Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

endometrul la menopauza

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• endometrul la menopauza

Buna seara.Am 49 de ani iar acum 2 ani la un control de rutina mi sa spus ca am endometrul de 14 mm.am facut tratament cu arefam si dufaston 6 luni dupa care endometrul a scazut la 4mm iar dupa inca 6 luni era de 6mm,acesta fiind in aprilie anul trecut .dupa un an acum doua zile am fost din nou la control si acum a iesit endometrul de 8 mm in conditiile in care eu sunt deja la menopauza de 9 luni.nu am nici o sangerare si nici o durere.medicul a zis sa asteptam 6 luni fara nici un tratament iar daca in cazul ca sangerez sa merg la el ,daca nu peste 6 luni un nou control si daca endometrul va fi mai mare imi va face o biopsie.am vrut inca o parere medicala si exact la 24 de ore un alt medic mia facut un alt ecograf si endometrul era de 4,5 mm acesta a zis ca sunt ok .eu acum sunt confuza si nu stiu dupa care sa ma iau.va rog frumos sa imi dati un sfat .va multumesc.

scuze...al doilea ecograf l-am facut dupa 48 de ore .

Comentariu

Buna stela, menopauza se diagnosticheaza dupa 12 luni de absenta a menstruatiei.

Daca apar sangerari sau daca endometrul e mai gros de 4 mm in menopauza trebuie facuta biopsie pentru a exclude modificari (pre) canceroase.
      Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
      X