Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Disparitie acnee fara tratament

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Disparitie acnee fara tratament

    Acneea poate disparea odata cu trecerea vremii de la sine?

  • #2
    Buna ziua Adela,
    Perioada de maxima "inflorire" a acneei este pubertatea, atat la baieti cat si la fete. O data cu depasirea acestei perioade in majoritatea cazurilor acneea se amelioreaza, uneori dispare de tot, dar exista si numeroase cazuri de acnee persistenta la adult, mai ales la femei, chiar pana la varsta de 45 de ani. Atentie si la cicatricile post-acnee! Tratamentul urmelor lasate de acnee este mai dificil, mai scump si cu rezultate mai slabe decat tratamentul acneei in sine.
    Asadar DA, acneea poate uneori disparea de la sine, fara tratament. Este preferabil totusi sa fie tratata cat mai precoce pentru a evita aparitia de cicatrici inestetice ireversibile.
    Sper ca raspunsul meu sa-ti fie folositor!

    Comentariu


    • #3
      Multumesc foarte mult pentru raspuns! La mine acneea nu e proeminenta, dar e bine sa o rezolv in starea incipienta. O intrebare as mai avea.
      Este adevarat ca un consum mare de lapte favorizeaza dezvoltarea acneei?

      Multumesc!

      Comentariu


      • #4
        Buna ziua,
        Acneea este influentata de multi factori iar alimentatia este unul dintre ei. Este dovedit ca produsele cu index glicemic mare (carbohidratii) agraveaza acneea, de aceea iti recomand sa le consumi in mod cumpatat. Despre lapte si produse derivate din lapte NU exista dovezi clare cum ca ar declansa sau agrava acneea, asa ca iti recomand sa nu le eviti ci sa tii un jurnal alimentar pentru a verifica daca anumite alimente se repeta inaintea unor pusee de acnee.
        Multa sanatate!
        Dr. Stefan Pop

        Comentariu

        Procesare...
        X