Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hpv-displazie usoara-papanicolau ok

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • #16
    Buna Alina,

    Multumesc pentru interventie. Chiar nu mai stiu cum sa mai gandesc. Incerc sa gandesc pozitiv, dar cand vad ca totul avanseaza, ma sperii foarte tare. Mi-e frica si de ERAD, nu stiu daca doare, nu stiu cum e dupa; am citit pe forumuri, multe fete sunt disperate, au urmari si dureri..nu stiu in ce masura pot avea o viata normala dupa..Tu ce tratament ai luat pentru imunitate? Zona afectata la tine a fost mare?

    Comentariu


    • #17
      Buna ziua,

      Va rog frumos sa imi spuneti ce semnifica valorile de mai jos:
      % Neutrofile 38.7 % 45 - 80%
      % Eozinofile 13.6 % 0 - 7%
      Nr. eozinofile 1.14 *10^3/µl 0.0 - 0.7 *10^3/µl

      Este ceva grav? ca pe internet gasesc tot felul de explicatii care ma sperie. Poate avea legatura cu displazia cervicala pe care o am?
      Urmeaza sa fac eradul in curand; aceste valori pot amana interventia?

      Multumesc mult.

      Comentariu


      • #18
        Buna ziua,

        Dl doctor, va rog mult de tot, puteti sa imi interpretati si mie rezultatul histopatologic atasat? Nu inteleg nimic din el si am programare la ginecolog abia pe 10 iulie :-(

        Multumesc mult.
        Fișiere atașate

        Comentariu


        • #19
          Buna Luciana_01 , ai mai rezolvat ceva? Acum doi an si mie mi s a gasit hpv56. Pap urile de pana acum au iesit ok. Am incercat cu isoprine pt imunitate, dar nu stiu cat e de eficient. Mi e cam frica sa repet genotiparea..
          Dl doctor Laurentiu Craciunas , daca eu am avut papiloame in zona intima insa la genotipare imi iesise hpv 56(care nu da negi din cate stiu eu), e posibil ca genotiparea sa nu fie corecta? Multumesc

          Comentariu


          • #20
            Buna,
            Si eu am avut pap-urile ok pana am mers la o alta clinica ce se ocupa doar de asa ceva. Acolo mi-a iesit LSIL si cintec pozitiv. Am repetat colposcopia asa cum mi-a cerut medicul ca sa vada daca e cazul de ERAD si leziunea se marise in special in partea de jos (vezi pozele atasate mai sus). Am facut eradul si am primit rezultatul de mai sus, care habar nu am ce semnifica si nici macar nu stiu daca au excizat tot sau nu. Astept raspunsul domnului doctor Laurentiu Craciunas.

            Nu mai stiu ce sa mai cred sau sa mai fac; parerile sunt impartite..am fost la mai multi medici, toata lumea spune ca nu arata colul bine, altii mi-au spus ca pt LSIL nu trebuia sa fac erad...nici nu mai stiu care e conduita in astfel de situatii. Sfatul meu e sa lasi frica nu cred ca genotiparea e atat de importanta. conteaza mai mult ce modificari apar la nivelul colului. Cat timp ele nu exista (se vede prin colposcopie, care se face doar daca e cazul) nu ai de ce sa te temi.
            Din pacate nu exista tratament 100% eficient pt asa ceva; acum poate sa fie, dupa sa nu mai fie; in functie de imunitatea fiecaruia. Eu am avut 51, apoi mi-a iesit 53...am luat si isoprinosine, si ovule, si viusid si polygemma pt imunitate...acum iau CORIOLUS MRL. Dupa obtinerea unui rezultat diferit la genotipari, medicii mi-au spus ca al 2 lea nu il exclude pe primul..deci e foarte posibil ca tu sa ai si o tulpina cu risc scazut si sa nu-ti fi aparut la analize. Important e sa iti faci controlul de rutina; nu poti rezolva nimic stresandu-te fara sa fie cazul; in cel mai rau caz se poate doar sa se agraveze facand asta. Ti-o spun din proprie experienta. Si eu am cautat n pareri, explicatii ca nu aveam rabdare pana la control.. Am avut noroc cu dl doctor Laurentiu Craciunas ca mi-a mai raspuns cand am avut nevoie de un feedback imediat si pe aceasta cale tin sa ii mai multumesc o data.

            Capul sus, va fi bine!

            Comentariu


            • #21
              Multumesc mult pt raspuns Luciana_01 . Aparent multa lume se chinuie cu scarbosenia asta de hpv.
              Sincer, eu am facut o colposcopie prin feb 2017 si mi au zis ca e ok. De asemenea, merg frecvent la gineco pt ca am si ovar polichistic(numai unul, celallat a fost scos la o hemoragie interna) . Am si schimbat vreo 3-4 medici pana acum. Cautand si alte pareri. De asememea PAP urile le fac regulat,dar incercat sa tot intreb medicii daca arata bine colul, ei imi.zic ca da. Insa nici eu nu stiu ce sa cred, mai ales ca inainte sa mi se zica ca am papiloame genitale, mai fusesem la vreo 3medici si niciunul nu mi spusese acest lucru. Chiar nu stiu ce sa cred..Eu incerc sa fiu pozitiva sa duc o viata sanatoasa, sa am incredere in corpul meu ca e tanar si poate invinge. Sper sa fii si tu ok. Mult noroc in continuare si sanatate

              Comentariu


              • #22
                Buna ziua,

                Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea rezultatului histopatologic atasat mai sus. Este grav? Pentru ce mi se recomanda acele teste si in ce consta? A fost excizat tot sau e posibil sa mai am pe col?

