buna seara... am fost diagnosticata cu tromboza de vena renala stanga in urma nasterii de acum 2 ani jumate... am fost pe tratament cu heparina 1 luna de zile...upa externare am luat sintrom 75mg.. inr mai mult de 1,80 nu miai iesit indiferent de ce doza luam... acum sunt insarcinata din nou in 23 de saptamani si mia fost intrerupt sintrom si inlocuit cu aspirin cardio... de doua sapt numai iau nimic la recomandarea ginecologului.... intrebarea mea este.... ce riscuri exista in timpul sarcinii dar mai ales la nastere... am consultat mai multi medici dar fiecare cu variante diferite... exista riscul unui stop cardio respirator sau al unui infarct la nastere? va multumec
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Tromboza de vena renala stanga in sarcina
Adună
X
-
Buna Beatrice, sarcina este un factor de risc pentru evenimente trombotice. In cazul tau se adauga si faptul ca ai avut un astfel de eveniment in sarcina anterioara.
Ai nevoie de un consult detaliat in care sa se identifice si alti potentiali factori de risc (indice de masa corporala peste 30, antecedente in familie, boli sistemice, fumat, deshidratare etc) si trebuie luat serios in considerare tratamentul cu heparina pe perioada sarcinii si in lauzie (primele 6 saptamani dupa nastere).Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.
-
Daca erai in UK primeai heparina cu greutate moleculara mica de la inceputul sarcinii.
Riscul de tromboza nu e doar la nastere, e pe tot parcursul sarcinii. Nasterea prin cezariana si orice alta operatie creste riscul unei tromboze in zilele/saptamanile imediat urmatoare. Asta nu inseamna ca nu poti naste prin cezariana daca e nevoie.
Renunta categoric la fumat!Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.
Comentariu
-
Ecografie se face doar pentru 'dating' in jur de saptamana 12 si cea de anomalii in jurul saptamanii 20, daca totul e ok pe parcurs nu e nevoie de ecografii suplimentare.
Eu sunt in Newcastle.Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.
- 1 aprecieri
Comentariu
-
Buna ziua din nou,
Ceea ce vreau si trebuie sa spun este ca MAI RAR UN ASEMENEA OM CARE SA AJUTE NESPERAT MAMICILE SI NU NUMAI.
Dle Doctor, citeam raspunsurile Dvoastra (din diferite postari) si nu pot sa nu va intorc, in numele tuturor celor bolnave sau ingrijorate, un neconditionat MULTUMESC..
Inca o data, credeti-ne, felicitarile sunt de prisos, in comparatie cu bunatatea si atentia de care dati dovada. Mult succes in tot ceea ce intreprindeti. BRAVO, ati demonstrat ce inseamna, cu adevarat, A FI OM - in primul rand.
Cu simpatie, familia Anastasiei.
-
Multumesc pentru aprecieri, Anastasia, Sarbatori fericite!
-
buna ziua. revin dupa ceva timp cu o intrebare. am 34 de sapt jumate si de doua zile simt o schimbare in organism. si bebele numai misca asa des cum o facea pana acum. de ex dupa micul dejun dimineata misca,in timp ce imi beam cafeaua,cand ma intindeam in pat sau cand imi mangaiam burta. de doua zile numai misca asa des,,,, se intampla ceva?
Comentariu
-
Buna beatrice, de fiecare data cand ti se pare ca miscarile fetale sunt insuficiente trebuie sa mergi la spital (Pregnancy assessment unit / Day unit / triage sau ce nume are in spitalul tau) pentru monitorizare CTG (cardiotocografica).Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.
Comentariu
-
buna ziua. domnul doctor am ajuns la 39 de sapt aproape si de 3 zile am niste dureri de abdomen si spate din ce in ce mai dureroase. dar de azi dimi de la 07:30 sau accentuat si nu ma lasa..... nu mi sa rupt apa nici membranele doar durere de abdomen si mijloc.... am vb cu moasa si iam zis toate astea si mia zis sa ma prezint la spital doar in momentul in care simt sigur ca nasc.. mda... intrebarea mea este de unde stiu eu cand nasc sigur? adica de trei zile mau luat durerile dar de dimi pana la ora asta nu mia trecut.... ma puteti sfatui va rog.. multumesc
Comentariu
Comentariu