Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Creatinina serica

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Creatinina serica

  Buna ziua.

  Am 32 ani.Am facut niste analize de sange si urina si Creatinina serica a iesit mare :

  - Creatinina serica - 0,99 mg/dl - valori normale : 0,40-0,90


  As dori sa stiu cum pot scadea Creatinina serica ?

  Stiu ca variaza de la un laborator la altul (folosesc alti reactivi etc).

  Mentionez ca din toate analizele facute acum (si sunt multe)....doar Creatinina serica si Trigliceridele sunt putin marite.Nu am avut niciodata probleme cu ficatul (analizele au iesit bine) .

  Nu beau suficienta apa,iar la o eco la rinichi facuta anul trecut in iarna,ureterul rinichiului drept nu se vede bine spre partea de jos (se pare ca nu e de acum).Mentionez ca am fost operata de un chist ovarian in 2009 (operatie clasica ca de cezariana)...si ar fii o endometrioza.Se poate ca aderentele postchirurgicale sau endometrioza sa acopere din endometru.

  Va multumesc.

 • #2
  Buna ziua,
  Intr-adevar laboratoarele au diferite metode de determinare a creatininei, dar se incearca o uniformizare a valorilor, si metoda oarecum "universal acceptata" este cea spectrofotometrica. Eu v-as recomanda sa repetati analiza la un alt laborator, impreuna cu ureea serica si un examen sumar de urina, si sa beti suficiente lichide cu 1-2 zile inainte. O valoare foarte putin crescuta (ca a Dvs) nu poate fi interpretata decat impreuna cu rezultatele examenului de urina.
  Ureterele nu se vad decat foarte rar la ecografie (partea inferioara aproape niciodata), important e daca aveti sau nu calculi sau dilatari la nivelul rinichilor sau ureterelor. Hidratarea (peste 2l/zi) previne formarea calculilor si asigura o buna functionare a rinichilor, pentru o persoana sanatoasa se recomanda 1.5- 2l de lichide pe zi.

  Comentariu

  Procesare...
  X