Europa Vrea Sa Interzica Diagnosticarea Sexului Fetal

Nu doar politicienii romani au idei nastrusnice cand vine vorba de legi noi. Consiliul European a propus o lege prin care sa se interzica diagnosticarea sexului fetal in viata intrauterina.

Argumentele care vin in favoarea propunerii se rezuma la incercarea de a impiedica avorturile selective in functie de sexul fetal pe care si-l doresc parintii, de cele mai multe ori fetele fiind mai putin dorite.

Am scris mai demult despre situatia din China, dar problema avorturilor selective afecteaza si alte tari (India, de exemplu, unde fetele sunt considerate prea scumpe).

Interzicerea diagnosticarii, sau mai bine zis a comunicarii sexului fetal parintilor, nu va influenta deloc avorturile selective pentru ca varsta la care se poate identifica sexul bebelusului prin ecografie este minim 18 saptamani de sarcina, cand oricum este prea tarziu pentru avort.

Testele care diagnosticheaza sexul fetal prin analiza sangelui mamei, la o varsta la care se mai poate practica avortul, nu sunt validate inca, deci nu sunt folosite in spitale pentru a putea fi interzise.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.