Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

stimulare pentru IUI- nereusita

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • stimulare pentru IUI- nereusita

  Buna ziua,
  Revin pe forum dupa mult timp cu rugamintea de a mi se oferi inca o parere avizata la cazul meu: luna aceasta am urmat o schema pentru stimulare ovariana in vederea efectuarii unei inseminari.
  *Am inceput, la recomandarea medicului sa iau 5 zile Clostylbegit, una pe zi, din Z3 a cm.
  *Apoi am facut dozari pentru E2 si LH si am inceput injectiile cu Cetrotide. Monitorizari foliculare tot la 2 zile.
  *Dupa 3 zile de Cetrotide, se observau 5 foliculi pe ovarul stang, de dimensiuni diferite, cel mai mare de 13,8mm. Endometrul redus, 3,8 mm. Am continuat Cetrotide si mi s-a recomandat si Menopur, cate o doza din fiecare.
  *Dupa alte 2 zile, la urmatoarea monitorizare, foliculii de pe ovarul stang AU DISPARUT! Nu s-au mai vazut, s-au "evaporat". Au inceput sa creasca alti 3 foliculi,pe ovarul drept, dar nu depasea niciunul 10 mm.Totusi endometrul s-a marit putin, a ajuns la 4,5 mm. Am continuat pentru inca 3 zile schema injectabila, apoi o noua monitorizare: NIMIC. Toti s-au oprit din crestere, ba mai mult, se micsorau.
  *Am inceput sa iau Duphaston, pt 10 zile, 2 comprimate pe zi si dr a propus sa incercam o noua schema de tratament luna urmatoare.
  Maine inchei Duphastonul si totusi inca nu am reusit sa aflu ce s-a intamplat cu foliculii mei "disparuti". As dori un raspuns explicit, nu cel de genul: "Nu ati reactionat bine la tratament". Ma intereseaza cauzele precise pt ca de 2 ani de cand incercam sa avem un bebe toate analizele mele au fost ok.
  * In iulie in ziua ovulatiei (fara interventii medicamentoase) endometrul era de 10mm!
  *Trompe permeabile,
  * AMH 2,7 (cu valoare maxima pt varsta la care sunt, 35 de ani, de 7).
  *Dozari hormonale in regula, valori totdeauna la mijlocul intervalului de referinta,
  *uter dezvoltat normal, ovare curate, un singur paraovarian pe stangul depistat la 24 de ani si care nu a suferit modificari in timp....
  Am asteptat ca sotul sa incheie tratamentele si sa se imbunatateasca si spermograma lui (am ajuns la 8mil/ml, cu 50% progresivi-limita impusa e de 32%, 17% forme normale-limita impusa e de minim 4%) si acum ne lovim de problema ovocitelor care nu se maturizeaza sub tratament hormonal!
  Dl dr. e specialist in R.U.A., nu pun la indoiala valoarea si priceperea sa, insa modul acesta de a comunica, fara a-mi oferi amanunte despre corpul meu, despre mine, imi displace. Sper sa va faceti timp si sa imi raspundeti detaliat, pentru ca m-am pierdut pe net, cu forumuri si site-uri nenumarate, din care eu trebuie sa aleg doar ce mi se potriveste..

  Va multumesc anticipat!

 • #2
  Buna dianamonica , iti inteleg frustrarea si nevoia de explicatii amanuntite, dar din pacate medicina nu e perfecta si nu are raspuns la toate intrebarile.

  Intr-un ciclu normal creierul elibereaza hormoni pentru a stimula ovarele sa produca un ovul. In cadrul stimularii ovariene se folosesc doze mai mari de hormoni pentru a forta ovarul sa produca ovule, cand el nu raspunde adecvat la dozele de hormoni eliberate de creier.

  E ca si cum ai biciui un cal sa alearga mai repede si te-ai intreba la un moment dat de ce cedeaza si nu alearga tot mai repede.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X