Excercitiile Pot Creste Riscul de Avort

GUARDIAN – Femeile care fac jogging sau care practica jocuri cu minge in prima perioada a sarcinii risca sa-si piarda copilul, conform unui studiu a mai mult de 90.000 de femei insarcinate din Danemarca.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care se angajau la activitati energice riscau cel mai mult. Exercitiile line cum este inotul nu au crescut riscul de avort.

Autorii studiului au afirmat ca exercitiile facute in timpul liber in prima perioada a sarcinii pot creste riscul de avort. Exercitiile din perioadele avansate ale sarcinii nu influenteaza riscul.

Anne-Marie Nybo Andersen, de la University of Southern Denmark si echipa ei le-au intrebat pe femei in legatura cu tipul de exercitii pe care le-au facut in diferite perioade ale sarcinii si au strans informatii despre cele care au suferit un avort. Au descoperit ca riscul de avort creste odata cu intensitatea exercitiilor. Cele care faceau exercitii mai mult de 7 ore pe saptamana intre saptamanile 11 si 14 ale sarcinii isi cresteau roscul de aproape 4 ori.

Diferenta era facuta si de tipul de exercitii. Cele care faceau jogging si cele care practicau jocuri cu minge isi cresteau riscul de avort cu mai mult de 4 ori. Chiar si exercitiile de tipul dansatului sau mersul pe jos dubleaza riscul de avort.

Per total, doar 3,5% dintre sarcini s-au sfarsit printr-un avort.

John Newnham a afirmat pentru revista New Scientist ca noile descoperiri n-ar trebui sa descurajeze femeile gravide de a face exercitii moderate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.