Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Embolie pulmonara dupa fractura de rotula

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Embolie pulmonara dupa fractura de rotula

Buna ziua! Sotul meu, anul acesta in luna aprilie a suferit un accident de munca! A rezultat fractura de rotula , ligamentul anterior rupt si cel posterior partial afectat. I s-a recomandat repaus la pat, piciorul stang imobilizat intr-o orteza fixa si bineinteles anticoagulant injectabil de 0.6 ml Fraxiparine , antiinflamatoare si local sa aplice pungi cu gheata.Precizez are 100 kg. La o luna de stat in pat a suferit tromboembolism pulmonar. Acum e bine !!!
    La acel moment a fost internat de urgenta la Bagdasar ( cand a suferit accidentul tot la Bagdasar a fost internat ) , i s-a efectuat tratamentul de urgenta si dupa aproximativ 10 zile a fost externat. Continua tratamentul cu Eliquis, doua pastile pe zi dim+seara.
    Am efectuat analizele de sange la Sanador, toate au iesit f bine. Factorul V Leiden este negativ, Proteina S, proteina C si antitrombina III au valori bune, normale. Interpretarea a fost efectuata de catre un domn doctor de la Sanador.
    Momentan asteptam de aprox 6 luni sa fie operat de catre doctorul in care ne-am pus sperantele. La control am fost la multi doctori ( privat si stat) si din toate parerile, interpretarile fiecarui doctor ne-am pus incredere intr-un doctor de la Sanador. Ar mai fi alte analize de efectuat , plachete ?
    Cauze emboliei ? Transpira mult si are anxietate ! E posibil sa se mai formeze un alt cheag dupa operatia la rotula ?
    Ultima editare de tesscomi; 09.dec.2015, 12:41.

Buna tesscomi,

Fractura la nivelul membrului inferior, imobilizarea si greutatea sunt factori de risc importanti pentru tromboza venoasa profunda / embolie pulmonara. Tratamentul este cu anticoagulante cum ia deja, problema este ca atata timp cat exista factorii de risc pot aparea noi evenimente similare.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
    X