Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Menstruatie redusa cantitativ

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Menstruatie redusa cantitativ

  Buna ziua,
  In luna iunie am fost supusa unui chiuretaj (sarcina oprita din evolutie la 6s). De atunci, primele 2 menstre au fost normale ca durata (5 zile) si cantitate. In luna Septembrie a venit la data asteptata, dar f redusa cantitativ si doar 3 zile. Poate fi vorba de o sinechie chiar daca dupa chiuretaj am avut menstruatie normala? Sau mai degraba o infectie, inflamatie, etc? La ecografia endovaginala efectuata recent doctorul nu a observat nimic in neregula.
  Multumesc!

 • #2
  Buna CARMEN 10, imi pare rau pentru pierderea sarcinii. Cantitatea de sange menstrual poate varia de la o menstruatie la alta, iar faptul ca ai avut 2 menstruatii normale sugereaza ca riscul sinechiilor e relativ mic. Cu toate astea, daca observi ca nu se schimba nimic va trebui sa faci o ecografie in prima faza pentru a masura grosimea endometrului undeva in jur de ziua 14 a ciclului menstrual.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • Carmen10
   Carmen10 comentat
   Editarea unui comentariu
   Buna ziua,
   Multumesc pentru raspunsul oferit! Asa cum ati recomandat, am efectuat 2 ecografii transvaginale in zilele 13 si 15 ale ciclului menstrual care au evidentiat o dezvoltare endometriala optima.
   In urma pierderii sarcinii (a doua sarcina pierduta), am facut si profilul pentru trombofilie si au reiesit urmatoarele mutatii: factorul XIII Val34Leu-genotip heterozigot, MTHFR A1298C-genotip heterozigot, PAI-1-heterozigot, ACE-DEL/INS-heterozigot si AGT-heterozigot. Antitrombina, proteina C si S, homocisteina in limite normale, iar anticoagulantul lupic-absent. Medicul hematolog mi-a recomandat din preconceptie Femibion 1 si Aspenter 1/zi. Poate Aspenterul sa influenteze cumva ovulatie/menstruatia?
   Mentionez ca am 35 ani, 1,67 inaltime, si 59 kg. Mai trebuie facute si alte investigatii, spre exemplu cele legate de tiroida (TSH, fT4, anticorpi anti TPO)?
   Multumesc!
   Ultima editare de Carmen10; 26.oct.2017, 14:44.

 • #3
  CARMEN 10 , aspenterul poate inhiba ovulatia si poate interfera negativ cu procesul implantarii embrionului. Nu e indicat decat in cazul trombofiliilor dobandite, de tipul sindromului antifosfolipidic (APS), iar in cazul tau nu va aduce nici un beneficiu.

  Da, functia tiroidiana si anticorpii anti TPO sunt importanti.

  De asemenea, pe langa anticoagulantul lupic trebuie dozati si anticorpii anticardiolipinici (parte din APS)
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X