Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Avort spontan in prezenta unui hidrosalpinx

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Avort spontan in prezenta unui hidrosalpinx

Buna seara! In luna februarie am fost diagnosticata cu hidrosalpinx drept cu supapa! Am urmat un tratament cu menopur si clostlbeygit, iar in luna aprilie am reusit sa raman insarcinata, cand am avut ovulatie pe trompa stanga, insa sarcina s a oprit din evolutie in luna mai, la 4 saptamani. De atunci am urmat in continuare acelasi tratament insa nu am mai ramas insarcinata! As vrea sa fac fiv, insa mi e teama ca din cauza afectiunii sarcina s ar opri din nou din evolutie!! Ce sanse sa raman insarcinata as avea? Sau daca as face fiv ce ar trebui sa fac pentru ca afectiunea pe care o am, respectiv hidrosalpinxul sa numai determine oprirea din evolutie a sarcinii? multumesc frumos

Buna Alexa3 , imi pare rau pentru pierderea sarcinii. Lichidul din hidrosalpinx e toxic pentru sarcina si daca planuiesti sa faci fertilizare in vitro sunt date clare care sustin indepartarea trompei respective inainte de inceperea stimularii ovariene.

Probabil acelasi lichid are efecte negative si in cazul sarcinilor concepute normal, dar datele disponibile momentan nu suntin categoric indepartarea trompei daca nu se planuieste reproducere asistata.

Tinand cont ca trompa trebuie obligatoriu scoasa inainte de fertilizare in vitro, as incerca sa obtin o sarcina natural pentru 6-12 luni inainte sa recurg la fertilizare in vitro (dupa operatie)
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
    X