Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Boala Basedow-Graves

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Boala Basedow-Graves

Buna ziua, va scriu fiindca am nevoie de un sfat, ma stradui sa scriu pe scurt cazul meu: in 2013 am fost depistata cu Boala Basedow-Graves, toate simptomele, chiar si ochii bulbucati, in perioada aceea eram peste hotare, am urmat tratament timp de 4 ani, pe perioade scurte de timp intrerupeam tratamentul dar timp de o luna iar erau rezultatele rele, cu toate ca doza de pastile care o primeam era foarte mica si medicii vroiau sa incerce sa vedem daca m-am tratat, in aprile 2017 am revenit in tara si peste o luna am intrerupt tratamentul, nu am mai luat nici o pastila ca sa vad ce se va intimpla, spre mirarea mea de atunci boala nu a mai revenit, repet analizele la fiecare 2 luni. TSH, T4 Liber, si o data la 3 luni Anti corpii Trab, toti sunt in limitele normale de acus un an, mentionez ca de atunci nu am mai plecat peste hotare, intre timp eu incerc sa ramin insarcinata ceea ce pina acum nu s-a i

intre timp eu incerc sa ramin insarcinata ceea ce pina acum nu s-a intimplat, am fost la mai multi medici si dupa mai multe analize, ecografii ect. ne spun ca ambii suntem sanatosi, ne gindim sa plecam la Sovata pentru odihna si deoarece stiu ca acolo se fac tratamente ginecologice ne-am gindit sa combinam odihna cu utilul, am vrea sa plecam luna aceasta dar cautind informatie despre Sovata am gasit un articol a unui medic care spune ca nu recomanda tratamentele de la Sovata pentru persoanele care au Boala Basedow-Graves sau Hipertiroide, eu la moment sunt bine dar faptul ca am avut aceasta boala un an in urma ce ma sfatuiti sa merg sau nu? am nevoie de parearea unui medic si Endocrinologie si Ginecologie, va multumesc anticipat! am continuat mesajul aici fiindca mai sus nu se vede continuarea. Merci!

Comentariu

Buna Maria17 , nu stiu ce tratamente se fac la Sovata. Din punct de vedere ginecologic, atata timp cat TSH si fT4 iti sunt in limite normale, Basedow-Graves nu iti afecteaza sansa de a o obtine o sarcina. Daca revii cu mai multe detalii referitoare la investigatiile pe care le-ai facut si ce rezultat au avut pot sa iti sugerez un plan.
      Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Buna ziua, va mulumesc pentru raspus, 2 ani in urma am trecut de la pastile Thyrozol la Propylthiouracil fiindca medicul endocrinolog a zis ca sunt mai bune in caz ca ramin insarcinata, tot atunci analize ginecologice am facut analize de singe, urina, ecografii si toate in timpul menstruatiei, inclusiv si o histerosalpinografie a fost facuta a 3 zi a ciclului menstrual, toate la indicatia medicului, eu eram peste hotare, nu am acces la dosarul meu, rezultatele analizelor nu se dau pacientului, dupa ce am facut toate analizele urma sa vad medicul, a zis ca suntem sanatosi si ca sa nu mai asteptam mult ne propune sa facem inseminare artificiala care este gratuita si cu dreptul de a o face de 6 ori, n-am fost de acord. Rezultatul Histerosalpinografiei l-am citit eu fiindca era facuta la alta clinica si concluzia este: Uterul este de dimensiuni si configuratie normala, ambele trompe sunt normale si permiabile si atit. Revenind in tara anul trecut aici am urmarit ecografic ovulatia din a 10 zi pina in 14 si medicul a zis ca totul e bine, spermograma e buna, in acelasi timp am facut analize la secretii si mi-a iesit ca am Ureaplasma urealyticum pozitiv< 10000, am urmat tratament si eu si partenerul dar nu a disparut, din toate analizele facute mi-au gasit doar Ureaplasma urealyticum, eu simt cind am oulatia si e chiar in ziua 14 fiindca ma doare ovarul, o luna pe stinga cealata pe dreapta, sunt cazuri cind am ovulatia pe ambele parti si a fost confirmata ecografic ca in anumite luni am ovulatia din ambele ovare, medicul mi-a recomandat sa beau Duphaston din a 16 zi a ciclului, in prima luna cind am luat aceste pastile mi-a intirziat menstruatia cu 3 zile, dupa aceasta nu am mai baut aceste pastile, i-am spus medicului ca eu niciodata nu am mucusul cervical specific ovulatiei care este ca albusul de ou, a zis ca nu conteaza, ce imi recomandati sa fac iar din nou Histerosalpinografia? simt ca medicul meu nu se ocupa serios de mine dar eu am 32 de ani si imi doresc foarte mult un copil. Merci

Comentariu

Buna Maria17 , daca ovulezi, ai trompe permeabile si spermograma e normala nu mai e nevoie de investigatii suplimentare pentru ca nu poti gasi ceva care sa ajute.
          Singura optiune e fertilizarea in vitro. Inseminarea artificiala nu e superioara sexului normal.
          Asta nu inseamna ca e imposibil sa obtii o sarcina pe cale naturala, dar altre tratamente (orice ti se ofera) nu fac o diferenta reala.

Medicina nu e suficient de avansata sa poata identifica 100% cauza infertilitatii, iar in aproximativ 20% din cazuri totul pare normal... desi sarcina se lasa asteptata.
          Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
          X