Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dupa o sarcina dusa la capat,am pierdut 3

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Dupa o sarcina dusa la capat,am pierdut 3

As avea nevoie de un sfat,o indrumare orice de la cineva specializat sau care ar putea avea o idee care e cauza!Am un copil de aproape 4 an(am avut o sarcina fara nici un fel de problema)si dupa ce a implinit 2 ani,am decis sa incercam pt urmatorul.Dupa 7 luni de incercare am ramas dar,la aprox 5 sapt s-a oprit in evolutie,lucru confirmat de analize repetate de beta hcg si eliminare de la sine.In anul ce a urmat am incercat din nou si am ramas imediat ce mi-am propus,dar le pierdeam la 5 sapt.Se oprea in evolutie fara simptome in prima faza,doar ca dispareau semnele sarcinii,si la cateva zile se elimina de la sine.In timpul ultimelor doua sarcini am si luat tratament de sustinere,adica Arefam dim.si seara,Magnerot si Femosun,si tot degeaba.Sa nu mai zic ca am facut si analizele de trombofilie inainte de a pierde ultima sarcina si au iesit asa:Mthfr C677T homozigot, Factor XII heterozigot si Pai4G/5G heterozigot.Prin aceste analize credeam ca am gasit problema,am inceput Clexane 0,6mg si Aspirin cardio in perioada de preconceptie si tot degeaba,la fel ca la celelalte doua,cand credeam ca am 5 sapt,mi-am dat seama ca nu mai am simptome,am repetat 2 zile beta hcg si scazuse si imediat dupa s-a eliminat singura.Am schimbat medici ginecologi,multi considera ca avand o prima sarcina perfecta si dusa la capat,nu am probleme,ci doar din cauza cromozomilor s-au oprit.Dar de 3 ori??Dr ginecolog mi-a spus ca nici macar nu crede ca trombofilia e de vina,fiindca s-au oprit din evolutie prea repede si teombofilia nu actioneaza asa,ci de la 6-7 sapt incolo.Sunt satula de motivul invocat,cel al cromozomilor care nu s-au potrivit cu ai sotului, si acum cu atatea avorturi recurente nici nu stiu daca voi avea al doilea copil vreodata!Am propus ginecologului sa fac analize pt tiroida,nu ca as avea probleme,dar m-am gandit si la varianta asta,dar a zis ca daca aveam astfel de probleme,nici nu ramaneam gravida.Doctorii mi-au spus toti ca nu am nici un fel de problema de natura gincologica:chisturi,fibroame,sinechii,etc.si ca e bine ca sunt fertila si raman usor gravida.
    Am scris mult,daca aveti rabdare sa cititi tot,va rog mult lasati-mi o parere sau un sfat!Multumesc anticipat!
    Ultima editare de O mamica; 05.oct.2017, 19:59.

O mamica, imi pare rau pentru sarcinile pierdute. Partenerul e acelasi?

Aspirina nu se ia niciodata inainte de sarcina pentru ca interfereaza cu ovulatia si ideal se evita in primul trimestru pentru ca interfereaza cu implantarea.

Ce varsta ai? Ce greutate / inaltime? Ce alte probleme medicale si ce tratamente?

Va trebui sa faci urmatoarele analize:
    1. Functia tiroidiana (TSH si fT4), anticrpi anti TPO
    2. Anticorpi anticardiolipinici si anticoagulant lupic
    3. Dupa 3 avorturi recurente produsul de conceptie trebuie trimis la laborator pentru analize citogenetice.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

In primul rand va multumesc foarte frumos pt raspuns.Partenerul e acelasi si am 30 de ani,1.70 si 59 kg.Aspirina am luat-o prenatal la indicatiile dr ginecolog.Nu am avut nici o problema medicala niciodata si daca nu pierdeam sarcinile nici nu m-as fi gandit sa fac analizele de trombofilie fiindca nu are nimeni in familie si nici eu nu am avut niciodata vreo problema de sanatate.Am facut tot atunci si analizele pt anticorpi fosfolipidici si au iesit negative.La prima sarcina in afara de Elevit nu am luat nimic si totul a fost perfect,de aceea nici dr hematolog si nici cel ginecolog nu ma pot lamuri de unde trombofilia asta si de ce tot pierd sarcinile dupa acelasi tipar.O sa fac analizele pe care mi le-ati indicat,sper ca aici sa fie problema si solutia,ca nici nu mai am curaj sa sper ca voi mai putea duce vreo sarcina pana la capat.

Comentariu

Aspirina si heparinele (Clexane, Fragmin, Dalteparin, Tinzaparin etc) si-au dovedit rolul doar in trombofiliile dobandite (gen sindrom antifosfolipidic). Dar si atunci e important ca tratamentul sa inceapa doar dupa confirmarea unei sarcini prin test de sarcina.

In cazul trombofiliilor mostenite, rolul anticoagularii nu e dovedit benefic. Sunt cateva zeci de gene implicate in coagulare, cele mentionate de tine sunt doar cateva, daca le testezi pe toate probabil mai mult de jumatate dintre femei for avea unele anormale/mutante, dar asta nu inseamna ca nu pot duce o sarcina la capat in mod normal.
        Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
        X