Fatul Nu Simte Durere Inainte De 24 De Saptamani Gestationale

In urma unei revizuiri stiintifice solicitata de Departamentul de Sanatate, Royal College of Obstetricians and Gynaecologists a concluzionat ca fatul nu simte durere si nu este constient inainte de 24 de saptamani de sarcina.

Terminatiile nervoase din creier nu sunt suficient de bine dezvoltate pentru ca fatul sa poata simtii durere, contrazicandu-se astfel unul dintre principalele argumente anti-avort. Durerea simtita inaintea acestei varste gestationale, raportata in campaniile anti-avort, se bazeaza pe experienta fetilor nascuti inainte de 24 de saptamani, dar situatia din uter este diferita.

O alta concluzie importanta este faptul ca fatul este sedat natural si se afla intr-o stare de inconstienta in viata uterina, iar sedativele folosite in diferitele proceduri medicale, inclusiv avort, nu sunt necesare si nu fac altceva decat sa aduca riscuri in plus.

Chiar daca progresul medical din ultima perioada a permis supravietuirea a numeroase sarcini incheiate inainte de 24 de saptamani, corpul medical din Regatul Unit a refuzat in urma cu 2 ani reducerea limitei superioare pentru avort de la 24 la 20 de saptamani.

1 raspuns

  1. In Franta avortul se poate face pana la maxim 14 saptamani de sarcina iar acest lucru a fost modificat in urma cu cativa ani, cand dupa lungi dezbateri, s-a decis schimbarea limitei de la 12 saptamani la 14, intrucat multe femei franceze mergeau sa avorteze in tarile vecine.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.