Femeile Insarcinate Pot Bea Alcool

Inca un studiu care va fi prost inteles. Cu toate ca se stia clar pana acum ca alcoolul este interzis in timpul sarcinii, multe femei au ignorat, iar cei care au avut de suferit sunt copiii. Conform BBC News, un purtator de cuvant al Institutului National de Sanatate a afirmat ca „nu sunt suficiente dovezi referitoare la efectele adverse ale consumului moderat de alcool in timpul sarcinii”. Studiul urmeaza sa fie publicat in martie 2008.

Asadar, in timp ce bauturile tari si consumul de cantitati mari de alcool in timpul sarcinii au efecte foarte grave asupra copilului, un pahar de vin consumat zilnic nu se face simtit.

Acuma sa vedem ce se va intelege prin un pahar… sa fie de 75, 100, 150, 200, sau 250 ml !? Sau va functiona si ideea „vai, zilele trecute n-am baut deloc, hai ca recuperez astazi pentru toata saptamana…” ?!?!

Chiar daca nu sunt dovezi evidente referitoare la consumul de cantitati mici de alcool si efectele asupra copilului, e de la sine inteles ca fara alcool = fara riscuri, asa ca 9 luni fara alcool nu e un efort asa greu de suportat pentru a elimina orice risc…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.