Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hepatita B si C

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Hepatita B si C

  Cat timp traieste hepatita B si C in afara corpului uman ( gen dsange uscat)

 • #2
  Virusul hepatitei B este rezistent, poate supravietui pana la o saptamana in sange uscat la temperatura camerei, de asta e importanta sterilizarea obiectelor medicale.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Si C -ul ?

   Comentariu


   • #4
    1-4 zile pentru HCV
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #5
     Buna ziua,

     Am nevoie de un raspuns, va rog frumos.

     Ieri noapte am ajuns intr-o farmacie pentru a-mi procura un medicament. Cand mi-a venit randul la ghiseu, pe podea era o urma mare de sange (aproximativ 30 de cm) si bineinteles ca nu am putut sa ocolesc pentru ca era in dreptul casei de marcat. Am fost nevoita sa calc podeaua murdarita de sange, ca si alte persoane care au facut acest lucru inaintea mea.(am intrebat farmacista de ce nu a fost curata acel sange asa cum era firesc sa se ingienizeze locul, mai ales ca e farmacie, si a zis ca nu a venit femeia de serviciu....am inteles de la farmacista ca intrase, cu o seara inainte, un barbat care fusese taiat la mana cu un cutit si dorea sa cumpere apa oxigenata si in acest timp a sangerat pe gresie).
     La plecarea din farmacie, am observat pe clanta usii pete de sange uscat, cand am intrat nu m-am uitat pe clanta de la interior si am atins cu mana acea portiune patata. Precizez ca aveam da un deget o zgarietura aparuta cu 8 ore inainte care nu avea sange, dar era pielea crapata si se vedea stratul pielii de la interior, de un roz intens. In cazul in care acel sange era infectat cu hepatita b, c sau hiv, faptul ca am atins clanta care avea sange uscat si eu prezentam acea zgarietura (care nu sangera, am explicat cum era), poate fi un risc de infectare cu acele virusuri? Cand am ajuns acasa m-am spalat imediat pe maini.
     Dupa plecarea din farmacie, am atins cu mama cheile, clantele si interiorul masinii, am calcat cu incaltamintea pe presul masinii si pe podeaua din casa, de la intrare.
     As dori sa stiu daca in acest caz se pot transfera virusii de pe mana cu care am atins clanta patata de sange sau de pe talpa incaltamintei pe suprafetele cu care am intrat in contact ulterior?
     Ar trebui sa dezinfectez cu solutie care inactiveaza virusii, aceste suprafete?
     Multumesc.

     Comentariu


     • #6
      Abia acum am vazut intrebarea. Riscul de transmitere e relativ mic, dar imposibil de cuantificat exact in cifre.
      Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

      Comentariu

      Procesare...
      X