Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

interpretare analize sange

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • interpretare analize sange

  Buna ziua!
  Sotul meu ( 27 ani , 1,86 m inaltime, 116 kg) tocmai a facut niste analize generale, pentru a verifica daca este ok, avand in vedere ca de cativa ani nu a mai facut analize de sange.
  Au venit rezultatetele si are

  Neutrofil rezultat 43.5 % interval de referinta [45 - 80]

  C Colesterol LDL
  (Ser / metoda directa enzimatica - colorimetrica ) rezultat 146
  (Conform NCEP ATP III: - optim: < 100 - optim la limita: 100-129 - borderline crescut: 130-159 - crescut: 160-189 - foarte crescut: ≥ 190 mg/dL

  C Colesterol total
  Ser / metoda enzimatica -colorimetrica rezultat 213mg/dL
  Conform NCEP ATP III: - optim: 240


  Calciu seric Ser / Metoda colorimetrica rezultat 10,3 mg/dL
  interval de referinta 8.6 - 10
  Puteti sa imi spuneti ce inseamna fiecare in parte si daca este o problema avand valorile sub sau peste intervalul de refrinta?
  Va multumesc

 • #2
  Buna Noi2@ , problema lui principala e greutatea. Va trebui sa isi schimbe stilul de viata, sa manance mai sanatos si sa faca mai multa miscare.

  Neutrofilele si calciul masurate in izolatie nu au nici o relevanta. Chair daca sunt normale, restul analizelor sunt importante. Ideea de a face analize doar pentru ca nu s-au facut de mult nu e corecta si nu ar trebui promovata. Analizele se fac tintit cand se urmareste ceva anume. Daca faci 200 de analize la oricine de pe strada sigur vei gasi si valori care nu sunt in limite normale, dar asta nu inseamna nimic.

  Colesterolul (LDL si total) confirma ce se stia deja din greutate, are o alimentatie si stil de viata foarte nesanatoase.

  Greutatea ideala pentru el e sub 86 Kg (pentru un indice de masa corporala de 25), dar ar trebui sa tinteasca macar spre 103 Kg (limita dintre suprapondere si obezitate, indice de masa corporala 30).
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Va multumesc pentru raspuns. Sotul meu, in principiu, a inceput cu o investigatie pt fertilitate( spermograma,care a iesit destul de prost) si a hotarat sa isi faca si aceste analize pentru a verifica daca se confrunta si cu alte probleme de sanatate ( acestea pe care vi le.am scris aici au fost cele care nu au iesit in parametrii normali) dar are si pt, fier, glicemie, tsh, grupa de sange, rh.ul ...si altele..
   In principiu am vrut sa vedem daca mai exista si o alta cauza a infertilitatii,,,diabet sau glanda tiroida sa afecteze cumva...

   Comentariu


   • #4
    Noi2@ , pentru spermograme anormale se face un set complet diferit de analize, daca atasezi rezultatul pot sa ti le recomand.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu

    Procesare...
    X