tabele… iar profesorul explica, nu recita.

Partea cea mai interesanta este practica… studentii aici fac foarte multe. De exemplu, eu acum sunt pe modulul de cardiologie. In fiecare dimineata iau sange, pun branule, apoi fac anamneza completa noilor pacienti, (si daca m-as descurca mai bine cu scrierea in germana, ar trebui sa scriu si actele pe calculator) fac EKG-uri celor care au nevoie… si apoi vizita cu Oberarzt. Cand termin treaba mai repede, merg cu pacientii la diverse examinari (HerzKateter, implantare de stenturi, PET scan, imi aleg cam ce ma intereseaza) Personalul de aici este intotdeauna dispus sa explice studentilor procedeele pe care le executa. Si sa raspunda intrebarilor studentilor… Cred ca va intrebati ce fac asistentele aici. Nu multe: servesc mancarea, masoara tensiunea, masoara temperatura, schimba perfuzia si curat, mult curat.

Pana data viitoare (episodul de concluzii) va doresc multe succese la examene si in viata cotidiana.

Nota: pentru informatii si lista episoadelor ERASMUS citeste: Seriale ERASMUS 2009-2010

1 raspuns

  1. As vrea sa stiu si eu mai multe informatii despre cazare . SI eu o sa plec la Aachen pentru 2 luni si nu prea stiu incotro sa ma indrept cu cazarea . Multumesc anticipat !

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.