                Multumesc muuult si scuze pt insistente.

                Comentariu


                • #23
                  Luciana_01 , nu exista displazie, nu era nevoie de ERAD.

                  Laura elena , genotiparea HPV se face de la nivelul colului, e posibil ca acolo sa nu ai HPV-ul care iti determina negii genitali externi.
                  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

                  Comentariu


                  • #24
                    Multumesc mult! Seara buna!

                    Comentariu


                    • #25
                      Buna dimineata,

                      Revin cu ultimele rezultate primite in urma testelor de imunohistochimie si va rog mult sa ma ajutati cu o parere. Am facut eradul, dar se pare ca ca biopsia nu a fost deloc relevanta si nu a ajutat la nimic, pentru ca acolo imi spuneau ca e totul ok si ca nu sunt urme de displazie, Mi-au recomandat aceste teste la Victor Babes in Bucuresti, teste care mi-au confirmat rezultatele citologice.
                      Intrebarea mea e daca una din margini prezinta LSIL, inseamna ca am in continuare problema? Ce inseamna condilom plan? Neg?Precizez ca am facut si colposcopia si la fel, sunt modificari si acolo..Colul nu arata bine, insa nicidecum asa rau ca inainte de erad. Mi-a scris pe ea ectopie micropapilara urmand sa puna diagnosticul final dupa ce primeam aceste teste.
                      Urmeaza sa fac PAP si genotipare HPV si dupa sa ma reprogramez la dna doctor.

                      Va multumesc mult.

                      Fișiere atașate

                      Comentariu


                      • #26
                        Alina dum , îmi puteți da mai mult informații? Va rog frumos! Și eu am LSIL și 16 pozitiv, iar la biopsie a ieșit Cin1..

                        Comentariu


                        • #27
                          Buna ziua,

                          Dupa ERAD am avut o perioada de 2 ani PAP ok, HPV nedectat. Acum am facut iar analizele si mi-a iesit din nou HPV 58 si 73. Va atasez rezultatele.
                          Va rog sa imi spuneti care credeti ca este cauza si ce pot face in aceasta situatie? Ma sperie gandul ca o iau de la capat iar cu problemele anterioare. Mentionez ca am un partener stabil de f multi ani, contactul este mereu cu prezervativ.
                          Sa fie imunitatea scazuta si de aceea sa fi reaparut?(Am avut si covid, m-am simtit foarte rau in perioada aceea, slabita, am luat azytrox.)

                          Va multumesc foarte mult.



                          Fișiere atașate

                          Comentariu


                          • #28
                            Buna Luciana!Am fix aceeași problema ca și tine și exact am ajuns la stadiul in care nu mai înțeleg nimic,as dori sa îl întreb pe dl doctor dacă face consultații și in București?in 2013 am făcut doua erad-URI și vaporizare pt lsil/ascus și hpv 16(biopsia nu era in margini sănătoase însă testul imunohistochimice a fost negativ și s a considerat ca nu mai e cazul pt alta intervenție)de atunci pana in 2020 toate pap-urile făcut cu regularitate la 6 luni au ieșit negative(am uitat sa specific după erad am făcut vaccinul la vremea aceea pt 4 tulpini,însă înainte de vaccin m-am testat din nou pt hpv sa vedem dc a fost eliminat prin intervenție și surpriza nu mai era 16 și apăruse 45,sotul pozitiv cu alte tulpini și suntem împreuna de 18 ani dar ciudat ca eu nu am ce are el și invers)in febr 2020 m-am trezit cu un ascus dar aveam și o candida ,normal a urmat testare hpv si iar 45 si cintec pozitiv,colposcopia curată la fiecare 6 luni,am ajuns la stadiul in care ii spun dr sa ma opereze iar si sa îmi spună ca nu are unde pt ca nu se vede nimic,deci după tratamentul din feb au urmat alte 3 pap care au fost iar curate dar ce ma fac cu acest hpv si cintec care spun altceva?am și născut in 2016,as putea sa scriu o carte despre aceasta poveste😂interminabilă se pare(am ajuns și pe la Viena in 2013 de frica).M-a surprins rezultatul tău la cintec care este tras la indigo cu al meu,făcut la aceeași clinica normal🙈.Dl doctor Laurentiu craciunas poate face putina lumina și in cazul meu,acum urmez un tratament cu ovule aldara și multe medicamente pt imunitate despre care stiu din copilărie ca nu o am și nici nu cred ca o voi avea vreodată.Luciana ,dacă îmi poți da o adresa personală unde putem vb mai multe,m-as bucura.

                            Comentariu

                            Procesare...
                            X