FDA Aproba Contraceptia De Urgenta Eficienta In Primele 5 Zile

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat intrarea pe piata a contraceptivului de urgenta Ella cu eficienta in primele 5 zile de la contactul sexual neprotejat.

Facand parte din Planul B de contraceptie, Ella devine un concurent direct al contraceptivelor de urgenta eficiente doar 3 zile de la contactul sexual neprotejat. Farmaciile americane elibereaza produsele respective oricarei persoane peste 17 ani, chiar si fara prescriptie medicala.

Ella este produs de HRA Pharma, iar eficienta si siguranta au fost demonstrate prin 2 trialuri clinice de faza III.

Cercetatorii au evidentiat faptul ca Ella nu este la fel de eficient pentru femeile obeze.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.