Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cicluri neregulate, subfertilitate ? sindromul ovarelor polichistice

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Cicluri neregulate, subfertilitate ? sindromul ovarelor polichistice

    buna ziua, problema mea este ca am cicluri neregulate,am luat 3 luni karissa pentru reglare,dupa ce am oprit tratamentul ultima pastila luata fiind pe 31.12.2014 pe 2.01.2015 a aparut menstruatia,urmatoarea a fost pe 03.02.2015 dupa care a mai aparut tocmai pe 25.03.2015.din momentul cand am teminat tratamentul cu karissa nu ne am mai protejat in speranta k va aparea bebele dar nu a aparut nici pana acum…tratamentul care il iau acum( myo sun si meguan 2/zi dim si seara,arefam 2/seara)m i sa recomanadat dupa urmatoarele analize:androstendion 2.58(0,1-2,99), hormon anti mulerian 6.61(femei 25-29ani 1,8-9,16, sopc 2.41-17,1), testosteron liber 0,006(femei-mai mare sau egal 0,014) LH 8,3(faza foliculara 2,4-12,6) prolactina 615(127-637), FT4 16,42(10,6-22.7), TSH 2.31 (0,27-4,2), estradiol 166,7(faza foliculara 46-607) FSH 6,13(faza foliculara 3,5-12,5) ovar drept 32/19 mm contine 16 foliculi cu diametru sub 6mm,ovar stang 27/13mm contine 10 foliculi diametri 6mm. Intrebarea mea este,am sindromul ovarelor polichistice,dak nu de ce nu pot ramane insarcinata,sa fie alta problema ce analize ar trebui sa mai fac?

  • #2
    Buna Alina, sindromul ovarelor polichistice este doar o cauza posibila de subfertilitate, exista extrem de multe, de ce te referi fix la asta?

    In afara de cicluri neregulate ai si alte simptome sugestive pentru PCOS? Acnee, par pe fata, fir gros de par pe maini/corp/sani etc?

    Analizele mentionate nu sunt sugestive pentru PCOS. Cand ai facut analizele?

    Daca ar fi ovare polichistice ai avea AFC (antral follicles count) mai mare de 26 (adunat). Cand ai facut analizele?

    Ce varsta ai? Ce alte probleme medicale?

    Partenerul a facut o spermograma?

    De cand incercati sa obtineti o sarcina?
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #3
      Buna ziua, problema mea a inceput in urma unui control ginecologic pentru a vedea daca totul este bine in urma cu trei ani,atunci doamna doctor mi a spus ca nu pot avea copii pt ca sufar de SOPC atunci am ramas socata,nu mi a dat sa fac niste analize nimic,apoi am mers asa din medic in medic care imi spuneau aceleasi lucruri,pana in octombrie cand un domn doctor mi a zis sa iau anticonceptionale sa se retraga chisturile,am luat pana pe 31.12.2014,apoi cineva mi a recomandat pe doamna doctor care mi a cerut sa fac analizele pe care vi le am prezentat si i am spus ca imi doresc un copil.
      Am 27 ani,47kg,nu am acnee,nu am par pe fata corp,sani,maini,doar multe kisturi in interiorul ovarelor si menstruatie neregulata,nu am alte probleme medicale.
      Sotul meu nu a facut nici un test pentru ca am crezut ca la mine este problema,incerc sa raman insarcinata din momentul in care si actuala doamna doctor mi a spus ca nu se stie dak voi putea ramane insarcinata,si ca mai tarziu o sarcina nu ar mai putea fi posibila, mai exact din luna ianuarie a acestui an.
      Analizele le am facut pe data de 5 februarie in ziua 4 a ciclului menstrual in urma analizelor mi a spus ca am SOPC si ca ar trebui sa incerc sa raman insarcinata pentru ca nu imi poate garanta ca peste un an voi mai putea avea un copil,cauza fiind chisturile numeroase,mi a prescris meguan 2/zi,myo-sun 2/zi si arefam din ziua 16-25,dar nu am inceput tratamentul atunci pentru ca am vrut ca totusi sa incercam si fara tratamet,acum trei saptamani am inceput tratamentul pentru ca sarcina nu a aparut,insa de la meguan ma simt foarte rau,stari de voma,greata,ameteli,imi tremura tot corpul,abia ma pot tine pe picioare...
      Nu stiu dak sa continui acest tratament, am tot citit despre SOPC nu ma regasesc in simptome,nu stiu ce sa mai fac,sunt speriata pentru ca sa am un copil este tot ce imi doresc,sunt dezorientata pentru ca nu stiu ce sa fac,nu stiu daca am cu adevarat o problema...

      Comentariu


      • #4
        Buna Alina,

        Sindromul ovarelor polichistice poate pune probleme in obtinerea unei sarcini, dar nu este un diagnostic de infertilitate. Nu inseamna ca daca ai PCOS automat nu poti face copii.

        Ovare polichistice si sindromul ovarelor polichistice sunt 2 lucruri diferite. Analizele tale nu imi sugereaza PCOS (nu ai AMH foarte mare, nu ai LH mare comparat cu FSH, nu ai hiperandrogenism).

        Ai foliculii pe care i-ai mentionat, dar esti tanara, pot foarte bine sa fie foliculi antrali sugerand o rezerva ovariana adecvata varstei.

        Ai mentionat cicluri neregulate, cat de neregulate? Inainte sa incepi anticonceptionalele cand ai avut ultimele 3 menstruatii?

        Anticonceptionalele nu rezolva problema chisturilor, singurul rol pe care il au e sa iti dea sangerari regulate daca natural nu le ai (pentru a preveni hiperplazia endometriala).

        Sfatul meu e sa cauti un ginecolog cu interes in fertilitate, din ce ai mentionat ca ti s-a comunicat mi se pare ca ai fost dezinformata.
        Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

        Comentariu


        • #5
          Buna ziua,
          Va multumesc din suflet pentru raspuns .
          Nu am avut niciodata ciclul regulat,avea intarzieri de 10 zile,14 dar maxim de 3 ori pe an,ultimele cicluri avute inainte de inceperea tratamentului cu anticonceptionale au fost:iunie-26, iulie 30, in august nu a aparut septembrie-2.
          ​Acum sunt in ziua 8 a ciclului si am o infectie urinara pe care o tratez cu uractiv mami,dar mult mai eficient este nolicin,imi poate afecta nolicin ovulatia sau o eventuala sarcina,dar infectia urinara?

          Comentariu


          • #6
            Nici Nolicin si nici infectia urinara nu afecteaza ovulatia, dar daca se pune problema unei sarcini, cefarosporinele (de exemplu Cefalexin) sunt prima linie in tratamentul infectiilor urinare.
            Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

            Comentariu


            • #7
              Va multumesc din suflet pentru sfaturi. Am facut deja o programare pentru saptamana viitoare la o clinica care activeaza in domeniul serviciilor medicale destinate cuplurilor infertile o sa revin cu dupa consultatie...va multumesc

              Comentariu


              • #8
                Excelent, te-astept cu un update pozitiv.
                Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

                Comentariu

                Procesare...
                X