Facebook Ne Destepteaza In Timp Ce Twitter Si YouTube Ne Intuneca

Am scris mai demult despre un studiu care a demonstrat ca inteligenta fluida poate fi imbunatatita prin exersarea memoriei de lucru. Ca sa reamintesc, memoria de lucru se refera la memorarea lucrurilor si folosirea lor pe termen scurt (un fel de RAM al calculatoarelor).

Dr Alloway de la Universitatea din Stirling, Scotia, a studiat intens memoria de lucru si considera ca este mai importanta decat IQ-ul in obtinerea succesului.

Intr-o prezentare facuta recent in cadrul British Science Festival, Dr Alloway a facut o comparatie intre cateva activitati care au influenta asupra dezvoltarii memoriei de lucru. Astfel, dupa cum era de banuit, jocurile de strategie (Red Alert, Age of Empires, eh ce vremuri…) si Sudoku au un efect pozitiv pentru memoria de lucru. De asemenea, in mediul online, activitatea in cadrul siteului de socializare Facebook este mai utila decat folosirea Twitter-ului sau vizionarii filmuletelor pe YouTube. Nu exista publicatii stiintifice inca, dar din cauza complexitatii, Facebook antreneaza mai mult gandirea, in comparatie cu simplitatea Twitter sau Youtube unde totul este mura in gura.

Offtopic, daca tot veni vorba de Twitter, imi anunt si eu sustinerea fata de Twestivalul de Cluj-Napoca, un eveniment caritabil care se va desfasura in 11 septembrie, pe terasa Havana (Piata Mihai Viteazu, Complex Leul, et. 7), incepand cu ora 19:00. Cauza evenimentului este Dezvoltarea Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.