Femeile Gravide Nu Consuma Suficienta Vitamina D

Zilele trecute mentionam implicarea vitaminei D in cancerul la san, iar un studiu recent a concluzionat faptul ca femeile gravide nu consuma suficienta vitamina D.

Recomandarile actuale ale medicilor indica un consum de 200-400 unitati internationale (UI) de vitamina D / zi in timpul sarcinii, cantitate care se gaseste in majoritatea vitaminelor prenatale. De zeci de ani medicii sunt ingrijorati ca prea multa vitamina D in timpul sarcinii ar crea defecte congenitale.

Vitamina D in timpul sarcinii, pe langa ca este sigura, reduce riscul complicatiilor.

Conform Bruce Hollis, director al Stiintelor pediatrice la Medical University of South Carolina, autorul studiului, sustine ca femeile gravide ar trebui sa aiba un aport de 4000 UI de vitamina D pe zi, astfel ajungand la multe rezultate bune precum scaderea incidentei nasterii premature.

Singura modalitate de a avea un asemenea aport este din suplimentele nutritive, dar concentratia actuala este insuficienta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.