FDA Contraindica Terbutalina Pentru Travaliul Prematur

Terbutalina este o substanta beta-2-mimetica fiind folosita frecvent in tratamentul astmului pentru ca produce dilatarea bronhiilor prin relaxarea musculaturii netede.

Beta-2-mimeticele ca si clasa de medicamente sunt indicate in tratamentul travaliului prematur pentru ca au efect de relaxare si asupra fibrelor musculare netede din peretele uterin, diminuand pana la stopare contractiile uterine.

Terbutalina este folosita de obstetricieni in travaliul prematur chiar daca FDA (U.S. Food and Drug Administration) aprobase folosirea ei doar pentru tratarea bronhospasmului din patologiile pulmonare. Din cauza raportarilor din ultimii ani, FDA a luat zilele trecute decizia de a contraindica tratamentul cu terbutalina in timpul sarcinii.

Atentie mare si la faptul ca unele inhalatoare contin terbutalina pe langa alte substante cu actiune impotriva astmului, deci trebuie comunicat medicului obstetrician orice detaliu.

Chiar daca printre efectele adverse se numara accidente cardiace pana la deces, in unele cazuri medicul curant poate recomanda tratamentul acut cu terbutalina daca riscurile sunt depasite de beneficii, dar asta e o decizie care trebuie luata stric de medic.

Se pare ca este o perioada cu schimbari majore in tratamentele ob/gin…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.