ERASMUS in Koln, Germania – S02E04

…revin dupa o lunga perioada de tacere cu mai multe informatii despre stagiile care se fac la Uni. Koeln. Fiecarei materii ii este acordata o saptamana de stagii (exceptie facand unele materii ca Interne, Chirurgie – care se fac in doua saptamani). Desi noi suntem invatati acasa cu ore in sir pierdute prin spitale, nemtii reusesc sa fie la fel de eficienti si prin aceast sistem. Pare putin, insa la finalul saptamanii constientizezi ca ai acumulat suficiente informatii legate de o materie cu care poate nu te vei mai intalni toata viata. Faptul ca stagiile vin dupa 6 saptamani de cursuri, face ca studentii sa stie cu adevarat despre ce se vorbeste zi de zi la patul bolnavului, patologiile se fixeaza mai repede si mai temeinic cand stii deja partea teoretica (si ai scapat si de stresul examenului). La inceput de stagiu primesti un „caiet” cu toate informatiile necesare, cu programul fiecarei zile, cu tematica. Nu exista timpi morti, nu sprijini peretii spitalelor si simti ca fiecare ora este valorificata cu succes. Grupele sunt de 2 -maxim 3 studenti, de care se ocupa cate un medic, la finalul zilei facandu-se colocvii in care se reunesc toate grupele si se mai discuta o data toate patologiile vazute. Spre deosebire de noi, nemtii nu au asa mult acces la pacient.. insa atunci cand sunt pusi fata in fata cu acesta, sunt mult mai orientati, mai aproape de ceea ce ar trebui sa faca un doctor cu adevarat. In schimb, au un „Skills Lab” foarte bine pus la punct cu tot ce inseamna mulaje, „pacienti virtuali”, unde studentii pot merge oricand au nelamuriri sau doresc sa practice vreo manopera. Atentie! Ca si student Erasmus recomandarea de acasa este sa indeplinesti numarul de ore de curs si stagii din Romania!… asa ca e bine sa iti planifici de la inceputul semestrului saptamani de extra-practica numite „Famulatur” pentru a-ti asigura necesarul de ore! Si in permanenta se verifici ca ai fost intr-adevar inscris la ele.

(Ca si sfat general valabil.. verifica de fiecare data ceea ce fac pentru tine voluntarii de la Biroul Erasmus, nu lasa nimic pe ultima zi pentru ca uneori e foarte greu sa dai de ei… deci tine-te de capul lor 😀 )

Nota: pentru informatii si lista episoadelor ERASMUS citeste: Seriale ERASMUS 2009-2010

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.