As avea nevoie de un sfat,o indrumare orice de la cineva specializat sau care ar putea avea o idee care e cauza!Am un copil de aproape 4 an(am avut o sarcina fara nici un fel de problema)si dupa ce a implinit 2 ani,am decis sa incercam pt urmatorul.Dupa 7 luni de incercare am ramas dar,la aprox 5 sapt s-a oprit in evolutie,lucru confirmat de analize repetate de beta hcg si eliminare de la sine.In anul ce a urmat am incercat din nou si am ramas imediat ce mi-am propus,dar le pierdeam la 5 sapt.Se oprea in evolutie fara simptome in prima faza,doar ca dispareau semnele sarcinii,si la cateva zile se elimina de la sine.In timpul ultimelor doua sarcini am si luat tratament de sustinere,adica Arefam dim.si seara,Magnerot si Femosun,si tot degeaba.Sa nu mai zic ca am facut si analizele de trombofilie inainte de a pierde ultima sarcina si au iesit asa:Mthfr C677T homozigot, Factor XII heterozigot si Pai4G/5G heterozigot.Prin aceste analize credeam ca am gasit problema,am inceput Clexane 0,6mg si Aspirin cardio in perioada de preconceptie si tot degeaba,la fel ca la celelalte doua,cand credeam ca am 5 sapt,mi-am dat seama ca nu mai am simptome,am repetat 2 zile beta hcg si scazuse si imediat dupa s-a eliminat singura.Am schimbat medici ginecologi,multi considera ca avand o prima sarcina perfecta si dusa la capat,nu am probleme,ci doar din cauza cromozomilor s-au oprit.Dar de 3 ori??Dr ginecolog mi-a spus ca nici macar nu crede ca trombofilia e de vina,fiindca s-au oprit din evolutie prea repede si teombofilia nu actioneaza asa,ci de la 6-7 sapt incolo.Sunt satula de motivul invocat,cel al cromozomilor care nu s-au potrivit cu ai sotului, si acum cu atatea avorturi recurente nici nu stiu daca voi avea al doilea copil vreodata!Am propus ginecologului sa fac analize pt tiroida,nu ca as avea probleme,dar m-am gandit si la varianta asta,dar a zis ca daca aveam astfel de probleme,nici nu ramaneam gravida.Doctorii mi-au spus toti ca nu am nici un fel de problema de natura gincologica:chisturi,fibroame,sinechii,etc.si ca e bine ca sunt fertila si raman usor gravida.
Am scris mult,daca aveti rabdare sa cititi tot,va rog mult lasati-mi o parere sau un sfat!Multumesc anticipat!
Am scris mult,daca aveti rabdare sa cititi tot,va rog mult lasati-mi o parere sau un sfat!Multumesc anticipat!
Comentariu