Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Menopausa prematura???

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Menopausa prematura???

  Buna ziua!am 36 de ani si locuiesc in Italia .anul trecut in octombrie noiembrie si decembrie nu am avut ciclu (tin sa precizez ca am avut tot timpul un ciclui iregular).ingrijorata am efectuat un control ginecologic .ecografia a evidentiat doar uter fibros. Am facut analize hormonale (fsh121,beta-estradiolo (E2)50,34)diagnostico a fost menopausa prematura.preocupata am consultat un alt ginecolog.la ecografie totul a iesit ok endometrul era foarte subtire. Medicul mi -a prescris progesteron +pilula anticoncezionala Yasmin pt a provoca ciclu spunandu-mi ca analizele hormonale se fac in a 3 zi de ciclu.dupa 20 de zile mi-a venit ciclul si am facut analizele care au Dat acest rezultat:fsh:30,8,beta-estradiolo (E2)33,31,hormon anti-muleriano:0,40.diagnosticul a fost din Nou menopausa prematura.tin sa precizez ca imi Este foarte Des frig,am abdomenul tare si dureri in parte Stanga (cu greutate reuses sa merg).as dori din parte dumneavoastra o parere sau un sfat.nu am avut sarcini...mama mea a intrat in menopausa la 39 de ani. Multumesc.

 • #2
  Buna Gump, menopauza e definita hormonal prin LH si FSH peste 30 (IU/L). Repetarea testelor hormonale sub tratament cu anticonceptionale este inutila si nu spune nimic.

  Tinand cont de varsta mamei la menopauza e posibil sa ai si tu menopauza precoce. Pentru ca esti asa tanara va trebui sa iei tratament de substitutie hormonala pana la 50 de ani pentru sanatatea oaselor si a sistemului cardio-vascular.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • Gump
   Gump comentat
   Editarea unui comentariu
   Buna ziua!multumesc pt raspuns. As dori sa va intreb daca trebuie sa refac analizele hormonale chiar daca nu voi avea mestruatie

 • #3
  Le poti reface daca doresti, dar nu mai devreme de 3 luni de la oprirea anticonceptionalelor si in absenta altui tratament hormonal.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X