Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tensiune mare, puls mic

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tensiune mare, puls mic

  Buna seara! Am varsta de 47 ani si in urma unui control cardiologic am fost depistata cu hipertensiune arteriala de gradul unul.
  Mi am facut si o ecocardiografie la care medicul mi a spus ca inima e sanatoasa si nu demult mi s a declansat o hipertensiune si mi a recomandat si un control la tiroida. Am facut control la glanda tiroida unde mi a descoperit o hiperparatiroida si un deficit de vit d3. la care urmez tratament cu vigantol trei luni. Domnul doctor cardiolog mi a prescris tratament cu bisotens de 5 mg una seara si un enap de 5 mg dimineata la nevoie
  Pastila de enap nu am luat o niciodata. Problema mea este ca am pulsul mic cu acest medicament, va scriu un exemplu :139/86/54 sau 144/84/55 mai majoritatea zilelor e pulsul asta, tensiunea mai scade. Am avut puls intr o zi si 51. Dar au fost si zile cand a ajuns si la 70 - 77.Dar mai mult pe 50 si ceva.
  Imi este frica sa mai iau aceste pastile din cauza pulsului mic, am incercat sa iau doar jumatate, dar acelasi rezultat. Vreau sa spun ca nu am fumat niciodata, alcool nu beau, cafea am rarit o foarte mult, am inceput de vreo 3 sapt sa mananc si fara carne, fara paine., foarte putina sare. Am 1, 55 m si 57 kg.
  Intrebarea mea este următoarea :as putea sa inlocuiesc bisotensul cu enapul? doar o jumate sau o pastiluta de enap seara de 5 mg si ziua sa mai beau ceaiuri si sa iau un Neo magni cardio, ar face fata pentru scaderea tensiunii care nu este asa mare in fiecare zi, ajunge si la valorile normale si chiar si sub 12.
  Daca ar fi sa iau enapul ar trebui sa l iau zilnic si cand sunt valorile normale?
  Din cate am inteles eu ca bisotensul lucreaza mai mult pe puls, iar enapul pe tensiune si mai putin pe puls. Mie frica sa nu imi declansez vreo ceva la inima cu aceste oscilatii.
  As dori ca parerile si sfaturile sa fie din partea medicilor specialisti.
  Multumesc din suflet celor care imi raspund!
Procesare...
X